17.6.17

Αμερική εναντίον Τουρκίας…



Ήταν ένα σκηνικό αχαλίνωτης βίας που διαδραματίστηκε μέρα μεσημέρι στην Washington DC, και τώρα καταλήγει με απαγγελία βαριών κατηγοριών από πλευράς των αμερικανικών αρχών εναντίον μελών του κλιμακίου ασφαλείας του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.



Προχθές λοιπόν, η αστυνομία της Washington DC απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δώδεκα ανθρώπων, της φρουράς του Ερντογάν, που έδειραν ανηλεώς διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο εναντίον του Τούρκου προέδρου την 16η Μαΐου…


Επτά μάλιστα από τους δώδεκα αντιμετωπίζουν κακουργηματικού τύπου κατηγορίες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι και οι δώδεκα έχουν επιστρέψει προ πολλού στην πατρίδα τους, και οι πιθανότητες να εκδοθούν στις ΗΠΑ είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Αν όμως εμφανιστούν ποτέ σε αμερικανικό έδαφος, τότε θα συλληφθούν προκειμένου να δικαστούν.
Εν τω μεταξύ η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει δυο Τούρκους κατοίκους της Αμερικής, τον Sinan Narin από την Virginia και τον  Eyup Yildirim από το New Jersey, με την κατηγορία της συμμετοχής στον άγριο ξυλοδαρμό των διαδηλωτών που είχε ως κατάληξη εννέα από αυτούς να πάνε στο νοσοκομείο με σοβαρές κακώσεις.
Η αναλυτική εξέταση του επίμαχου βίντεο δείχνει τον Yildirim να κλωτσάει άσχημα και μάλιστα πολλές φορές μια πεσμένη γυναίκα. Τώρα κρατείται χωρίς εγγύηση, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο που του διέθεσε το δικαστήριο δέχεται απειλές για τη ζωή του.
Όσον αφορά στην τουρκική αντίδραση, η επίσημη γραμμή είναι πως οι διαδηλωτές προκάλεσαν τους υποστηρικτές του Ερντογάν, ξεκίνησαν τα επεισόδια, και οι άνδρες της ασφάλειάς του απλά επενέβησαν για να τους καλμάρουν. Κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται ούτε από τα βίντεο ούτε από τις μαρτυρίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου