17.11.17

Εξαφανίστηκε το Ρενάκι…

Χθες το πρωί, όταν είδαμε τις πρώτες εικόνες από την τραγωδία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, η πρώτη μας σκέψη πήγε στον τοπικό πρωθυπουργό της Αττικής. Στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Αναζητήσαμε ένα πλάνο της κοντά στους ανθρώπους οι οποίοι πήγαν στις κάλπες και την ανέδειξαν στο τιμητικό αυτό αξίωμα.

 
Άστους να μας ψάχνουν...

Μέχρι αργά το βράδυ, οπότε τυπώνονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαμε καταφέρει να εντοπίσουμε την κυρία περιφερειάρχη στην περιοχή - τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών θα την είχαν φιλοξενήσει…



Σε αντίθεση με την «υπέρλαμπρη» παρουσία της στην εκκίνηση της αφετηρίας για τον Μαραθώνιο δίπλα στον δήμαρχο της περιοχής Ηλία Ψινάκη, όπου η κυρία Δούρου έδωσε εντυπωσιακό «παρών» ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας, χθες το κορίτσι από το Αιγάλεω ήταν εξαφανισμένο από προσώπου γης.
Η περιφέρεια της οποίας ηγείται περιορίστηκε να εκδώσει δύο δελτία Τύπου, με τα οποία σε παγερή γραφειοκρατική γλώσσα ενημέρωνε τον κόσμο πού να αποταθεί σήμερα για την καταγραφή των ζημιών στην ακίνητη περιουσία του: στον δήμο ή στην περιφέρεια. Επειδή γενικώς η κυρία περιφερειάρχης απέχει από την έκθεση στα ΜΜΕ προκειμένου να διατηρεί άφθαρτο προφίλ και ακέραιες φιλοδοξίες (και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην ανατολική Αττική εμφανίστηκε έπειτα από μέρες), θα θέλαμε χωρίς διάθεση αντιπολίτευσης να της επισημάνουμε τα εξής:
Της προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες οι επικοινωνιολόγοι εκείνοι που τη συμβουλεύουν να μην τοποθετεί τον εαυτό της στο κάδρο σε περίπτωση καταστροφών και γενικώς δυσάρεστων γεγονότων. Αποστολή του πολιτικού είναι να στέκεται δίπλα στους πολίτες, κυρίως στη δύσκολη ώρα τους. Στη χαρά τους είναι εύκολο.
Ενδεχομένως να γίνει στόχος άδικης αποδοκιμασίας, τη στιγμή που ο κόσμος βιώνει τον πόνο του: την απώλεια του παππού, της μητέρας, του πατέρα, οικείων προσώπων. Ενδεχομένως να δει τον εαυτό του το βράδυ στα κανάλια προπηλακιζόμενο.
Ποιος είπε όμως ότι τους πολιτικούς τους έχουμε μόνο για τα εύκολα και όχι για τα δύσκολα; Ποιος; Και ποιος είπε ότι ο κόσμος, όταν του περάσει ο θυμός, δεν θα αναγνωρίσει στο μέλλον την παρουσία του πολιτικού δίπλα του στη δύσκολη στιγμή; Από νέους πολιτικούς, όπως η Ρένα Δούρου, αυτό που περιμένουμε είναι να μην ακολουθούν την πεπατημένη.
Να σκίσουν τις οδηγίες με τις προκάτ συμβουλές των επικοινωνιολόγων της συμφοράς και να βρίσκονται στο πλευρό των εντολοδόχων τους. Με γαλότσες, αν χρειαστεί; Ναι, με γαλότσες. Με άνορακ; Με άνορακ. Κι αν ταλαιπωρηθεί και λίγο η κόμμωση δεν έγινε και τίποτε! Ηγέτης δεν γίνεσαι ούτε με σκαρπίνι ούτε με τακούνι.


Μανώλης Κοττάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου