28.10.17

Η θρησκευτικότητα στην Αμερική…

Η θρησκευτική ελευθερία, η ανεξιθρησκεία,  είναι από τις θεμέλιες λίθους πάνω στις οποίες στήθηκαν (ιδρύθηκαν) οι ΗΠΑ. Ο κάθε Αμερικάνος μπορεί δηλαδή ελεύθερα να λατρεύει ότι και όποιον θέλει, άσχετα αν σε πολλές περιοχές (π.χ. bible belt) η έντονη θρησκευτικότητα και η υπερβολική «ευλάβεια» είναι κυρίαρχες.





Υπάρχουν δηλαδή Πολιτείες, ανάμεσα στις 50, όπου όχι μόνο δεν υπάρχει (ουσιαστικά) ανεξιθρησκεία, αλλά οι κάτοικοί τους δηλώνουν Ταλιμπάν του Χριστιανισμού…



Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα του Pew Research Center, η Πολιτεία του Mississippi είναι η Νο 1 σε έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ εκείνη της New Hampshire είναι η τελευταία.
Και παρά την πληθώρα λατρειών,  δογμάτων κλπ, ο Χριστιανισμός παραμένει Νο1 στην Αμερική, με το 70% των κατοίκων της να δηλώνουν Χριστιανοί. Εξ αυτών το 25% είναι Ευαγγελιστές, 21% Καθολικοί, 15% Διαμαρτυρόμενοι, και 6% διαφόρων δογμάτων του ευρύτερου Προτεσταντισμού.
Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που όλο και περισσότερο δηλώνει άθεο, και δεν θέλει να έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία.
Ιδού η λίστα με τις πιο ευλαβείς Πολιτείες των ΗΠΑ:

1.       Mississippi
2.      Alabama
3.      Tennessee
4.     Louisiana
5.      Arkansas

Όσον αφορά στις λιγότερο «ευλαβείς» Πολιτείες, αυτές είναι:

1.       Connecticut
2.      Vermont
3.      Maine
4.     Massachusetts
5.      New Hampshire



S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου