1.1.17

Τα δικά μας (του ΣΥΡΙΖΑ) παιδιά…



Η συνταγή είναι γνωστή. Τη δοκίμασαν με επιτυχία (τρομάρα μας...) οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (για να τα λέμε όλα...). Και τώρα ήρθε η σειρά της Γεροβασίλη και του Σκουρλέτη να παίξουν μπάλα. (Σιγά μη δεν μάθαιναν τα κόλπα...)




Προσοχή στα βήματα: Πρώτον, προσλαμβάνεις από το παράθυρο συμβασιούχους ("τα δικά μας παιδιά" που έλεγε και ο Πολύδωρας), επειδή τάχατες το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας (μπούρδες, πελατειακές προσλήψεις είναι..). Δεύτερον, κατά παραβίαση του Συντάγματος, αρχίζεις τις παρατάσεις. (Αν έχεις θράσος και άγνοια μαζί, παριστάνεις και τον χαζό, όπως η Γεροβασίλη, και δηλώνεις στη Βουλή οτι δεν τρέχει τίποτα γιατί δεν είναι υψηλόμισθοι, αλλά απλοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα). Βήμα τρίτον. Οι εργαζόμενοι βρίσκουν έναν Κατρούγκαλο (με τη γνωστή προμήθεια των εργατολόγων) και προσφεύγουν στα δικαστήρια. Και διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, με το επιχείρημα ότι αφού οι συμβάσεις ανανεώθηκαν ξανά και ξανά, οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες...



Ο δικαστής βγάζει απόφαση, συνήθως υπέρ των εργαζομένων, εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) νέοι δημόσιοι υπάλληλοι πιάνουν στασίδι και η δουλειά έχει γίνει. Παστρικά και ωραία. Και άσε το ΑΣΕΠ να κουρεύεται... (Τα ψηφαλάκια έχουν σημασία...). 
Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. (Υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα, ρε!). Οι συμβάσεις των εργαζομένων (κυρίως στην καθαριότητα των ΟΤΑ) παρατάθηκαν ξανά και ξανά πέραν των ορίων του νόμου (βλέπε τροπολογία Γεροβασίλη και την εγκύκλιο του γνωστού "συνταγματολόγου" Πάνου Σκουρλέτη), στους δημάρχους (που συμμετέχουν πρόθυμα στο φαγοπότι) επιτράπηκε να μην προσφεύγουν πλέον στα δικαστήρια για να προασπίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου και τα συμφέροντα των (άγρια) φορολογούμενων, που δεν έχουν όμως μπάρμπα στην Κουμουνδούρου (βλέπε τροπολογία Βερναρδάκη-Γεροβασίλη), ενώ η κυβέρνηση έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που (δικαίως) υποστήριξε ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων έργου και αρνήθηκε τις εντολές πληρωμής των συμβασιούχων. (Αλλά τι ξέρουν αυτοί; Οι συνάδελφοι τους του ΣτΕ δεν έβγαλαν άκυρο τον νόμο Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες; Μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη; Όχι βέβαια...). Και μια νέα φουρνιά δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζεται έτσι να στρογγυλοκαθήσει στα γραφεία. (Γιατί τις βαριές δουλειές θα κάνουν οι νέοι συμβασιούχοι υπάλληλοι... Ο παλιός είναι αλλιώς...)
Και όλα αυτά, η παραβίαση του Συντάγματος, οι προσλήψεις από το παράθυρο, η ψηφοθηρία, ονομάζονται απο τον Πάνο Σκουρλέτη "υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας με στόχο την εξυπηρέτηση κρίσιμων λειτουργιών της τοπικής αυτοδιοίκησης". Κι ας υπάρχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που θα προσλαμβάνονταν για τις ίδιες αυτές θέσεις και τις ίδιες δουλειές, για τις οποίες προβλέπεται παράταση των συμβάσεων χρόνου των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν λίγο μετά τις εκλογές του 2015. (Ναι, εδώ υπάρχει υπονοούμενο...). "Να περιμένουν το 2018, ρε", αποφάσισε η Γεροβασίλη (και ποιος είμαι εγώ να πω "όχι" στη Γεροβασίλη...)

Μανώλης Καψής

  
Υ.Γ.: Χρειάζεται πάντως λίγος συντονισμός, σύντροφοι. Και η προπαγάνδα θέλει την τέχνη της. Γιατί, ενώ ο κύριος Σκουρλέτης φρόντισε να καταγγείλει διάφορους "αντεπαναστάτες" που κάνουν λόγο για "μαζικές μονιμοποιήσεις στους ΟΤΑ που δήθεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία", την επόμενη ημέρα η "Αυγή" -που δεν κρατάει μυστικά- φρόντισε απο την πρώτη της σελίδα να κατακεραυνώσει τον Μητσοτάκη, γιατί τόλμησε να  "επιτεθεί στην κυβέρνηση γιατί παρέχει στους δημάρχους τη δυνατότητα να μονιμοποιούν συμβασιούχους κατόπιν σχετικών δικαστικών αποφάσεων". 
Άντε, και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου