24.5.17

Από δυο χωριά χωριάτες γίνανε στο Survivor…



Από δυο χωριά χωριάτες γίνανε στο Survivor, μετά την απίστευτη τροπή που πήρε το χθεσινό παιχνίδι. Οι Διάσημοι κέρδισαν αρχικά, όμως οι Μαχητές έκαναν ένσταση γιατί θεώρησαν ότι ο Αγγελόπουλος δεν πάτησε ως όφειλε με βάση τον κανονισμό σε ένα σημείο και ο τελευταίος καθοριστικός αγώνας επαναλήφθηκε κατά ένα μέρος, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τελικά οι Μπλε.





Οι Διάσημοι αντέδρασαν έντονα στην τυπολατρεία των αντιπάλων και τα έκαναν γης μαδιάμ. Αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες και οι σχέσεις ψυχράνθηκαν. Το ψυχικό ρήγμα είναι περισσότερο αισθητό κι από κείνο του… Αγίου Ανδρέα στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό!



Ξαφνικά το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ξανά μία άγρια ομορφιά, αφού τις τελευταίες ημέρες μας είχαν παλαβώσει  με τον… «πολιτικό πολιτισμό» και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων και γλυκόλογων, έχοντας μετατρέψει το ριάλιτι σε ρομαντική κομεντί τρίτης διαλογής – μόνο ο Χιου Γκραντ έλειπε.
Το κοινό διψάει για ίντριγκα, συγκρούσεις, ξεσπάσματα και ακραίες καταστάσεις – αν είναι να βλέπει σαλιαρίσματα και δηθενιές, θα την κάνει για τα ουζερί και τα θερινά σινεμά τώρα, που ανοίγει ο καιρός.
Το χθεσινό επεισόδιο άξιζε τα λεφτά του και γαργάλισε προς τα πάνω την αδρεναλίνη. Οι δύο ομάδες, ξανάγιναν χωριστές παρέες, διακόπτοντας ακόμα και τις «διπλωματικές σχέσεις» τους. Ούτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν όταν κάθονταν δίπλα στον Σάκη Ρουβά, ο οποίος έκανε γκεστ εμφάνιση στην Καραϊβική – «δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω υποφέρεις κι υποφέρω» ήταν το κλίμα. Μάλιστα υποδέχθηκαν τον καλλιτέχνη χωριστά, με αποτέλεσμα να τρελαθεί ο άνθρωπος και να μην κρύβει την αμηχανία του!
Με τους παίκτες όχι ακριβώς να πεινάνε, αλλά να έχουν μάλλον μάθει πλέον στην καλοπέραση και τις βόλτες, με πλοία και αεροπλάνα, απολαμβάνοντας λουκούλλεια γεύματα και συναυλίες, η απώλεια κάθε επάθλου είναι οδυνηρή. Έτσι όπως πάει βέβαια το πράγμα, τη μια μέρα κερδίζει η μία ομάδα και την άλλη η αντίπαλη – για να μην μένει παραπονεμένη καμία. Λάθος! Αν δεν γείρει η πλάστιγγα, για ένα διάστημα τουλάχιστον, υπέρ της μίας και να «δεινοπαθήσει» η άλλη, ώστε να αντιδράσει δυναμικά, το παιχνίδι θα είναι σαν φιλικό ματσάκι του Αυγούστου – ούτε για συζήτηση μεταξύ φανατικών. Αυτή η ισορροπία πήγε να διαταραχθεί χθες κι έγινε χαμός.
Πάντως ότι οι παίκτες έχουν καλομάθει με τα φαγητά, τις ντόλτσε βίτα και τις εκδρομές είναι γεγονός. Υπάρχει ταλαιπωρία, αλλά δεν φαίνονται πια και σαν ασκητές! Από την όψη τους και μόνο φαίνεται ότι οι χοντρές οι πείνες έχουν μείνει πίσω. Όλο και κάτι τσιμπάνε – λείπουν ακόμα και οι εικόνες με τις… «σφαγές» καρύδων πλέον. Σε λίγο δεν θα το λένε  Survivor, αλλά «σαβουροβάιβορ» έτσι που.. «σαβουριάζουν» συνέχεια χάμπουργκερ, πίτες, μουσακάδες και άλλα καλούδια, πότε από έπαθλα, πότε από εξτρά γλέντια και σχεδόν καθημερινά από «ενισχύσεις» που τους δίνει η παραγωγή πριν τους αγώνες.
Ο αγώνας που έβαλε φωτιά στα τόπια
Από την έναρξη του χθεσινού αγώνα φαινόταν ότι στο νησί μυρίζει μπαρούτι. Την προηγούμενη ημέρα οι Μάριος, Αναγνωστόπουλος και Βασάλος τα είχαν βάλει με τον Σπαλιάρα. Από την άλλη, στους Διάσημους, ο Αγγελόπουλος ειδικά έδειχνε αφιονισμένος και πωρωμένος με τη νίκη. Μάλιστα σταυροκοπιόταν συνέχεια – ή είχε μπερδέψει τον Άγιο Δομίνικο με την Τήνο ή τον είχαν ματιάσει! Τόσο σταυρό, ούτε στα δώδεκα ευαγγέλια τη Μεγάλη Πέμπτη!




 
Λογικά η πίστα έδειχνε να βοηθάει λίγο τους Μαχητές – ήταν η «σειρά» τους να… κερδίσουν – άτιμη Παραγωγή, όλα τα σκέφτεσαι!
Οι παίκτες μπαίναν αρχικά σε μία σχεδία, που έπλεε σε μία πρόχειρα φτιαγμένη λιμνούλα και τραβούσαν για μερικά μέτρα να βγουν απέναντι. Μου θύμισε τη παλιά… σύνδεση Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας με την πλατφόρμα που κινούνταν με αλυσίδες πέρα δώθε! Ωραίες εποχές!
Στη συνέχεια, τρέχοντας λίγο έμπαιναν σε μία διαδρομή με πολλά σχοινιά, που δυσκόλευε τους μεγαλόσωμους. Μετά πήδαγαν σε ένα κάθισμα, που κρατιόταν από ένα σχοινί στον αέρα και έκαναν κάτι σαν… ζιπ λαιν, χειροκίνητο. Κατεβαίνοντας από κει έπρεπε να πατήσουν σε ένα ξύλο (για λόγους ασφαλείας λέει) και να περάσουν από ένα τούνελ από δίχτυ (σαν τους Βιετκόνγκ ένα πράμα).
Αφού έτρεχαν ξανά, περνούσαν από μία δοκό με εμπόδια, που απαιτούσαν ισορροπία και ευλυγισία και μετά έφταναν στον τελικό στόχο. Έπρεπε να τοποθετήσουν ένα μικρό μπαλάκι σε μία χειροκίνητη πίστα, που έμοιαζε με αυτές των ράλι που παίρνουμε στα παιδιά και να την οδηγήσουν με προσοχή – έπεφτε εύκολα, αφού είχε ζιγκ ζαγκ, χωρίς προστατευτικά – σε ένα ανοιχτό κουτάκι. Οι Μαχητές μπορούσαν να πάρουν μία μικρή διαφορά στη διαδρομή, αλλά ο στόχος απαιτούσε ψυχραιμία και καλή εκτίμηση της κίνησης, διαφορετικά έφερνε πολλές ανατροπές. 
Ντέρμπι όπως το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Όχι μόνο λόγω της εξέλιξης του σκορ και των ανατροπών, αλλά και για τις ενέργειες και τα λεγόμενα των παικτών στη διάρκειά του. Όταν βλέπεις επαγγελματίες παίκτες να ανταλλάσσουν υπαινιγμούς, πειράγματα και ευθείες βολές, όπως κάνουν αυτοί της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, είναι λογικό ότι δεν περιμένεις από τους παίκτες του Survivor να έχουν συμπεριφορές πολιτικής ορθότητας (politically correct).
Ο Βασάλος κέρδισε το «Γέρικο Αλογο» (η... ινδιάνικη ονομασία του Μπο) στον πρώτο αγώνα της ημέρας.
Ο Σπαλιάρας ξεκίνησε και πάλι με φιλοδοξίες απέναντι στον Χρανιώτη, αλλά η κατάληξη της μάχης των βετεράνων του β’ παγκόσμιου πολέμου (είναι οι γηραιότεροι του Survivor), πότισε με φαρμάκι το μοντέλο, που δεν είχε μάτια να κοιτάξει τους συμπαίκτες του. Μετά η Σάρα κέρδισε την Ευρυδίκη δείχνοντας ότι τα πράγματα για τους Διάσημους μπορεί να γίνουν δύσκολα – χωρίς να «τραβήξει» η Βαλαβάνη, δύσκολα… στρώνεται «τραπέζι» στην καλύβα τους.
Ο Μάριος έχασε στο τσακ από τον Αγγελόπουλο, με τον Κύπριο να παρατηρεί αμέσως μετά ότι ο Ντάνος έχει μία περίεργη τακτική όταν πηδάει στο κάθισμα του ζιπ λάιν που του δίνει προβάδισμα. Εκεί άρχισαν να παρατηρούν τις κινήσεις του Αγγελόπουλου στο παιχνίδι και δεν είχαν άδικο.
Μετά ο Κοκκινάκης κέρδισε τον Αναγνωστόπουλο κυριολεκτικά στο εκατοστό του δευτερολέπτου, αφού χρειάστηκε φώτο-φίνις για να διαπιστωθεί ποιο μπαλάκι έφτασε πρώτο στο στόχο! Ο Μισθοφόρος πήγε, ως συνήθως, να σκάσει από το κακό του και στη συνέχεια ήρθε η πρώτη έκρηξη. Ο Σπαλιάρας έχασε και από τον Μπο και στον πάγκο των Μαχητών πήγαν να γίνουν μαλλιά κουβάρια: Ο Μισθοφόρος είπε στον Σπαλιάρα ότι δεν έκανε καλό χειρισμό με το μπαλάκι, εκείνος αντέτεινε ότι αν το κυλάει γρήγορα, τότε αυτό πέφτει και μετά βίας συγκρατήθηκαν για να μην γίνουν θέαμα στο πανελλήνιο!   Ο Μάριος αμέσως μετά έδειξε να προσαρμόζεται και κέρδισε τον Κοκκινάκη, όμως τότε εμφανίστηκε η γνωστή Ευρυδίκη στο γήπεδο: Κέρδισε τη Σάρα και έδειξε ότι θα γίνει χαμός. 
Ο Χρανιώτης έκανε την έκπληξη σαν τη Λέστερ πέρσι και νίκησε τον Αναγνωστόπουλο, όμως ο Βασάλος, παρότι πιο αργός στη διαδρομή (οι μύες αυτού του παιδιού είναι τελικά σαν σαμπρέλα), βρήκε τη μηχανική με την οποία το μπαλάκι κατευθύνεται στο στόχο και πήρε τη νίκη. Ο Κοκκινάκης αμέσως μετά έκανε πλάκα στον Σπαλιάρα, παρότι δεν είχε καλή διαδρομή. Ο Σπαλιάρας είχε ήδη τρεις ήττες σε τρεις αγώνες. Τους υποχρέωσε δηλαδή τους Μαχητές, που έχουν απελπιστεί μαζί του. Ο Μάριος δεν άντεξε και μονολογούσε, για να ακούσει όμως ο Σπαλιάρας, «μας φεύγουν τα ματς και τα έπαθλα»! Ο Ψηλός έκανε το χαλασμένο ακουστικό σε κείνη τη φάση, καθώς στην αποφυγή τέτοιων αιχμών, είναι σαν τον Νίο (Κιάνου Ρίβς) στο Μάτριξ, όταν αποφεύγει τις σφαίρες!!!
Η παραπλάνηση της αλαζονείας
Ο Μάριος νίκησε τον Μπο, αλλά η Ευρυδίκη έδειξε ξανά τα δόντια της στη Σάρα, κάνοντας το σκορ 8-5 υπέρ των Διάσημων. Το σκορ αυτό ξεγέλασε τον Χρανιώτη, ο οποίος φάνηκε να θεωρεί ότι το ματς τελείωσε, με αποτέλεσμα να τον απειλήσει ο Αγγελόπουλος ότι θα τον… χαστουκίσει, υπενθυμίζοντάς του ότι ο αγώνας δεν έχει λήξει! Ο Χρανιώτης του απάντησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αλλά ήταν μία συζήτηση ανάμεσα σε φίλους και συμπαίκτες και φυσικά όχι για να τσακωθούν. Η απειλή ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου, όμως το σημείο εκείνο ήταν κομβικό. Ο Χρανιώτης υπέπεσε στο θανάσιμο αμάρτημα της αλαζονείας. Κάτι ήξερε ο Ντάνος, που σταυροκοπιόταν σαν γριά που περνάει έξω από εκκλησίες συνέχεια. Όχι μόνο τον νίκησε ο Βασάλος στον αμέσως επόμενο αγώνα, αλλά ο Χρανιώτης γκρεμοτσακίστηκε από το κάθισμα του ζιπ λαιν. Ο Αναγνωστόπουλος ρώτησε αν είναι καλά, κάτι που θεωρήθηκε όμως από τους Διάσημους ειρωνεία και τα αίματα άρχισαν να ανάβουν. Ο Μισθοφόρος είχε μάλλον ενοχληθεί από μία ατάκα στον πάγκο των Διάσημων, του τύπου «καληνύχτα».
Στη συνέχεια ο Αναγνωστόπουλος νίκησε τον Αγγελόπουλο και κει πήγαν να αρπαχτούν ο Ντάνος με τον Μάριο. Γρήγορα όμως έδωσαν τα χέρια και εκείνη η εστία έσβησε γρήγορα – αλλά όχι για πολύ!
Οι Μαχητές συνέχισαν την αντεπίθεση. Ο Μάριος «γλέντησε» τον αφελή και ανυποψίαστο Χρανιώτη, παρότι ο τελευταίος είχε πάρει στη διαδρομή μεγάλη διαφορά. Ο Μάριος είχε πέσει κι αυτός από το κάθισμα του ζιπ λαιν και όταν κατάφερε να ξανανέβει έμεινε σχεδόν ξαπλωτός και πήγαινε σαν τον παράλυτο της Καπερναούμ από τη γνωστή ιστορία, που λένε τα θρησκευτικά του Δημοτικού – ή έλεγαν τέλος πάντων.
Η Σάρα επανήλθε στις επιτυχίες και έκανε το 9-8 υπέρ των Μαχητών, προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό στον πάγκο των Μπλε. Η ατμόσφαιρα προμήνυε θύελλα.
Ο Αγγελόπουλος νίκησε τον Βασάλο (ήταν μέσα στα νεύρα πάλι, αλλά δεν πέταξε μπουκάλια, ούτε κλώτσαγε μικρούς αμμόλοφους). Ανάμεσα στους δύο πάγκους άρχισε ξανά η μανούρα. Το μάτι του Αγγελόπουλου είχε αρχίσει να γυαλίζει, ενώ έλεγε διάφορα, σαν αν είχε κατέβει από τις σπηλιές του Κόζιακα! Ό,τι κι αν έλεγε ή έκανε πάντως, αμέσως μετά στραυροκοπιόταν πάλι! Μόνο το λιβανιστήρι δεν έφερε να τους κάνει κάνα αγιασμό!!! Από την άλλη τον κοιτούσαν έτοιμοι να ορμήσουν.
Το σκηνικό είχε στηθεί αριστοτεχνικά για την τέλεια καταιγίδα, που θα ακολουθούσε.
Με το σκορ ισόπαλο 9-9, μπήκαν στο γήπεδο οι δύο κοπέλες που θα έτρεχαν μόνο και οι Μάριος και Αγγελόπουλος για να αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσεως. Σάρα και Ευρυδίκη έφτασαν σχεδόν μαζί για να παραδώσουν στη «σκυτάλη» στους άνδρες και οι δύο καλύτεροι παίκτες των αντίπαλων ομάδων, έφυγαν σφαίρα.
Ο Αγγελόπουλος πήγε σχεδόν μαζί με το Μάριο στις βολές, ήταν εξαιρετικά εύστοχος και νίκησε, βάζοντας γρήγορα τρία μπαλάκια, πριν προλάβει ο Μάριος να πει «χαλούμι». Με τους Διάσημους να πανηγυρίζουν το έπαθλο (θα πήγαιναν βόλτα στην πρωτεύουσα Santo Domingo με γερό φαγοπότι βέβαια), ο Αναγνωστόπουλος επισήμανε δήθεν αθώα ότι ο Αγγελόπουλος παρέβη έναν κανονισμό του παιχνιδιού. Δεν πάτησε στο ξύλο, λέει, κατεβαίνοντας από το ζιπ λαιν. Όντως από το ριπλέι ο Ντάνος πήγε προς τα κάτω σαν να κάνει κατάδυση και δεν πάτησε το πόδι του στο συγκεκριμένο σημείο. Το πλεονέκτημα που δίνει αυτή η παράκαμψη είναι ουσιαστικά εκατοστά του δευτερολέπτου. Με δεδομένο ότι ο Αγγελόπουλος νίκησε με διαφορά τον Μάριο στις βολές, το συμπέρασμα ήταν ότι η παρατυπία αυτή δεν επηρέασε τελικά την έκβαση του αγώνα. Το παραδέχθηκαν αυτό και οι ίδιοι οι Μαχητές. Όμως ο κανόνας είναι κανόνας και ο Μισθοφόρος επισήμανε ότι εάν έκανε το ίδιο στον δικό του αγώνα με τον Κοκκινάκη, όταν κι έχασε με απειροελάχιστη διαφορά, τότε τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς.
Ο Αναγνωστόπουλος ήταν τυπικά σωστός. Γι’ αυτό και η παραγωγή έκανε δεκτή την ένταση – αυτά να τα λέμε. Η κίνησή του όμως να διεκδικήσει στα χαρτιά έναν χαμένο αγώνα ήταν αμφιλεγόμενη – θύμισε κάτι ανάλογα περιστατικά  από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καίτοι ο ίδιος είναι Παναθηναϊκός – και προκάλεσε την έκρηξη των Διάσημων, αλλά και διχασμό αρχικά στην ίδια του την ομάδα.
Ακόμα και ο Μάριος παραδέχθηκε ότι διαφώνησε με την επανάληψη του τελευταίου κομματικού του κρίσιμου αγώνα, αλλά πειθάρχησε στην άποψη της πλειοψηφίας.
Ο Μπο από την άλλη άρχισε να μιλά για «καραγκιόζηδες», χαρακτηρίζοντας το σκηνικό «γελοίο». Ο Μισθοφόρος όμως, που τον λένε και… πειρατή εκεί στο παιχνίδι, ήταν ανένδοτος. Ήθελε σώνει και καλά να κάνει… ρεσάλτο στο καράβι της νίκης – ξέρει από τη Σομαλία. Τυπικά είχε δίκιο και το διεκδίκησε μέχρι τέλους. Τα fair play είναι για τους ηττοπαθείς.
Ο αγώνας επαναλήφθηκε και ο Μάριος νίκησε αυτή τη φορά έναν μάλλον χωρίς συγκέντρωση Αγγελόπουλο.
  Αμέσως μετά ο Μπο, ο Ντάνος, ο Χρανιώτης, η Ευρυδίκη περιφέρονταν στα ρηχά και στην αμμουδιά σαν ναυαγοί, αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που έπαθαν.  Στην τελετή… απονομής του επάθλου οι Διάσημοι αρνήθηκαν να χειροκροτήσουν τους Μαχητές και η ένταση κλιμακώθηκε. Ο Μάριος προσπάθησε να δικαιολογήσει την ένσταση και θυμήθηκε κάτι παλιά πέναλτι που του δίναν σε βάρος του. Μόνο για… «παράγκα» δεν μίλησε! Η Ευρυδίκη είπε ειρωνικά «μπράβο στα παιδιά» και ο Κοκκινάκης επισήμανε ότι το ματς δεν κρίθηκε στην παρατυπία του Αγγελόπουλου – με αυτό συμφωνούσαν οι περισσότεροι και των δύο ομάδων.
Ο Ντάνος αρχικά ήταν σαν Γάλλος ευγενής: «δεν θέλω να πω τίποτα, ευχαριστώ»! Όταν όμως ο Μισθοφόρος ισχυρίστηκε και πάλι ότι θα κέρδιζε τον αγώνα με τον Κοκκινάκη αν πηδούσε όπως ο Αγγελόπουλος, εξερράγη. «Ντροπή σου» του φώναξε, με τον Αναγνωστόπουλο  να απαντά «λες ψέματα» και να ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι ο αντίπαλος έκλεψε! «Κλέβω; Έβαλα τρεις μπάλες και ο Μάριος καμία» ανταπάντησε εκείνος.
  Έκτοτε οι παίκτες των δύο ομάδων δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά σαν συμπέθεροι που δεν θέλανε το γάμο. Κι όπως φαίνεται δεν αλλάζει κάτι ούτε στο σημερινό επεισόδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου