25.8.17

Γουρουνάκια, λουκάνικα, και πολιτική ορθότητα…



Τον περασμένο Φεβρουάριο, μια ομάδα ηρωικών Βρετανών πυροσβεστών έσωσε 18 μικρά γουρουνάκια και τις δυο μαμάδες τους, όταν κλήθηκαν να σβήσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια φάρμα εξαιτίας 60 τόνων άχυρου που είχαν πιάσει φωτιά.



Σήμερα, έξι μήνες μετά, και όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες, οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες ξαναβρέθηκαν με τα γουρουνάκια, απολαμβάνοντας τα συνοδεία κρασιού…


Όταν τα ηλικίας δυο εβδομάδων γουρουνάκια σώθηκαν από τη φωτιά, η ιδιοκτήτριά τους Rachel Rivers υποσχέθηκε στους πυροσβέστες να τους τα προσφέρει ως λουκάνικα ευθύς μόλις μεγαλώσουν και παχύνουν. «Ήταν», λέει, «ένας καλός τρόπος για να τους ευχαριστήσουμε που έσωσαν την μονάδα». Από την πλευρά τους οι πυροσβέστες εκτίμησαν την κίνηση, και την χαρακτήρισαν ως «μοναδική ευκαιρία για να γευτούν τους καρπούς του κόπου τους». Μάλιστα, όπως είπαν μετά το λουκούλλειο γεύμα: «τα λουκάνικα αυτά ήταν ιδιαίτερα νόστιμα, ήταν φανταστικά»!
Έλα όμως που ο περισσότερος κόσμος, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από το σύνδρομο της πολιτικής ορθότητας, το είδε εντελώς διαφορετικά, ξεσπώντας με μανία εναντίον των ανάλγητων πυροσβεστών και της απάνθρωπης κτηνοτρόφου.
Η Rivers αναγνωρίζει ότι το όλο θέμα, που πήρε δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ και στα σόσιαλ μίντια, σίγουρα θα δυσαρεστήσει τους χορτοφάγους, και δεν πέφτει έξω. Ήδη έχει δημιουργηθεί έντονο αρνητικό κλίμα εναντίον της ίδιας αλλά και των μερακλήδων πυροσβεστών, ενώ η κριτική που ασκείται είναι σχεδόν νοσηρή, με πολύ κόσμο να τους καταγγέλλει για «σκληρότητα» και «απανθρωπιά», και κάποιους πιο «φιλόζωους» να μοιράζουν «μπζώφους» δεξιά κι αριστερά. Κι όλα αυτά επειδή οι πυροσβέστες έψησαν μερικά λουκάνικα… 



Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πυροσβεστικός σταθμός υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να κατεβάσει την ανάρτηση που είχε δημοσιευτεί στο φέισμπουκ, και στην οποία φαίνονταν χαρούμενοι οι πυροσβέστες να ψήνουν λουκάνικα στα κάρβουνα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη απ όσους προσβλήθηκαν από το … φαγοπότι.
Η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ,   δηλώνει επίσημα πως καλύτερα θα ήταν αν άφηναν τα γουρουνάκια να καούν στην φωτιά, παρά αυτό που έγινε, με την Rivers να ανταπαντά πως τουλάχιστον αυτά έζησαν έξι επιπλέον μήνες, με «την καλύτερη ποιότητα ζωής που μπορούσα να τους προσφέρω, να ζουν δηλαδή ελεύθερα και να τρώνε οργανικές τροφές». Και όπως καταλήγει: «στο φινάλε αυτό που κάνω είναι να λειτουργώ μια κτηνοτροφική μονάδα, κι αυτή είναι η δουλειά μου… άλλωστε δεν μπορείς να έχεις γουρούνια για κατοικίδια».
Εν κατακλείδι: Βρε τι πάθανε οι καημένοι οι πυροσβέστες… πάλι καλά που δεν απολύθηκαν κιόλας… επειδή έφαγαν μερικά λουκάνικα.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου