18.1.17

Ο Τραμπ, ο Πούτιν, οι πόρνες, και ο νέος … ψυχρός πόλεμος!



Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που καταγγέλλει «μαϊμού» ειδήσεις από πλευράς των παγκόσμιων ΜΜΕ. Το ίδιο κάνει και ο Πούτιν, ο οποίος με αφορμή τα «στοιχεία» που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα για τα «καμώματα» του Αμερικανού προέδρου στη Μόσχα, μιλάει για «ξεκάθαρα ψέματα» και για «ανοησίες».



Σύμφωνα λοιπόν με τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και TASS, ο Πούτιν κατηγορεί τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν αυτές τις ιστορίες ως πραγματικές, ψεύτες, και τους χαρακτηρίζει «χειρότερους και από πόρνες»…


Όσον αφορά στις πόρνες με τις οποίες υποτίθεται ότι συνευρέθηκε ο Τραμπ στη Ρωσία, ο Πούτιν λέει: «ο Τραμπ έχει πάει με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες του πλανήτη, γιατί να χρειάστηκε πληρωμένες ιερόδουλες στη Μόσχα; Ο άνθρωπος αυτός έχει οργανώσει καλλιστεία ομορφιάς… το βρίσκω αδιανόητο να τρέχει σε κάποιο ξενοδοχείο για να βρει γυναίκες ελευθερίων ηθών, αν και οι δικές μας εδώ στη Ρωσία είναι αναμφισβήτητα οι καλύτερες του κόσμου». Στη συνέχεια τόνισε πως η ρωσική αντικατασκοπεία δεν κυνηγάει από πίσω τον κάθε Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.
Από κει και πέρα, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη νίκη Τραμπ ως μια «πειστική επικράτηση» προσθέτοντας πως πίσω από την συνεχιζόμενη πολιτική μάχη στην Ουάσιγκτον κρύβεται η κυβέρνηση Ομπάμα, που έχει σκοπό να υπονομεύσει την νομιμότητα του νεοκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε πως δεν γνωρίζει προσωπικά τον Αμερικανό ομόλογό του και άρα δεν έχει κανένα κίνητρο ούτε για να τον στηρίξει αλλά ούτε και για να τον πολεμήσει.
Εν τω μεταξύ, προχθές, 300 Αμερικανοί πεζοναύτες κατέφτασαν στη Νορβηγία, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Β’Π.Π. Θα παραμείνουν για έξι μήνες, οπότε και θα αντικατασταθούν από άλλους 300.



Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times πρόκειται για μια κίνηση από πλευράς των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους προκειμένου να ελέγξουν τη Ρωσία, η οποία δείχνει δυσαρεστημένη από αυτή την εξέλιξη. Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αυτή την κίνηση οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά. Από την πλευρά της Νορβηγίας, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος μίλησε για μια καθαρά εκπαιδευτική στρατιωτική αποστολή ρουτίνας.
Κατά το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι πρώτες τέσσερις εβδομάδες θα έχουν να κάνουν με την χειμερινή εξάσκηση των στρατιωτών, με εκπαίδευση στην χιονοδρομία, και με μαθήματα επιβίωσης σε αρκτικό περιβάλλον. «Δεν έχει να κάνει με την Ρωσία» δηλώνουν κατηγορηματικά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Πάντως οι πεζοναύτες θα εδρεύουν στην περιοχή Vaernes, που απέχει 500 περίπου χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, στα οποία η Νορβηγία πρόσφατα μετακίνησε 200 δικούς της στρατιώτες με σκοπό την παρακολούθηση των εκεί ρωσικών δραστηριοτήτων.
Το Defense News σημειώνει πως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, και η Νορβηγία δείχνουν να ξεκινούν μια νέα ψυχροπολεμική συμμαχία με στόχο την θαλάσσια συνεργασία στην περιοχή, και όλα αυτά με φόντο την νίκη Τραμπ η οποία ανησυχεί τους Ευρωπαίους συμμάχους των Αμερικανών εξαιτίας των δηλώσεων του νέου προέδρου, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα το ΝΑΤΟ ως «ξεπερασμένο».

       S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου