1.1.17

Ένας τρομαγμένος καιροσκόπος…



Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς, όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης που σου προσφέρει η  εξουσία. Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα των παλινωδιών ενός ανθρώπου που δεν θέλει να αποχωριστεί την εξουσία την στιγμή που γνωρίζει ότι το τέλος της κυβέρνησης του είναι κοντά.




Είναι πραγματικά θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού που κάνει περιοδείες, εγκαινιάζει ημιτελή έργα, γυρνά όλη την Ελλάδα, συνεχίζει να τάζει στους πάντες τα πάντα. Φέρεται σαν να μην πέρασε μία μέρα, σαν να μην ήταν αυτός που μας οδήγησε στην κόλαση του καλοκαιριού του 2015, σαν να μην ήταν αυτός που είχε υπουργό τον Βαρουφάκη, σαν να μην ήταν αυτός που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Το θράσος του ανθρώπου που είναι αχόρταγος με την εξουσία είναι απύθμενο…



Κάνει σαν να μην έχουν μεσολαβήσει τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του, νομίζει ότι με τα ίδια κόλπα που πήρε την εξουσία το 2015 θα μπορέσει και να την διατηρήσει το 2017. Οι Συριζαίοι είναι καταπληκτικοί στην τέχνη της προπαγάνδας αλλά για να μπορέσεις να είσαι επιτυχημένος προπαγανδιστής πρέπει συνέχεια να προσαρμόζεις την επικοινωνιακή σου τέχνη  αλλιώς η επανάληψη της  θα κάνει τις μάζες να σου γυρίσουν την πλάτη. Αυτό φαίνεται πώς το αγνοούν στον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό επαναλαμβάνουν ξανά την προπαγανδιστική τους τεχνική των ετών 2011-2015.
Ξαναέβγαλαν τα νταούλια, χώρισαν ξανά τους Έλληνες σε Συριζαίους και γερμανοτσολιάδες και ξανά δαιμονοποίησαν τον Β. Σόϊμπλε, έναν άνθρωπο που με τις προκλητικές του δηλώσεις έχει κάνει περισσότερο καλό στον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια από ό,τι κακό. Την πρώτη φόρα η ιστορία εκτελείται σαν τραγωδία την δεύτερη όμως σαν φάρσα και τι φάρσα…
Δείτε τον Τσίπρα είναι πλέον ένα σκιάχτρο του εαυτού του, τα ξεσπάσματα του κατά των δημοσιογράφων και των εκδοτικών συγκροτημάτων μας δείχνουν το μέγεθος του φόβου του, μας υποδηλώνουν το πόσο τρομοκρατημένος είναι. Ξέρει ότι αν πάψει να είναι πρωθυπουργός θα είναι πολιτικά νεκρός για αυτό προσπαθεί όσο μπορεί να  καθυστερήσει τις εκλογές και να κτίσει τον μύθο του. Τον μύθο του ανθρώπου που ήθελε να μετατρέψει τον «κόφτη» σε «δότη»  αλλά δεν τον άφησε ο δαίμονας Σόϊμπλε .
Η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα διλήμματα και τα επικοινωνιακά παιχνίδια μίας ομάδας τυχοδιωκτών, δεν μπορούμε πάρα να ελπίζουμε ότι θα επιδείξουν την φιλοπατρία να αποχωριστούν με αξιοπρέπεια την εξουσία.

Παύλος Αλεξιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου