15.5.17

Το (βαθύ Πασόκ) πτώμα του Σύριζα…



Ο εν μέρει κάφρικος και ολοκληρωτικά εφηβικός τρόπος με τον οποίο επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να ταυτιστεί με τα συμφέροντα του Ιβάν Σαββίδη αποδεικνύει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι το πιο άξιο τέκνο της Μεταπολίτευσης.



Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να έχει αποδεχθεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές κι αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι η...όσμωση του με ομάδες κάθε λογής συμφερόντων που θα του ανταποδώσουν τις σημερινές χάρες στα χρόνια της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τις περίφημες "δουλίτσες" που κάθε κυβέρνηση κάνει ώστε να δημιουργήσει ένα δικό της "σύστημα" για τις δύσκολες ώρες…


Μιας και πλέον κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν υπάρχει, ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του εργάζονται για την επόμενη μέρα και λογικά στοχεύουν στο να χάσουν με αξιοπρέπεια τις εκλογές, καθώς ένα ποσοστό της τάξεως του 25% θα τους επιστρέψει να μείνουν στο παιχνίδι για την διεκδίκηση της εξουσίας στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον.
Αν μάλιστα στα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος πριμοδοτηθούν 15 υποψήφιοι τύπου Αχτσιόγλου και Τζανακόπουλου έναντι των δεινοσαύρων της παλιάς κομματικής ιεραρχίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ποντάροντας στο ότι θα είναι ακόμα αρκετά νέος για να βγει στην πολιτική σύνταξη.
Αυτός εκτιμώ είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση έχει κάνει μια τόσο "απολιτίκ" στροφή, ποντάροντας κυρίως στη δημιουργία στενών σχέσεων με διάφορους παρά στην (αναποτελεσματική) διαμόρφωση μιας δήθεν αριστερής αφήγησης. Αντίστοιχος είναι και ο λόγος που δεν επιλέγουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το χτίσιμο σχέσεων απαιτεί χρόνο παραμονής στην εξουσία, διαφορετικά οι "νταραβεριτζήδες" σε εγκαταλείπουν και περιμένουν τον επόμενο.
Είναι πλέον προφανές ότι βαθύ ΠΑΣΟΚ και γεννιέσαι αλλά και γίνεσαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου