7.1.17

Περί ζουρλής…Η επιτομή της πολιτικής αφέλειας και του πολιτικού ναρκισσισμού. Άριστη στο λαλείν, αδυνατότατη στο λέγειν. Και ξεκάθαρα λάλει προς ηδονήν.Η ζουρλή έχει την εντύπωση ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις διαφορές που έχει το κόμμα της με το κόμμα των άλλων ζουρλών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λέει και το πιστεύει κιόλας ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο και τα μνημόνια τα έφεραν οι προδότες. Θεωρεί μάλιστα ότι ο λόγος της πάντα φέρει την ηθική αύρα της μεγάλης αλήθειας, την οποία οι άλλοι δεν τολμούν να διατυπώσουν. Ωστόσο, στο πρόσωπο της Ζωής αντικατοπτρίζεται ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα: το φαινόμενο των σύγχρονων γυναικών που θέλουν να μιμούνται τους άντρες….Όπως προδίδει η υπερβολική ακριβολογία του λόγου της Ζωής, προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι η σκέψη της χαρακτηρίζεται από βαθύ πολιτικό στοχασμό. Πανεύκολα όμως διακρίνεται η παντελής έλλειψη ενστίκτου. Ο βαθύς στοχασμός είναι ανδρικό χαρακτηριστικό της σκέψης, ενώ το ένστικτο γυναικείο χαρακτηριστικό. Για αυτό και οι γυναίκες είναι αναμφίβολα καλύτεροι κριτές χαρακτήρων. Το ένστικτο προηγείται στην σκέψη από τον στοχασμό. Το πρώτο προσδίδει αποτελεσματικότητα στην σκέψη, το δεύτερο αποδοτικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωκράτης, που αποτελεί τον διαχρονικό ιδανικό πρότυπο στοχαστή, ως δασκάλα είχε μια γυναίκα: την Διοτίμα. Για αυτό οι άντρες αισθανόμαστε χαμένοι όταν δεν μοιραζόμαστε την ζωή μας με μια γυναίκα.
Το μόνο που καταφέρνουν οι γυναίκες, μιμούμενες τους άντρες, είναι στα γυναικεία μειονεκτήματα να προσθέσουν και τα αντρικά. Ιδανικό παράδειγμα Ελληνίδας γυναίκας πολιτικού με αυθεντική γυναικεία σκέψη αποτελεί η Άννα Διαμαντοπούλου (άσχετα αν κάποιος συμφωνεί μαζί της πολιτικά).
Η επιλογή της Ζωής (μαζί με τους εξίσου ανεκδιήγητους Βαρουφάκη και Παυλόπουλο) για Πρόεδρος της Βουλής από τον άπειρο τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα καταγραφεί στην ιστορία ως το πρώτο και μάλλον μεγαλύτερο λάθος του.
Δυστυχώς η προβολή της Ζωής από όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ στο πλαίσιο της αντισυριζαϊκής τους πολεμικής θα την βάλει στην Βουλή.

Δημήτρης Ζιαμπάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου