21.6.17

Οι σαλταδόροι του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν Σύριζα...



Όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξατμίζεται, όσο εξευτελίζεται, δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν τι είναι το περίπου 20% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Νομίζουν ότι πρόκειται για καλοπροαίρετους ανθρώπους που ο Τσίπρας ξεγέλασε, όπως ο κακός λύκος την Κοκκινοσκουφίτσα, ότι αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν με ποιον έμπλεξαν και δεν θα θέλουν να τον δουν στα μάτια τους.




Όσοι λοιπόν τέτοια πιστεύουν θα μπορούσαν να αποτελούν ιδανικό κοινό, για να τους διαβάζει παραμύθια η Σεχραζάτ. Αλλά σε αυτήν την ιστορία τίποτε δεν είναι αθώο…



Το ιδεολογικό περιεχόμενο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το γνωστό 3%-4%. Φεύγοντας το πήρε ο Λαφαζάνης και τώρα το μοιράζεται με τη Ζωή. Οι λίγοι που έμειναν δεν θα φύγουν, ο κόσμος να χαλάσει, γιατί με αυτό το όνειρο μεγάλωσαν, η Αριστερά στην εξουσία, και καταλαβαίνουν ότι τέτοια ευκαιρία μόνο μια φορά δίνει η ιστορία.
Αντιρρήσεις για την καθεστωτική αντίληψη δεν έχουν, τη διάκριση των εξουσιών τη μισούν, ο έλεγχος του Τύπου είναι στο αίμα τους, την “Αίθουσα Σύνταξης” την απολαμβάνουν, ό,τι τους λέει η “Αυγή” το παπαγαλίζουν, ο Πολάκης είναι ο κρυφός ήρωάς τους, η καταστροφή της ελεύθερης οικονομίας τούς εξιτάρει, οι κρυφές επαναπροωθήσεις αντικαθεστωτικών στον Ερντογάν δεν τους ενδιαφέρουν. Ας μην ξεχνάμε ότι προέρχονται από τον πολιτικό χώρο που υποστήριζε τον Τσαουσέσκου μέχρι την κατάρρευσή του. Αν εμείς, στην Ελλάδα, τους ταυτίσαμε με την “πρόοδο” και τους αναθέσαμε να δίνουν πιστοποιητικά δημοκρατικών φρονημάτων, απλώς αποδεικνύει τι συνέβη σε αυτή τη χώρα εδώ και 70 χρόνια.
Το 2% διαμορφώνει την ιδεολογική φυσιογνωμία στο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το 20% -ποσοστό ιλιγγιώδες για ένα κόμμα που αποδείχθηκε συνώνυμο του τυχοδιωκτισμού, του ψεύδους και της ανικανότητας- το σχημάτισαν οι μαζικές μετακινήσεις από το ΠΑΣΟΚ.
Αυτός λοιπόν ο κόσμος, που σαλπάρισε προς την επερχόμενη εξουσία, δεν νιώθει εξαπατημένος, γιατί απλούστατα δεν εξαπατήθηκε. Μόνο μικρά παιδιά με νοητική υστέρηση θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα θα βαρούσε τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν, ότι ο Τσίπρας θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο ή ότι οι δανειστές θα παρακαλούν να μας δανείζουν. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κορόιδεψαν μόνο όσους δέχονταν να παραστήσουν ότι τους κοροϊδεύουν. Στην πραγματικότητα ο ένας έκλεινε το μάτι στον άλλο στο πλαίσιο μιας σιωπηρής σύμβασης. Μου δίνεις μια δικαιολογία, σου δίνω την ψήφο μου, μου διατηρείς τα προνόμια.
Ο κόσμος αυτός, που το 2009 έδωσε 44% στο ΠΑΣΟΚ, αλλά, μόλις το ΠΑΣΟΚ του έκοψε το δρόμο για την κουζίνα, ανακάλυψε ότι ήταν “διεφθαρμένο”, δεν έχει ιδεολογία! Ούτε σοσιαλδημοκράτης υπήρξε ούτε αριστερός έγινε. Έχει μόνο συμφέρον. Και το συμφέρον του, όπως το αντιλαμβάνεται, βρίσκεται σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα, η καταστροφή που συντελείται στην οικονομία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στη δημόσια διοίκηση. Τον ενδιαφέρει ο εαυτός του.
Όποιος δεν θέλει να γίνει αξιολόγηση στο δημόσιο, όποιος φοβάται τους ελέγχους, επειδή μονιμοποιήθηκε με πλαστά πτυχία ή (κυρίως αυτό….) με ψεύτικα πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, όποιος θέλει ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ ύστερα από επτά χρόνια μνημόνια να είναι 3.500 ευρώ, όποιος κάπου βολεύτηκε πάνω από την αξία του και ανησυχεί μήπως τον ξετρυπώσουν, θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ προστάτη του.
Ας μην κάνουμε την άθροιση. Θα τρομάξουμε…

Μάκης Βοϊτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου