14.1.17

Μεταναστευτικό μπάχαλο: Ο μπάρμπα Αλέκος απασφάλισε!



Θυμόσαστε εκείνον τον «περίεργο» ευρωβουλευτή του Πασόκ, τον Κρίτωνα τον Αρσένη, εκείνον με τη χαίτη, που έκανε πασαρέλα στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, απολαμβάνοντας τον βαρβάτο του μισθό, μαζί με όλα τα «κομφόρ» που συνεπάγεται ο «αγώνας για προκοπή» στο ευρωκοινοβούλιο;




Τον θυμήθηκα σήμερα με αφορμή κάτι ανερμάτιστες δηλώσεις του σοφού Νέστορα της αριστεράς, του μπάρμπα Αλέκου του φραπεδιάρη, που θύμισε έντονα τον Κρίτωνα ο οποίος είχε πει κάποτε ότι τα μνημόνια αποτελούν σχέδια αποπροσανατολισμού μας από τα μεγάλα προβλήματα, όπως είναι το ζευγάρωμα του ροφού, ή η προστασία των σκορπιών στη Γαύδο… ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Στη συνέχεια προσχώρησε και αυτός στον Σύριζα, αλλά έφαγε πόρτα από τους ψηφοφόρους, και ποιος ξέρει που απολαμβάνει την σύνταξή του τώρα…


Κάτι ανάλογο λοιπόν είπε και ο μέντορας του Αλέξη ο  κ. Φλαμπουράρης, ο οποίος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το μπάχαλο Μουζάλα (χώρια που δεν πήραμε και το Νόμπελ) κατηγόρησε για το χάλι του μεταναστευτικού, για την δυστυχία των «προσφύγων» που τουρτουρίζουν μέσα στα αντίσκηνα την … Νέα Δημοκρατία και τα ΜΜΕ!
Μίλησε λοιπόν επιτέλους ο μπάρμπα Αλέκος και τι είπε; Ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει απόπειρες ανακατάληψης της εξουσίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η (ηρωική) κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την αξιολόγηση! Η οποία αξιολόγηση παρεμπιπτόντως ξεκίνησε όταν εγώ  ήμουν νιος, και θα τελειώσει όταν θα είμαι σκόνη στον άνεμο…
Παράλληλα ο διανοητής και συνάμα λαϊκός αγωνιστής υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι τα προβλήματα που προκάλεσε ο πρόσφατος χιονιάς στα κέντρα φιλοξενίας «προσφύγων» και  μεταναστών, και που αποτέλεσαν την αιτία για να επικριθεί για μια ακόμα φορά η χώρα μας διεθνώς, «περιορίστηκαν σε 4 – 5 μόνο σκηνές»!
Όσο για τις ευθύνες Μουζάλα, τον οποίο μέχρι και ο γερμανικός τύπος πήρε χαμπάρι και τον στόλισε δεόντως, «αυτές δεν υφίστανται» βροντοφώναξε ο Τσε Παπάρα της Αίγινας, και για όλα φταίνε τα μισητά ΜΜΕ!
«Υπάρχει ευθύνη του πώς παρουσιάζεται ένα πρόβλημα. Ενώ 50-60 χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην ενδοχώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα αναδείχθηκαν τα προβλήματα που είχαμε σε 4-5 σκηνές σαν να είναι συνολικό» είπε πνιγμένος απ το δίκιο του ο κ. Φραπεδιάρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Μπορεί μάλιστα να ακολουθήσει και πιο αναλυτική ανάλυσή  επί του ζητήματος με άρθρο του στην ανεξάρτητη ΑΥΓΗ ή στο έγκυρο ΧΩΝΙ… εφημερίδες που τις διαβάζουν … δεκάδες ζαλισμένοι (συν όλα τα κομματόσκυλα του Σύριζα).
Εν τω μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε και ο διάδοχος της κυρά Τασίας, ο  Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. τόνισε ότι «το προσφυγικό - μεταναστευτικό έχει μπει στην ατζέντα του να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ»! Προσθέτοντας με οργή ότι «για να γίνει αυτό, πρέπει χτυπηθεί με έναν τρόπο που θυμίζει δολοφονία χαρακτήρων ο υπουργός, που έτυχε να είμαι εγώ»!!!!!
Ερωτηθείς δε σχετικά με το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος, ο φίλος του λαού υπουργός τόνισε: «Αν είχαν δοθεί από τον Σεπτέμβριο τα κρεβάτια και δεν υπήρχε η απαγόρευση από την Ένωση Ξενοδόχων στη Λέσβο, δεν θα υπήρχε το πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι «το 97% των προσφύγων βρέθηκε σύντομα σε συνθήκες ασφάλειας και ότι το ζήτημα με το 3% θα μπορούσε να είχε λυθεί αν υπήρχε καλύτερη συνεργασία». 



Δηλαδή, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ ο μικρόνους, εκτός από τη Ν.Δ, και τα σατανικά ΜΜΕ, που κατηγορούν αδίκως την κυβέρνηση, φταίνε και οι ξενοδόχοι της Λέσβου, οι οποίοι προφανώς ακολουθούν κάποιες σκοτεινές διαταγές, κάποιων δολοπλόκων (ίσως μασόνων) με σκοπό να «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα του υπουργού, και να σαμποτάρουν την κυβέρνηση… και όλα αυτά με μπόνους την ταλαιπωρία των «προσφύγων πολέμου» από την Αλγερία, το Μαρόκο, και το… Νεπάλ.
Υπάρχει όμως φως στο τούνελ! Κι αυτό διότι  όπως σημείωσε ο κ. Μουζάλας «τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν 8.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα που θα διαχειριστούν οι δήμοι της χώρας», ενώ για τις δομές σημείωσε ότι «φτιάχνουμε δομές των 500 ανθρώπων». Μετρήστε και πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για όσους συριζαίους αφισοκολλητές δεν πρόκαμαν ακόμη να διοριστούν σε κάποια θέση συμβούλου… και άρα κερδάμε και εδώ!
Εν τω μεταξύ όμως, εκτός από το γενικευμένο μπάχαλο που παρουσιάστηκε στους καταυλισμούς στα νησιά (αλλά και στην ενδοχώρα), εικόνα διάλυσης παρουσιάζει και ο καταυλισμός «προσφύγων» στις εγκαταστάσεις της πρώην Softex στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκκενώθηκε προ ολίγων ημερών από την πλειοψηφία των αλλοδαπών που διαβιούσαν εκεί. Οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν προς άγνωστη κατεύθυνση τον καταυλισμό, ενώ παραμένουν τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης για όσους έμειναν πίσω. Σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ, δεν λειτουργούν οι βρύσες, δεν υπάρχει καθόλου νερό (πόσο μάλλον ζεστό), δεν λειτουργούν οι τουαλέτες, ενώ από την άλλη υπάρχουν και συνεχείς «εισβολές» τσιγγάνων της περιοχής, που αρπάζουν ότι βρουν.
Αυτά όμως είναι σίγουρα κακοήθειες των ΜΜΕ (και της ΝΔ), οπότε ο Μουζάλας δεν δίνει σημασία, και συνεχίζει αγέρωχος τον αγώνα του, με υπερασπιστή του έργου του  τον μπάρμπα Αλέκο. Και έτσι με αυτά και με αυτά  θα πάμε και μέχρι το καλοκαίρι, οπότε μόλις ζεστάνει ο καιρός, οι «πρόσφυγες» θα αρχίσουν και πάλι να λιάζονται, ενώ θα μας επισκεφτούν και νέες ορδές διεθνών μαϊντανών σελέμπριτι για να βγουν φωτογραφίες με τον μικρό Χασάν, και την ζουμπουρλού Λεϊλά… Μπορεί φέτος να πάει εκεί και κανένας Ζουράρις, που όπως εξομολογήθηκε του αρέσουν οι εναγκαλισμοί και τα ρουφηχτά φιλιά με την μελαμψή φυλή, και δόξα τω Θεώ υπάρχουν άφθονοι μερακλήδες Βορειοαφρικανοί στα χοτ σποτς για να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε σιτεμένου «διανοούμενου».
Εν τω μεταξύ ο χορός εκατομμυρίων από πλευράς ΕΕ προς τις αλτρουιστικές ΜΚΟ και τον ήρωα Μουζάλα  συνεχίζεται αδιατάρακτα… να τα λέμε αυτά.

Strange Attractor

ΥΓ- Υπενθυμίζεται ότι η μετατροπή του πρώην εργοστασίου της Softex στα Διαβατά σε κέντρο διαμονής προσφύγων είχε έντονη «οσμή» σκανδάλου και καταδείκνυε την προσπάθεια κατασπατάλησης ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονταν για το προσφυγικό.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε απορρίψει την πρόταση γερμανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για το έργο, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ.ευρώ, αντιπροτείνοντας μελέτη για το ίδιο έργο, με το κόστος εκτοξευμένο  πάνω από τρεις φορές. Κατά το υπουργείο του κ. Μουζάλα, για το συγκεκριμένο κέντρο απαιτούνταν 8,6 εκατ. ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει για να το διαθέσει η γερμανική οργάνωση. Την ίδια ώρα, μάλιστα, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εκτιμούσε ότι το κόστος δεν μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ!  Πώς εκτινάχθηκε το κόστος κατασκευής; Με το υπουργείο να σχεδιάζει ένα κέντρο με γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, παιδικές χαρές, υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας, κάμερες και κέντρο διαχείρισης, συστήματα βιολογικών εγκαταστάσεων, περιφράξεις με υψηλές προδιαγραφές, την ώρα που το επείγον της υπόθεσης ήταν να ζουν τα προσφυγόπουλα σε στεγασμένο χώρο, εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς.
Όπως έμελλε να συμβεί, το μεγαλεπήβολο έργο έμεινε στα χαρτιά, οι εργασίες δεν ξεκίνησαν ποτέ και μικρά παιδιά έμειναν να «κοκαλώνουν» στο κρύο...


Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου