3.6.17

Ρουματζήδες και μπατιροτουρίστες…



Tα 7 χρόνια Μνημονίων μας έδωσαν την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως εξίσου απαξιωμένα και ανυπόληπτα με τα εγχώρια ΜΜΕ είναι και αντίστοιχα ΜΜΕ του εξωτερικού και μάλιστα με υποτιθέμενο κύρος. Το τι έχει γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια δεν περιγράφεται. Πριν μερικά 24ωρα η γερμανική Handelsblatt παρουσιάζει ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο 30 εκατ. τουρίστες θα ξεχυθούν φέτους στα ελληνικά σοκάκια και καλντερίμια και θα αφήσουν πίσω τους θησαυρούς του πλανήτη σε κασαδούρα.




Προφανώς οι συντάκτες της Handelsblatt αντλούν τις πληροφορίες τους από την Γραμματέα της Κουντουρά και του Ανδρέαδη-μια και ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ είναι ανύπαρκτος. Ανύπαρκτος βέβαια ήταν τόσο ο Ανδρέαδης όσο και οι  θαλασσοδανεισμένοι-χρεοκοπημένοι ρεντρούμηδες που παριστάνουν τους μεγαλοξενοδόχους. Οι φαντασιώσεις περί 30 εκατ. πραγματικών τουριστών ακούγονται αστείοι για παράδειγμα στους μαγαζάτορες της Αντιπάρου που τέλος Μαίου είναι άδεια από τουρίστες. Κάτι χοντρές με ποδήλατα εμφανίζονται που και που χαλώντας την αισθητική του τοπίου…



Αδεια είναι και η Πάρος. Ειδικά το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας έχει καταβληθεί από τους ντόπια βλαχαδερά που σκάνε μύτη με τα φορτηγάκια τους μέσα στο λιμάνι σαν καμπόυδες αούα και αφού τα παρκάρουν μποροστά στα καφέ για να σου γαμήσουν την θέα στέκονται όρθιοι δίπλα στα άλογα καπνίζουν, μιλάνε δυνατά, φτύνουν και γενικά κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν πόσο βλαχαδερά είναι και πόσο γραμμένους στ΄αρχίδια τους έχουν τον ντόπιο βλαχοδήμαρχο, τις Λιμενικές Αρχές και την Αστυνομία. Και να σκεφτεί ότι η Πάρος είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων.
Παρά τα όσα γράφει η Handelsblatt εμφανίζεται μια πλασματική αύξηση του αριθμού των τουριστών εξαιτίας των κρουαζιερόπολοιων και των μπατιροτουριστών που έχουν μετατρέψει σε βόθρο νησιά όπως την Σαντορίνη. Τα έσοδα μειώνονται και θα εξακολουθήσουν να μειώνονται όσο η Ελλάδα κατοικείται από αυτόν τον άθλιο λαό των σατυροβαρκάρηδων και τα ξενοδοχεία τα διαχειρίζονται εξίσου άθλιοι ρεντρούμηδες οι οποίοι επειδή είναι στην πλειοψηφία τους Ελληνες αρκεί για να μολύνουν την ατμόσφαιρα.
Οι Ελληνες είναι αυτός ο τρομερός λαός που τελευταία παράγει και υπαλλήλους του κρατικού μηχανισμού που υποδύονται τους τρομοκράτες οι οποίοι στέλνουν φακέλους-βόμβες εντός και εκτός της χώρας.
Τέλος πάντων μια και μιλάμε για την Πάρο όσοι σώνει και καλά θέλετε να πάτε στο ωραίο αυτό νησί με τους τραχανοπλαγιάδες ντόπιους ζητήστε να γνωρίσετε τον Βασίλη και την Ιβέτ που νοικιάζουν στο Πιπέρι της Νάουσας την βίλα Ονειρο. Δυο εξαίρετοι και πολιτισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με τους ντόπιους σατυροβαρκάρηδες. Οσο για τους συντάκτες της Handelsblatt  καλό θα ήταν να πάρουν το καραβάκι και να πεταχθούν ως τις Κυκλάδες για να ζήσουν από κοντά την φαντασίωση των 30 εκατ. τουριστών και των ντόπιων Ελληναραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου