24.1.17

Ο πολυάσχολος Τραμπ, και η μετανοούσα Μαντόνα!



Ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Newt Gingrich, είναι πυρ και μανία με την Μαντόνα, η οποία πριν από μερικές μέρες δήλωσε πως σκέφτεται να «ανατινάξει τον Λευκό Οίκο»! Μάλιστα, ο Gingrich δήλωσε πως η τραγουδίστρια πρέπει να συλληφθεί πάραυτα!



Σε συνέντευξή του στο Fox & Friends, ο Gingrich συνέκρινε τα σχόλια της Μαντόνα με τις δράσεις των «νεαρών φασιστών, που σπάνε βιτρίνες», ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις στον νέο πρόεδρο, «αριστερόστροφο φασισμό»…


Όλα αυτά στα απόνερα των πρόσφατων δηλώσεων της Μαντόνα, η οποία τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει, εξαιτίας των αντιδράσεων που δέχθηκε από πλευράς συντηρητικών, και όχι μόνο. Όπως ανέβασε στο Instagram «δεν συνηγορώ στη βία» γράφει, ενώ σημείωσε πως αυτά που είπε παραποιήθηκαν, και η ίδια πιστεύει πως η αλλαγή έρχεται μόνο μέσα από την … αγάπη! Από πλευράς του, ο Gingrich δεν δέχθηκε την αλλαγή στάσης της Μαντόνα, λέγοντας χαρακτηριστικά (σε ελεύθερη μετάφραση): «άσε μας κουκλίτσα μου»!
Όσον αφορά στον νέο πρόεδρο, αυτός είχε μια ακόμη πολυάσχολη μέρα, υπογράφοντας τρία νέα προεδρικά διατάγματα, και προειδοποιώντας τις αμερικανικές επιχειρήσεις που σκέφτονται να μεταφερθούν στο εξωτερικό, ότι θα τις τιμωρήσει, ενώ υποσχέθηκε κίνητρα για όσες επιχειρήσεις παραμένουν στις ΗΠΑ και προσλαμβάνουν Αμερικανούς.
Όπως λοιπόν είχε υποσχεθεί, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο οι ΗΠΑ αποχωρούν από την εμπορική συμφωνία Trans-Pacific Partnership, την οποία όμως πολλοί, όπως π.χ. η εφημερίδα New York Times χαρακτηρίζουν ως την πιο σημαντική εμπορική συμφωνία του Ομπάμα, αν και ποτέ δεν εγκρίθηκε οριστικά από το κογκρέσο.
Μαζί με την προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να επαναδιαπραγματευτεί την άλλη σημαντική εμπορική συμφωνία, την NAFTA, όλα δείχνουν πως ανατρέπεται οριστικά η αμερικανική οικονομική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, την οποία προώθησαν όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι, ανεξαρτήτως κόμματος, μειώνοντας δασμούς και επεκτείνοντας τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ.
Μια άλλη υπόσχεση που τήρησε ο Τραμπ ήταν το πάγωμα των προσλήψεων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εκτός από όσους προσλαμβάνονται από τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, η εφημερίδα Washington Post  αναφέρει πως όσοι έχουν προσληφθεί το τελευταίο διάστημα από την προηγούμενη κυβέρνηση, και δεν ορκίστηκαν ακόμη, ίσως να μην προσληφθούν ποτέ.
Τέλος, ο πρόεδρος επανέφερε έναν νόμο που απαγορεύει σε ομοσπονδιακά κονδύλια να διατίθενται σε διεθνείς οργανώσεις, ΜΚΟ, κλπ, που προωθούν τις εκτρώσεις, ή  που απλά προσφέρουν ενημέρωση για αυτές. Πρόκειται για έναν νόμο που ξεκίνησε ο Ρέιγκαν, και εφαρμόσθηκε από όλους τους προέδρους που ήταν Ρεπουμπλικάνοι, με τους Δημοκρατικούς να τον αναστέλλουν στην διάρκεια της θητείας τους.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου