25.7.17

Συριζαίοι να ντουφεκάνε συριζαίους;



Οι περισσότεροι εστίασαν στην Βαρουφακειάδα. Για μένα όμως άλλη ήταν η είδηση που ξεχώρισε το ΠΣΚ που μας πέρασε. Ο Πάνος ο Καμμένος που λέτε έχρισε (sic) τον Παϊσιο προστάτη των Διαβιβάσεων στο στρατό!




Καταρχήν έκπληξη. Ομολογώ πως δεν γνώριζα πως το ποιος Άγιος προστατεύει τι ορίζεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Πάντα πίστευα πως τέτοιας μορφής αποφάσεις παίρνονται από την Ιερά Σύνοδο ή κάτι τέτοιο. Anyway όμως. Το ζουμί είναι αλλού…



Δεν σκοπεύω επίσης να αναλύσω εδώ το θέμα Παϊσιος. Ο καθένας έχει την άποψή του για το ποιόν του, για τις ρήσεις του, για το κατά πόσο έπρεπε να γίνει Άγιος κλπ, κλπ. Θα σταθώ σε μια λεπτομέρεια της ζωής του "παππούλη" η οποία και έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ανάδειξή του σε στρατιωτικό προστάτη από τον Πάνο της καρδιάς μας.
Το 1945 λοιπόν ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, κατετάγη στον ελληνικό στρατό. Υπηρέτησε τις ένοπλες δυνάμεις μέχρι το 1949. Αν και βασικά ήταν ασυρματιστής (εξού και η επιλογή του από τον Καμμένο) απαίτησε ο ίδιος να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος τζίνι στην ιστορία για να ανακαλύψει τι παιζόταν εκείνη την εποχή στην ελληνική επικράτεια. Ναι, ο φρεσκοχρισμένος προστάτης των Διαβιβάσεων πολέμησε στον Εμφύλιο. "Ντουφεκούσε Έλληνες" που θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Βέγγος. Και όχι Έλληνες ό,τι κι ό,τι. Ο Παϊσιος ντουφεκούσε κομμουνιστές.
Ανακεφαλαιώνουμε: Το νούμερο δύο της κυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστεράς χρίζει ως προστάτη Όπλου έναν τύπο οποίος δεν σκότωνε Σελτζούκους Τούρκους ή δράκους αλλά τους ιδεολογικούς προγόνους (λέμε τώρα) των συριζαίων. Και οι συριζαίοι, που έτσι και τολμήσεις να αμφισβητήσεις την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς (την οποία οι ίδιοι εμπράκτως αποδόμησαν αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα μας αυτή τη στιγμή), που έτσι και πεις μισή κουβέντα για οποιοδήποτε "είδωλό" τους (ακόμα και για τους καταδικασμένους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη) σε κρεμάνε στα μανταλάκια, το κατάπιαν και αυτό αμάσητο.
Φυσικά ο Καμμένος βρίσκει και τα κάνει. Πραγματοποιεί το "ελληνορθόδοξο" όνειρό του και μαγκιά του. Τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ όμως πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν; Πόσο πιο φθηνά θα ξεπουλήσουν την ιστορία και την -πάλαι ποτέ- ιδεολογία τους;

Θανάσης Χειμωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου