1.1.18

Τα ψυχοπαθητικά σχέδια ενός "υπ' ατμόν" πρωθυπουργού…

Από τις αρχές κιόλας του 2019, οι συντάξεις θα ξαναρχίσουν να πετσοκόβονται από την τραγική συμμορία-κυβέρνηση των Συριζανέλ, αλλά η εφαρμογή αντιμέτρων θα ισοσταθμίσει τη χασούρα στο 80% των συνταξιούχων και ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους και απευθύνεται ειδικά  ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελο ο Αλέξης Τσίπρας που, από την άλλη, δεν θέλει να πάει σε εκλογές και να μας αδειάσει τη γωνιά,  αν ο ίδιος δεν είναι πεπεισμένος πως έχει αλλάξει το σε βάρος του κλίμα, που είναι το χειρότερο των τελευταίων 3 ετών!




Επικρατέστερο, όταν και αν προχωρήσει σε εκλογές, είναι το σενάριο των τριπλών εκλογών  -εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές το 2019-, δηλαδή σε δύο ολόκληρα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να ανεχόμαστε τους "Μπολσεβίκους" να αλωνίζουν "χαρούμενα"... με τους ακροδεξιούς "ψεκασμένους" παραμάσχαλα…



Ανοικτό βέβαια είναι και το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα εντός του 2018 με δεδομένη τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ωστόσο, ο άνθρωπος αυτός, μέσα στη νιρβάνα που ζει, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ποτέ δεν θα φθάσει μέχρι εκεί και θα πέσει, είτε ηθελημένα είτε βίαια, και δυστυχώς γι' αυτόν οι εξελίξεις τον έχουν ξεπεράσει και τίποτε πια δεν εξαρτάται από τον ίδιο... Είναι μόνο θέμα χρόνου.
Με τίποτα δεν θα ήθελε ο αξιαγάπητος, κατά τ' άλλα, "καταληψίας" μας να πάει σε εκλογές όταν θα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις από τις αρχές Ιανουαρίου του 2019. Και αυτό του έχει κατατεθεί και από τους στενούς συνεργάτες του, τόσο στο Μαξίμου όσο και στο "βαθύ κόμμα" της Κουμουνδούρου, την οποία όμως δεν ελέγχει...
Άρα, όλοι οι λογικοί συνειρμοί που θα μπορούσαν να γίνουν προσδιορίζουν τις πρόωρες εκλογές γύρω στα τέλη του... σωτήριου έτους 2018, αλλά αυτό είναι το αφήγημα του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, "υπ' ατμόν" πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από πλευράς του βέβαια ελπίζει πως μέχρι τα μέσα του 2019 θα υπάρξει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην οικονομία και γενικά στην αγορά, η χώρα θα έχει βγει στις ιδιωτικές αγορές χρήματος, η ανεργία θα έχει μειωθεί και θα έχουν προσληφθεί αρκετοί αφισοκολλητές, θα υπάρχουν πολλές και δυναμικές επενδύσεις, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας... Και, από την άλλη, θα έχουν αρχίσει να τρέχουν θεσμικές αλλαγές, στην Παιδεία, στη Συνταγματική Αναθεώρηση, και εδώ είναι όλο το... ζουμί της επιχειρηματολογίας και της ονειρολογίας του "συμπαθέστατου" "πρωθυπουργού" μας, ότι δηλαδή θα μπορέσει με τους στρατηγικούς του συνεργάτες και τους εξειδικευμένους και έμπειρους, σε θέματα οικονομίας και αγοράς, υπουργούς του να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και να το στρέψει προς τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Αυτό είναι το παραμυθάκι που έχει στον νου ο Τσίπρας, του οποίου η υλοποίηση δεν εξαρτάται σίγουρα από τις ορέξεις του, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτές που βιώνουμε, όπου κάθε νέα εξαγγελία του συνοδεύεται από τον πέλεκυ ενός νέου κρυφο-μνημονίου, καθώς και από ένα συνεχιζόμενο καθεστώς βίαιης "επιτήρησης" και ελέγχων στο διηνεκές... που αφαιρούν από τη χώρα κάθε έννοια αυτοδιοίκητου. Με άλλα λόγια, επιχειρείται από τον συγκεκριμένο "υπ' ατμόν" πρωθυπουργό η άλωση της χώρας μέσω ξένων κέντρων εξουσίας και η αφαίρεση από τις επόμενες κυβερνήσεις κάθε προοπτικής αναστροφής της κατάστασης που σήμερα η χώρα βιώνει!
Για να δούμε, όμως, ποια είναι τα στοιχεία που έχει κατά νου ο "υπ' ατμόν" Έλληνας Μπολσεβίκος και δεν τα λέει φωναχτά...
Στα κρυφά "προσχέδια" του υπουργείου Οικονομικών καταγράφεται ότι το 2017 η Ελλάδα δανείστηκε 7,5 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, μετά τη 2η αξιολόγηση, και θα δανειστεί άλλα περίπου 6 δισ., μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας. Το συνολικό ποσό των 13,2 δισ. θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν ταμειακά διαθέσιμα ασφαλείας. Ακριβώς το ίδιο θα ακολουθηθεί και το 2018 με τον συνολικό δανεισμό να οδεύει και μάλλον να ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ. Από πλευράς διαχείρισης χρέους... καλά πάμε δηλαδή!
Η χώρα μας δανείζεται τεράστια ποσά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ώστε να μπορεί να σχηματίσει ταμειακά διαθέσιμα ασφαλείας και να πάει στις αγορές σαν φερέγγυος πελάτης για... να δανείζεται κι από εκεί. Παγκόσμιος "ζήτουλας" και "μπαταχτσής" δηλαδή.
Είναι η γνωστή φιλοσοφία των ανθρώπων που ονομάζονται "ηλίθιοι". Είναι αυτοί που δανείζονται από την πιστωτική τους κάρτα με το υψηλότερο επιτόκιο, προκειμένου να βάλουν στο σεντούκι τους κάποια ψιλά, και με γεμάτες τις τσέπες να πείσουν την τράπεζα να τους δανείζει και εκείνη, για να ξοδεύουν αλόγιστα, μιας και... "ρευστότητα υπάρχει".
Πόσα ψυχιατρικά κουσούρια μπορεί να γνωματεύσει κανείς, μέσα από το "παραμύθι" Τσίπρα, που θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει με κάποιο μαγικό, α λα Χάρι Πότερ τρόπο, να μειώσει σταδιακά τα ταμειακά αποθέματα και, αν δεν του βγει, θα χρησιμοποιήσει για κάποιο χρονικό διάστημα τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και μετά;... Ε, έχει ο Θεός (στον οποίο δεν πιστεύει, παρόλο που περιδιαβαίνει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, σαν καλό παιδί που θέλει να δείχνει...).
Ο "υπ' ατμόν" θέλει πάση θυσία να αποφύγει υπογραφή νέου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, όταν τελειώνει το τρίτο το δικό του, για να έχει, κατά την άποψή του, κάποιες αμυδρές πιθανότητες να παρατείνει την παραμονή του στην καρέκλα και να προετοιμαστεί για τις εκλογές που έρχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Εντολοδόχος του παραμυθιού για την προστασία του πρωθυπουργικού "σκαλπ" είναι βεβαίως ο "χαρούμενος" Κέλτης ιππότης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ετοιμάζει το κόκκινο σακούλι πλάτης με τα αρκουδάκια και το γεμίζει με τα απαραίτητα νεροπίστολα για να σκιάξει, για ακόμη μία φορά, τους Κουτόφραγκους, οι οποίοι όμως δεν θέλουν ν' ακούν, ειδικά οι Γερμανοί, για 4ο μνημόνιο... που δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν στα δικά τους κοινοβούλια.
Η ολική "φαρσοκωμωδία", δηλαδή, σε όλο της το μεγαλείο, διά χειρός Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποφάσισε πως στον βωμό της καρέκλας θα πουλήσει ακόμα και την ίδια του τη μάνα, γυναίκα, παιδιά, θείους και θείες...
Ξέρει, ή μάλλον κάπου έχει ακούσει, πως για να εκταμιευθούν αυτά τα ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μέχρι "κεραίας" τις εντολές των δανειστών. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας, ως "άριστος Νενέκος", θα επιχειρήσει να διασφαλίσει και τεράστια χρηματικά ποσά εξ ιδίων εσόδων, και για το 2017 και για το 2018, ώστε να συμβάλει στα ταμειακά διαθέσιμα, ακόμα και αν ληστέψει τα χρήματα αυτά από τα προσκεφάλια των φτωχοποιημένων Ελλήνων και συστηματικά ξεπουλήσει κοψοχρονιά, για λίγη ακόμα περίοδο εξουσίας, τη δημόσια περιουσία. Όσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αυτά θα είναι τεράστια, αλλά τι τον νοιάζει; Άλλοι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο... ή κάνω λάθος;
Όμως έτσι, τα πάντα γίνονται τραγικότερα από τις ψυχοπαθητικές μανούβρες, τις κωλοτούμπες και τα ανέκδοτα του Τσίπρα, που θα παρατείνουν το μαρτύριο της χώρας και των πολιτών της, για πολλές ακόμα γενεές... Δυστυχώς, δεν είναι διόλου απίθανο, στις σημερινές τραγικές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, το χρέος να σκαρφαλώσει ακόμα και στο 195% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Η πορεία αυτής της κυβέρνησης, υπό τις διαταγές του "υπ' ατμόν", έχει χαρακτηριστεί από την πλήρη "καθυποταγή" στους εταίρους-δανειστές μας και... από τα "ευχολόγια", με έναν και μοναδικό σκοπό: την με κάθε τρόπο και κόστος παραμονή τους στην εξουσία. Η συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης και του αρχηγού της, πλέον, λαμβάνει διαστάσεις διαχρονικού εγκλήματος κατά ενός λαού που έκανε το τραγικό λάθος να τους πιστέψει, και τώρα που "κατσικώθηκαν" στις καρέκλες τους έχουν σκοπό να διογκώσουν το "δημόσιο χρέος", προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο, ποντάροντας αφελώς στο ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν και άλλα δάνεια από όπου μπορούν, χωρίς ουσιαστικά να νοιάζονται για την κοινωνική αναταραχή, την αφόρητη υφεσιακή πίεση και τον κίνδυνο απεμπόλησης της όποιας ακόμα υπάρχουσας εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για την πιο "τραγελαφική", μα συνάμα και "επικίνδυνη", κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος... 


Θοδωρής Γιάνναρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου