9.5.17

Λίγη τσίπα κε Τσίπρα…



Είδα τις καινούργιες ανακοινώσεις για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελευθεροεπαγγελματίες, αυτούς με τα μπλοκάκια κλπ που φτάνουν το +32% επιπλέον των σημερινών εισφορών, από το 2018. Θα δώσουν μια έκπτωση για το 2018 στο 15%, αλλά μετά τίποτα.




Ας τα δούμε με απλά λόγια: έχουμε μια Κυβέρνηση που διορίζει ως Διευθύνοντες Συμβούλους, προπονητές σκάκι, που ημιμαθείς τους διορίζει συμβούλους του Πρωθυπουργού, που ερωμένες και εραστές οι οποίοι δεν έχουν καμιά δουλειά κάνει ποτέ, τους βάζει συμβούλους σε υπουργούς και βουλευτές. Που έχει τοποθετήσει σε θέσεις Διευθυνόντων κάποιους που στην αξιολόγηση από την προηγούμενη εργασία τους έχουν "μέτριος/α" αλλά είναι άριστοι για Διευθύνοντες σε ΔΕΚΟ της Κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ...



Κοιτούσα τους μισθούς των, περίπου 2.500 καθαρά, με πληρωμένα μεταφορικά, τηλέφωνα, πολλές φορές αεροπορικά ή ξενοδοχεία, για να "εργάζονται" μέσο όρο 4-6 ώρες την ημέρα. Ένα απλό οδοιπορικό στις υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν θα το δει κανείς... Ξέρει κάποιος πως φορολογούνται οι κύριοι αυτοί; Ως υπάλληλοι;
Πηγαίνεις και σε έναν υδραυλικό που διατηρεί κατάστημα, σε μια κομμώτρια,  σε έναν δικηγόρο που εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια, σε έναν γιατρό που ξεκίνησε να εργάζεται στα 35 του. Οι επιστήμονες έχουν το λιγότερο 5 έτη σπουδών και αν κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό άλλα 8 ακόμα.
Ξέρουμε όλοι πως φορολογούνται όλοι αυτοί; 27% ασφαλιστικές εισφορές που τις πληρώνουν μόνοι τους από την τσέπη τους, που δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν γιατί με κλειστό μαγαζί δεν βγαίνει μεροκάματο, που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Επιπλέον εφορία τραγικά υψηλή περίπου 35%, επιπλέον τέλος επιτηδεύματος καταληκτικά 60%-70% του εισοδήματός τους το παίρνει η εθνοσωτήριος. 
Η ΣΑΝΕΛ παίρνει από το ικανό εργατικό δυναμικό της χώρας, από εκείνους που εργάζονται και παράγουν, από εκείνους που κοπίασαν για να γίνουν κάτι στην Κοινωνία, για να το δώσει σε Καρανίκες, σε Προέδρους και Διευθύνοντες, σε συσσίτια αντί να φροντίσει να μην έχουμε ανάγκη από συσσίτια, να δώσει για να διορίσει, να μάθει τον κόσμο ότι όλοι πρέπει να είμαστε στο Δημόσιο, άλλωστε τι τον νοιάζει τον Πρωθυπουργό από την τσέπη του θα τους πληρώσει; Ας είναι καλά οι μορφωμένοι της χώρας που τους ξεσκίζει.
Η Κυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ παραδειγματίζεται από του οίκου της, αποτελείται στην κορυφή από ανεπάγγελτους, έχει κάποιους που εργάσθηκαν στο εξωτερικό αλλά οι εντός της χώρας όλοι γνωρίζουμε τι έκαναν επί ετών... έμειναν και δυο χρόνια στο Αιγάλεω και το καυχιούνται, άμα ήταν έτσι μάναμ' τι να πούμε και εμείς που μένουμε μόνιμα Αιγάλεω, να ζητήσουμε ανδριάντα;
Κύριε Πρωθυπουργέ ο λόγος σου συμβόλαιο, ότι είπες το έχεις τηρήσει κατά γράμμα... Μόνο που αντί να σκίσεις τα Μνημόνια, έσκισες τον Ελληνικό Λαό.
Απλά με όλο το σεβασμό κε Πρωθυπουργέ, μάθετε μια λέξη, την λέξη "τσίπα"… sorry δεν έχει μετάφραση εις την Αγγλικήν…

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου