4.11.17

Αριστεροί ή απλά ανίκανοι;



Ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού προτάσσει το μικρόφωνο για να εκφραστούν οι δεκάδες άνθρωποι που περιμένουν σε μια ακόμα ουρά για να βγάλουν την ηλεκτρονική κάρτα για το μετρό. Ένας ηλικιωμένος είναι πρόθυμος να πει την άποψή του «Εδώ μας οδήγησε η κυβέρνηση της Αριστεράς», παρατηρεί. Δυο τρεις ακόμα συμφωνούν κουνώντας το κεφάλι. Ο ρεπόρτερ μοιάζει ικανοποιημένος από την απάντηση. Το ίδιο και οι παρουσιαστές της εκπομπής στο στούντιο. Έτσι απαντήθηκε το πρόβλημα, οι ευθύνες για τις ουρές ανήκουν στην Αριστερά.




Ο τρόπος με τον οποίο και μέσα ενημέρωσης και πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης (όχι όλα, όχι όλοι), επιχειρούν να ερμηνεύσουν τις δεκάδες αστοχίες (sic) της σημερινής κυβέρνησης, έχει πάντα ένα ιδεολογικό πρόσημο. Για όσα συμβαίνουν, ευθύνεται ένας αριστερός τρόπος οπτικής των υπουργών και υφυπουργών που τα διαχειρίζονται. Ένας σχολιαστής έγραψε, ότι η κυβέρνηση σκόπιμα δημιούργησε τις ουρές στα εκδοτήρια του μετρό για να ενισχύσει την υποταγή των πολιτών στην εξουσία και παράλληλα να τους εθίσει σε πρακτικές που συναντούσε κάποιος στα καθεστώτα του υπαρκτού...



Τα επιχειρήματα αυτά που περιβάλλονται από έναν ιδεολογικό μανδύα, έχουν πολλά προβλήματα. Το πιο βασικό από αυτά είναι πως οι δυο αρμόδιοι για το θλιβερό θέαμα που παρατηρείται εδώ και πολλές ημέρες, μόνο αριστεροί δεν είναι, δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ καμιά τέτοια σχέση με κάποια έστω έκφραση της αριστεράς. Ο υπουργός Σπίρτζης ήταν ένα επίλεκτο μέλος του παλαιού ΠΑΣΟΚ στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Οι δηλώσεις του μάλιστα ότι «κλαίει όταν πουλιούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις» (και με δική του υπογραφή στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα), δείχνουν πως δεν διακρίνεται για ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο πολιτικής ηθικής. Ο κ. Σπίρτζης συχνά-πυκνά αναφέρεται με νοσταλγία στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο δεύτερος υπεύθυνος για τις ουρές, λέγεται Ν.Μαυραγάνης και είναι υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ανιχνεύοντας το πολιτικό του προφίλ, θα διαπιστώσει κάποιος εύκολα πως ανήκει στο ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής παλαιότερα και είναι μέλος τους από την ίδρυσή τους.
Συμπερασματικά, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος χρεώνονται στην Αριστερά, αλλά για κάποιο περίεργο (;) λόγο η ανικανότητά τους να βγαίνουν ηλεκτρονικές κάρτες πολλαπλών διαδρομών μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αποδίδεται στην αριστερή τους προέλευση και διάθεση. Με τον τρόπο αυτό, χάνεται η ουσία. Και αυτή είναι πως πρόκειται απλά για πολιτικά ανίκανους και όχι αριστερούς.
Το επιχείρημα αυτό, είναι εύκολο να ενισχυθεί με δεκάδες παραπλήσιες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι το κύριο χαρακτηριστικό του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η απουσία οποιοδήποτε σχεδίου σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν είχαν προετοιμαστεί μ' ένα στοιχειώδη έστω τρόπο για την διαχείριση της εξουσίας την οποία κέρδισαν κατά βάση επειδή πρόβαλλαν έναν άκριτο αντιμνημονιακό λόγο χωρίς παράλληλα να αναφέρονται και σ' έναν εναλλακτικό σ αυτόν. Δεν προετοιμάζονται τα χρόνια αυτά που βρίσκονται στην εξουσία, ούτε καν για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα προμηθεύονται μια κάρτα μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς. Αυτοσχεδιάζουν σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις ασκούμενες πολιτικές. Δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ μια στρατηγική για τα σημαντικά, θα είχαν για τα καθημερινά;

Γιάννης Παντελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου