17.11.17

Το τσίρκο των ημίτρελων (Μέρος Β’)

Συνεχίζουμε  τον κατήφορο. Την βουτιά στην άβυσσο των Συριζαίων αγωνιστών που σημάδεψαν τα τρία τελευταία χρόνια μας. Ένα πραγματικό Hall of Shame αποτελούμενο από ημίτρελους, πλην όμως επιτήδειους,  τσιρκολάνους.




Με ειδική μνεία στην άλλοτε αρχιέρεια του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και ζωντανό θρύλο της μεταπολίτευσης, την Κατάντια Βαλαβάναινα, ή «θείτσα», όπως την αποκαλούν οι αμετανόητοι νοσταλγοί του Σαμαρά. Στην οποία θείτσα ο Αλέξης ανέθεσε  βαρυσήμαντο υπουργικό χαρτοφυλάκιο με αποκλειστική αρμοδιότητα την είσπραξη των δημοσίων εσόδων! Καλά διαβάσατε… είναι σαν να ανέθετε στον Κουφοντίνα το Προστασίας του Πολίτη…




Προφανώς έλαβε υπόψη του την τεχνογνωσία της κυρίας στην αποφυγή πληρωμής φόρων κλπ. οπότε πονηρά σκεπτόμενος θεώρησε πως δεν θα της ξεφύγει κανείς, αφού τα ξέρει καλά τα κόλπα. Μόνο που η Κατάντια αποδείχθηκε ανεπαρκής και σε αυτόν τον τομέα, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ούτε φορολογική δήλωση δεν ξέρει να κάνει, χώρια που συνελήφθη με την γίδα στην πλάτη όταν λίγες μέρες πριν από τα κάπιταλ κοντρόλς κατά διαβολική σύμπτωση όλο της το σόι έβγαλε τα λεφτά του έξω… και όχι στην Β. Κορέα ή στην Κούβα, όπως θα περίμενε κανείς από συνεπείς κομμουνιστές, αλλά στην Γερμανία και στην Ελβετία… τόσο καλά, τόσο σοσιαλιστικά.
Σήμερα η Κατάντια συνεχίζει τον όμορφο αγώνα από άλλο μετερίζι, δίπλα στον Δραχμαζάνη, τον Στρατούλη, και τον (φιλόλογο) Λεουτσάκο… με αποτέλεσμα να έχει χάσει τον ύπνο της η Μέρκελ μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή και πάρει την εξουσία καμιά αριστερά, και υπουργοποιηθεί η Βαλαβάναινα, και τρέχει η τρόικα και δεν φτάνει…
Ένα άλλο λουλούδι του συριζέικου μπαχτσέ είναι και ο περίφημος Κατρούγκαλος (Καρούμπαλο τον φωνάζουν όσοι τον ξέρουν καλά). Ο οποίος έβαλε στην άκρη την καθηγητική του καριέρα προκειμένου μέσα από τους λαϊκούς αγώνες να παλέψει και αυτός για την λευτεριά του γένους. Συμμετέχοντας σε αυθόρμητες συνάξεις και τραπεζώματα στις πλατείες, όπου μαζί με τους υπόλοιπους διανοητές (π.χ. Καζάκης, κ.ά) ενημέρωνε τον κοΖμάκη για το πώς μπορεί να διεκδικήσει τα δίκια του, πως μπορεί να γονατίσει τους «κακοί κσένοι τοκογλύφοι», πως μπορεί εν ολίγοις να απελευθερωθεί, απλά ψηφίζοντας Σύριζα.  
Πράγμα που έκανε ο λαός, με τον Καρούμπαλο να αναλαμβάνει υπεύθυνο και άκρως ευαίσθητο πόστο, το υπουργείο Εργασίας (αν θυμάμαι καλά) μέσα από το οποίο αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του απλού εργάτη πέρασε νομοσχέδια με τα οποία υποθήκευσε το μέλλον όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων για πολλά ακόμη τέρμινα. Σκυμμένος στα τέσσερα μπροστά στην άλλοτε μισητή τρόικα που τώρα οι συριζαίοι την ονόμασαν «Θεσμοί». Και όλα αυτά την ώρα που ο δανδής υπουργός συνέχιζε την αριστερή παπαρολογία του, αλλάζοντας τα ποσέ σαν τα πουκάμισα, και οραματιζόμενος ένα μέλλον όπου η μέση σύνταξη θα φτάνει τα 300 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 400…
Μέχρι που κουράστηκε να μας σώζει, επέλεξε άλλο πιο ανώδυνο υπουργείο για να ξετυλίξει το ταλέντο του, και παρέδωσε την σκυτάλη της υπεράσπισης της εργατιάς στην πανέμπειρη νεαρά προτεζέ του κα Αχτσιόγλου, η οποία με όπλο τις εκτεταμένες σπουδές της, την τεράστια εργασιακή της πείρα, αλλά κυρίως το αγωνιστικό αριστερό της παλμαρέ, ανέλαβε με την σειρά της να σώσει την χειμαζόμενη εργατιά.
Εδώ να θυμηθούμε και τον στοχαστή Χρυσόγονο, που από το μετερίζι των Βρυξελλών, όπου νομοθετεί για το μέλλον ολάκερης της Ευρώπης, βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί και με τα δικά μας δευτερεύοντα προβλήματα, όπως τότε που ζήτησε να γίνει ντου στα σπίτια, πάντα μέσα σε κοινοβουλευτικά πλαίσια, για να πάρει το κράτος τις λίρες (και τα χρυσά δόντια) που έχει κρυμμένα ο κοΖμάκης στα στρώματα, ώστε να μην έχουμε ανάγκη τα επαχθή δάνεια των δήθεν εταίρων μας.  
Αφήνει κοιλιά...

Πάμε παρακάτω, στον διαφωτιστή και αναμορφωτή της παιδείας μας, τον αντιστασιακό επί χούντας (στα 11 του δηλαδή) και εμπειρικό επιστήμονα κ. Φίλη. Ο οποίος στέγνωσε το κορμί και την ψυχή του δεκαετίες ολόκληρες, αρχικά μέσα από τις σελίδες της πολυφωνικής Αυγής, και στη συνέχεια πίσω από το υπουργικό του γραφείο, προσπαθώντας άοκνα να μεταρρυθμίσει τα σχολεία, τα ΤΕΙ, και τα ΑΕΙ, (και τα ΙΕΚ) έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν (σοσιαλιστικά πάντα) σε ένα ρευστό μέλλον, μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πρόσωπο.
Με χαρακτηριστικό του επίτευγμα τον αγώνα που έδωσε για να «κλείσουν» τα ιδιωτικά σχολειά (sic), που αποτελούν εκτροφεία και φυτώρια αντιδραστικών στοιχείων. Δηλώνοντας με περισσή σοσιαλιστική περηφάνια, μέσω του Γ.Γ. του υπουργείου του,  ότι «αφού δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των δημοσίων σχολείων, θα κατεβάσουμε εκείνο των ιδιωτικών».
Και κλείνουμε την σημερινή ανασκόπηση του Πανθέου των σύγχρονων ηρώων με μια σύντομη αναφορά στον ανθρωπιστή Μουζάλα. Τον άνθρωπο που κόντεψε να φέρει ένα ακόμη Νόμπελ στην πατρίδα μας, αλλά δεν το επέτρεψαν οι εχθροί του Έθνους.
Παρ όλα αυτά, όχι μόνο θα μείνει γνωστός για μια σειρά από κάμπινγκ (camping MOUZALAS) που έστησε, τονώνοντας τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες,  αλλά κατάφερε και μας έκανε για λίγο επίκεντρο της οικουμένης, προσελκύοντας στα νησιά μας (μόνο το καλοκαίρι) πάμπολλους διεθνείς σταρ και σελέμπριτις, οι οποίοι σεβόμενοι και τιμώντας τον πόνο των προσφύγων πολέμου (από το Πακιστάν, και το Μαρόκο) ήρθαν με κάθε λαμπρότητα στις ακτές μας για να βγάλουν σέλφι με τους κατατρεγμένους της γης. Μάλιστα, όπως λένε κάποιοι γνωρίζοντες, μέχρι και η σιτεμένη Σούζαν Σάραντον γοητεύτηκε από τον φιλεύσπλαχνο υπουργό μας, και προσπάθησε να τον αποπλανήσει, ζητώντας του να την ακολουθήσει στο Χόλιγουντ… Ευτυχώς για τον τόπο, και τους πρόσφυγες, ο υπουργός αρνήθηκε αυτές τις άνομες προτάσεις, προτιμώντας να παραμείνει στο μετερίζι του, αγωνιζόμενος για πανανθρώπινες αξίες (και για τις ΜΚΟ). Άξιος…

(συνεχίζεται)


Strange Attractor

1 σχόλιο:

  1. Χρυσάφι να πιάσουν κάρβουνο γινεται.Με οτι κι αν καταπιάστηκε το τσίρκο των αριστερών με τον ακροδεξιό μπουχεσα συγκυβερνήτη του τα εκανε μαντάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή