25.8.17

Όλοι θέλουν το κορμί της...



Όλοι γνωρίζουμε τι εστί «attention whore». Μια έκφραση που βρήκε ιδιαίτερη εφαρμογή στην εποχή των άπειρων ΜΜΕ, των σόσιαλ μίντια, του διαδικτύου, κλπ. Πρόκειται για ματαιόδοξους ανθρώπους, μάλλον βαθιά συμπλεγματικούς, που επιζητούν την προσοχή του ευρέως κοινού, μπας και έτσι καλύψουν την ασημαντότητα και την ανεπάρκεια που τους χαρακτηρίζει. Μιλάμε δηλαδή για μαϊντανούς που ψάχνουν την δημοσιότητα πάση θυσία, όπως π.χ. οι διάφοροι σελέμπριτι, αλλά στο πιο «θλιβερό» ή στο πιο «φαιδρό».




Στα καθ’ ημάς, που πήζουμε από τέτοιες σαθρές προσωπικότητες,  μια χαρακτηριστική περίπτωση attention whore ήταν και είναι ο πολύς Δρ. Μπαρουφάκης, που κατέστρεψε μια ολόκληρη χώρα και μια δυο γενιές Ελλήνων, θυσιάζοντας τες στον βωμό της ματαιοδοξίας (και των κόμπλεξ του). Και όλα αυτά βεβαίως με την έγκριση, τη λατρεία, και την ψήφο του κοινού, που μέχρι πρότινος σεληνιάζονταν άμα τη εμφανίσει του φαλακρού γόη. Να τα λέμε αυτά…


Υπάρχουν όμως και άλλα είδη από attention whores, όπως η περίπτωση μιας 25χρονης κακάσχημης και υπέρβαρης φαντασιόπληκτης Αγγλίδας, ονόματι Jemma Beale, η οποία «κατασκεύαζε» καταγγελίες βιασμού, ενοχοποιώντας συνολικά 15 διαφορετικούς και αθώους άνδρες, με έναν από αυτούς, τον Mahad Cassim, να περνάει δυο χρόνια στην φυλακή εξαιτίας της!
Η εν λόγω κοπελιά, που ισχυρίζεται συν τοις άλλοις ότι είναι λεσβία και πως δεν έχει καμιά σεξουαλική διάθεση να πάει με άνδρες, κατάφερε σε μια περίπτωση να κερδίσει και 11.000 λίρες ως αποζημίωση για τα «δεινά» που υπέστη από τον ταλαίπωρο Cassim, ο οποίος υποτίθεται ότι την λιμπίστηκε και την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας προσφερθεί να την πάει ως το σπίτι της.
Η 25χρονη συνήθιζε να αυτοτραυματίζεται και στη συνέχεια να καταγγέλλει ψευδώς τα «θύματά» της, τα οποία στη συνέχεια διώκονταν ποινικά, ενώ σε μια περίπτωση ο καταγγελλόμενος δεν άντεξε και έφυγε κρυφά και νύχτα από την χώρα με την ζωή του να έχει γίνει κουρέλια.
Στην τελευταία περίπτωση, η δίκη για τον «βιασμό» της κράτησε πέντε  εβδομάδες σε δικαστήριο του Southwark, αλλά οι ένορκοι χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες για να καταλήξουν στο ότι ο κατηγορούμενος ήταν αθώος και η καταγγέλλουσα ένοχη ψευδορκίας. Μάλιστα, ο δικαστής της είπε πως επιτέλους αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι «είσαι μια πολύ πειστική ψεύτρα, και πως σου αρέσει να παριστάνεις το θύμα, και να χειραγωγείς τους άλλους». Στη συνέχεια την καταδίκασε σε δέκα χρόνια φυλάκιση.
Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Madeleine Moore αποκάλυψε ότι η αστυνομία «ξόδεψε» 6.400 εργατοώρες και 250.000 στερλίνες διερευνώντας τις συχνές καταγγελίες της Beale, ενώ τα διάφορα δικαστήρια κόστισαν πάνω από 110.000 στερλίνες στο δημόσιο.
Όσον αφορά στο τελευταίο θύμα της, τον άτυχο 37χρονοΣομαλό μετανάστη Mahad Cassim, τον οποίο είχε κατηγορήσει για βιασμό, το 2012 καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση με την Beale να δηλώνει δακρυσμένη ότι «όποια ποινή κι αν του επιβληθεί δεν θα είναι αρκετή για να διορθώσει την βλάβη που ο άνθρωπος αυτός επέφερε στη ζωή μου»!!!!!! Τελικά αφέθηκε ελεύθερος έχοντας όμως εκτίσει δυο χρόνια της ποινής του.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου