11.5.17

«Λύνουν» και «δένουν» ανενόχλητοι…Πριν λίγα χρόνια, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λοιδορήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί εξ αιτίας μιας δηλώσεώς του που φάνταζε προκλητική αλλά απηχούσε την αλήθεια. Ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε συντετριμμένος ότι δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί τα τρέχοντα υπουργικά του καθήκοντα δεν του άφηναν χρόνο.
Πριν από ένα χρόνο οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου εκλήθησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μελετήσουν ένα νομοσχέδιο 7500 σελίδων μέσα σε λίγες ώρες, πράγμα εντελώς εξωφρενικό και αδύνατο διότι, οι βουλευτές καλούντο να διαβάσουν, να αφομοιώσουν και να αξιολογήσουν 535 σελίδες ανά μια ώρα ανάγνωσης αν υποθέσουμε ότι δεν θα κοιμόνταν καθόλου μέχρι να ψηφίσουν...Κανένα κόμμα δεν αντέδρασε απέναντι σε αυτή την παρωδία. Έλαβαν όλα μέρος στην διαδικασία, χωρίς να την καταγγείλουν κι ανακάλυψαν εκ των υστέρων ότι ψηφίστηκαν διατάξεις που νομιμοποιούν τους βουλευτές που έχουν offshore εταιρίες.
Σήμερα, κανένα κόμμα δεν γνωρίζει τη συμφωνία με τα νέα μέτρα που θα αλλάξουν προς το χειρότερο την ζωή μας. Ούτε οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουν ενημερωθεί σχετικά. Έτσι, η κλειστή ομάδα του Μαξίμου και οι διαπραγματευτές Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης «κόβουν» και «ράβουν» τις πληροφορίες που μας έρχονται από την Γερμανία και προπαγανδίζουν με απίστευτη ευκολία ότι πέτυχαν το … τέλος των δεινών μας.
Δυστυχώς, η προπαγάνδα αυτή πιάνει σε μια κοινή γνώμη με περιορισμένη μνήμη και γι αυτό τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να αντιδράσουν. Να καταγγείλουν, να απαιτήσουν ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και θα κληθούν να υλοποιήσουν μετά από τις εκλογές διότι… έτσι τα κανόνισε η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή να τα ψηφίσει, οι πολιτικοί της αντίπαλοι να τα εφαρμόσουν, οι πολίτες να πληρώσουν τον λογαριασμό!
Η κοινωνία πρέπει να μάθει για να συνειδητοποιήσει ότι …. δεν είναι τα 100 πρώτα χρόνια που μας κάλεσε πριν από λίγους μήνες να αντέξουμε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά. Είναι ότι κάθε μέρα δεχόμαστε τον παραλογισμό ενός καθεστώτος, την κατάργηση βασικών δημοκρατικών αρχών. Παντού κυριαρχεί η παραδοξότητα που μας εμποδίζει να αντιληφθούμε τα αυτονόητα.
Έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα με οριακή πλειοψηφία κι έχοντας αντίθετο πάνω από το 80% του εκλογικού σώματος καταδικάζει την χώρα στην φτώχεια προκειμένου να … «μην ζήσει μια δεύτερη Βάρκιζα» καταθέτοντας την εξουσία! Ζούμε ένα εν εξελίξει δράμα … το οποίο φαίνεται ότι μας αξίζει γιατί υποτιμήσαμε τις προσωπικές φιλοδοξίες των ανώτερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ…

Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου