28.12.17

Το Ισραήλ ευγνωμονών…

Η απόφαση του Ντόναλντν Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ μπορεί να μην άρεσε στον περισσότερο κόσμο, με 128 κράτη μέλη του ΟΗΕ να έχουν ψηφίσει κατά, αλλά άρεσε στο … Ισραήλ, το οποίο σκοπεύει να δείξει την ευγνωμοσύνη του στον Αμερικανό πρόεδρο εμπράκτως.




Έτσι, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για την επέκταση της υπό κατασκευήν ταχείας σιδηροδρομικής γραμμής από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που θα φέρνει την μελλοντική υπερταχεία αμαξοστοιχία στον εβραϊκό τομέα της πόλης και μέχρι τον Δυτικό Τοίχο. Ένα έργο επέκτασης συνολικής αξίας $700 εκατομμυρίων. Και το κλου της υπόθεσης είναι ότι ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός θα ονομαστεί «Donald John Trump» προς τιμήν του φίλου του Ισραήλ Αμερικανού προέδρου…



Το σχέδιο της επέκτασης, που πρέπει τώρα να εγκριθεί αρμοδίως, χρειάζεται 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί, με την γραμμή Τελ Αβίβ-Ιερουσαλήμ να εγκαινιάζεται μέσα στο 2018, μειώνοντας τον χρόνο της διαδρομής σε 30 λεπτά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, η επέκταση θα εγκριθεί σύντομα εκτός κι αν υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές, καθώς η κατασκευή προϋποθέτει ανασκαφές δίπλα σε αμφισβητούμενα «ιερά εδάφη», κάτι που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από τους συνήθεις υπόπτους Παλαιστίνιους.


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου