18.7.17

Ένα νοσηρό σουβενίρ ανεκτίμητης αξίας…Ένα από τα πιο «μακάβρια» ενθύμια της ιστορίας του ροκ εν ρολ μπορεί να γίνει δικό σας με μόλις… $1.5 εκατομμύρια. Πρόκειται για ένα άλμπουμ LP, το Double Fantasy  του John Lennon, που ο ίδιος ο Μπιτλ είχε υπογράψει για τον δολοφόνο του Mark David Chapman λίγη ώρα πριν ο δεύτερος τον σκοτώσει πυροβολώντας τον εξ επαφής έξω από το κτίριο Dakota στη Νέα Υόρκη την 8/12/1980.
Σύμφωνα με την New York Daily News  ένας θυρωρός του κτιρίου Dakota βρήκε το άλμπουμ πεταμένο σε μια γλάστρα έξω από το κτίριο μετά την δολοφονία. Το άλμπουμ παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία το χρησιμοποίησε ως προανακριτικό υλικό εναντίον του δολοφόνου και στην συνέχεια ο εισαγγελέας το επέστρεψε στον θυρωρό.
Όπως αναφέρει το Moments in Time, ο θυρωρός το κράτησε για 19 χρόνια πριν αποφασίσει τελικά να το πουλήσει, κάτι που έκανε το 1999 για $150.000. Στη συνέχεια το «ενθύμιο» ξαναπουλήθηκε το 2010 για $850.000...


 
Στο εξώφυλλο του δίσκου υπάρχει η υπογραφή του δολοφονημένου καλλιτέχνη, τα δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου, και μια αστυνομική ένδειξη για το περί τίνος πρόκειται. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του πωλητή «πρώτη φορά βλέπω ένα ενθύμιο με τόση συνοδευτική πιστοποίηση της αυθεντικότητάς του… αναφορές της αστυνομίας, δακτυλικά αποτυπώματα, υπογραφή, επιστολή του εισαγγελέα, κλπ κλπ…».
Όσον αφορά στον Chapman, συνεχίζει να βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας ποινή ισοβίων, ενώ έχουν απορριφθεί εννιά αιτήσεις αποφυλάκισής του. Το 1986 είχε προσπαθήσει να αποκτήσει το άλμπουμ με σκοπό όπως έλεγε να το δημοπρατήσει, με τα έσοδα να πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά δεν τα κατάφερε.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου