28.10.17

Το πιο ακριβό ρολόι όλων των εποχών;

Ένα διάσημο ρολόι, μάρκας Rolex Daytona, που φορούσε κάποτε  ο ηθοποιός και οδηγός αγώνων Paul Newman βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία. Και εκεί που οι ειδικοί περίμεναν να πιάσει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια, αυτό έπιασε 17 φορές παραπάνω!




Πουλήθηκε δηλαδή έναντι $17,752,500, και μάλιστα μέσα σε 12 μόλις λεπτά. Έτσι, το εν λόγω ρολόι κατάφερε να γίνει το πιο ακριβό όλων των εποχών, τουλάχιστον από εκείνα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό…


Το συγκεκριμένο ρολόι, γνωστό ως Paul Newman Daytona, του το είχε χαρίσει στη δεκαετία του 1960 η σύζυγός του Joanne Woodward, η οποία το είχε αγοράσει από την Tiffany & Co. πληρώνοντας μόλις $300. Ζήτησε μάλιστα να χαραχθεί στο πίσω μέρος του «Οδήγα Προσεκτικά». Ήταν η εποχή που ο Newman ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτων, και το συγκεκριμένο ρολόι είχε ένα χρήσιμο για εκείνον πρακτικό χρονόμετρο.
Ο ηθοποιός το ερωτεύτηκε και το φορούσε συνεχώς έως το 1984 οπότε και το δώρισε στον τότε φίλο της κόρης του Nell, τον  James Cox, για να τον ευχαριστήσει για κάτι δουλειές που του είχε κάνει στον κήπο.
Πρόσφατα, ο Cox, που παραμένει φίλος με την κόρη του μακαρίτη, συνειδητοποιώντας την αξία του ρολογιού αποφάσισε να το πουλήσει μέσω δημοπρασίας, υποσχόμενος να δώσει σημαντικό μέρος των κερδών στο κοινωφελές ίδρυμα Nell το οποίο η κόρη  του ηθοποιού ίδρυσε μετά τον θάνατο του  Newman. Και έτσι έγινε…


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου