21.6.17

Κάνουν το κορόιδο για τις παραδόσεις τούρκων προσφύγων…



Φαίνεται πως οι παραδόσεις τούρκων προσφύγων (ακόμα και οικογενειών με μικρά παιδιά) στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες και τις διαδικασίες ασύλου, είναι πλάσμα φαντασίας. Δεν υπήρξαν ποτέ! Αυτή είναι η επίσημη κυβερνητική άποψη, όπως εκφράστηκε από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης (οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, Κοτζιάς και Τόσκας, ανήκουν… όλως τυχαίως στην ίδια πολιτική ομάδα).




Με το θράσος που τον διακρίνει, ο Κοτζιάς έβαλε το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ να ανακοινώσει στις 8 Ιούνη ότι «το υπουργείο και ο υπουργός Εξωτερικών προσωπικά, έχουν γίνει στόχος μεθοδευμένης και ανήθικης επίθεσης από αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά ότι το υπουργείο Εξωτερικών ουδεμία αρμοδιότητα και πρακτική εμπλοκή έχει σε ζητήματα προστασίας, ασφάλειας και φύλαξης συνόρων». Σ' ένα κρεσέντο προκλητικότητας, η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Είναι ολοφάνερο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η προσπάθεια αυτή επιχειρείται από γνωστά κυκλώματα που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων σε σειρά επικείμενων διεθνών διαπραγματεύσεων»…


Μια μέρα μετά, ο Κοτζιάς επιτέθηκε στους 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ τους ο Φίλης, ο Μπαλτάς, η Αναγνωστοπούλου και ο Ξυδάκης), που του είχαν καταθέσει ερώτηση για τις επαναπροωθήσεις, κατηγορώντας τους ότι τον στοχοποιούν επειδή δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λέγεται ότι πιθανόν, ο ίδιος το αποκλείω, να υπάρχουν βουλευτές που θεωρούν τις προσβλητικές ερωτήσεις προς υπουργούς που δεν είναι μέλη του κόμματος, στο οποίο οι ίδιοι ανήκουν, ως καλή άσκηση δημόσιας πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα του υπουργείου Εξωτερικών και της θέσης που έχει σε σειρά διαπραγματεύσεων. Ελπίζω σε αυτό να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».
Ο έτερος Καππαδόκης, Ν. Τόσκας, σε ραδιοφωνική του εμφάνιση στο δίδυμο Μπογιόπουλου-Κοττάκη του Real.FM, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, δήλωσε ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν προχώρησαν σε επαναπροωθήσεις τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο. Και κανείς από το δημοσιογραφικό δίδυμο (κυρίως ο «πολύς» Μπογιόπουλος) δεν τον ρώτησε κάτι παραπέρα. Λες και οι καταγγελίες δεν έγιναν από μια ΜΚΟ που είναι σύμβουλος του κράτους σε ζητήματα δικαιωμάτων (Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και δεν ήταν εμπεριστατωμένες, αναφέροντας συγκεκριμένα ονόματα τούρκων πολιτών, καθώς και τον τόπο και το χρόνο που έλαβαν χώρα τα περιστατικά.
Ο Τόσκας με τον Κοτζιά παίζουν το κρυφτούλι, όμως σ' αυτές τις περιπτώσεις η κυβερνητική ευθύνη είναι συλλογική. Οπως γράψαμε, όλα έγιναν με την έγκριση του Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου