1.1.18

Πού θα βρει Άσυλο ο Τσίπρας;

Γελάσαμε! Είναι σαν να στέλνεις στη Σύνοδο Κορυφής για την... έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Σώρρα! Μια και καλή: Δεν συζητάς με Τσίπρα για εθνικά θέματα, όποια και αν είναι αυτά. Οπως έχει δείξει η εμπειρία με την ΤΟΥΡΚΙΑ, όπου άνοιξε με τις πρωτοβουλίες του τον ασκό του Διαβόλου (με αποκορύφωμα -προς το παρόν- το άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς), ο άνθρωπος είναι είτε επικίνδυνα άσχετος, είτε αδίστακτος εντολοδόχος, ή μάλλον και τα δύο. 




Τώρα θέλει να βάλει στο τραπέζι και την ονομασία των Σκοπίων και θυμήθηκε την εθνική συναίνεση και τον διάλογο με τα άλλα κόμματα. Ακόμη κι αν δεν τον ήξεραν, όμως, είναι ζήτημα αρχής ότι δεν μπορείς να ζητάς συναίνεση αλά καρτ…



Οταν κουβάλησε εδώ τον Ερντογάν δεν ρώτησε κανέναν! Και τώρα έχουν βάλει οι Τούρκοι εκατόν τόσα νησιά μας στην ατζέντα και ο τελευταίος βασιβουζούκος των απέναντι κάνει σχέδια πώς να τα πάρουν πίσω.
Ξεφτιλίστηκε παγκοσμίως, και στην Ελλάδα, φερόμενος σαν πολιτικό γιουσουφάκι του σουλτάνου, υποσχόμενος δημόσια ότι θα ανατρέψει τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για να του κάνει τη χάρη, παραβιάζοντας αποφάσεις τόσο του Αρείου Πάγου όσο και όλης της ΕΕ! Κι αυτά με επίσημη ανακοίνωση... Ποτέ η Ελλάδα ή η Ευρώπη δεν έχουν ξαναδεί τόσο επικίνδυνο πολιτικό σαλτιμπάγκο χωρίς τσίπα πάνω του.
Και του κατέβηκε ξαφνικά το διακομματικό άλλοθι για το Σκοπιανό; Αλλού αυτά. Τα σοβαρά κόμματα της αντιπολίτευσης θα έκαναν άριστα αν ξεκαθάριζαν σύντομα ότι δεν μπαίνουν σε συζητήσεις με την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρακρατικού πλέον χαρακτήρα (τι κάνει μπαμ-μπουμ στο Εφετείο). Οπως και ότι δεν εμπιστεύονται να εξουσιοδοτήσουν ειδικά τον Τσίπρα για τόσο ευαίσθητα ζητήματα.
Πόσο μάλλον όταν το Μαξίμου δεν έκρυψε εξαρχής ότι θέλει μικροκομματικά παιχνιδάκια με την ονομασία των Σκοπίων, κατηγορώντας... από τώρα, πριν κοτάρα λαλήσει τρις, τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει... εσωτερικές αντιθέσεις στο όλο ζήτημα. Θέλουν κι άλλα; Ουδεμία συναίνεση, συζήτηση μηδέν και φυσικά ούτε κατά διάνοια σκέψη για... ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ, διαπραγμάτευση -και κυρίως ΟΧΙ στην ψήφιση της όποιας πρότασης οποιουδήποτε, εκτός αν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης θέλουν να μείνουν στην Ιστορία ως «χρήσιμοι ηλίθιοι»! 
Καταρχάς όποιο κόμμα ψηφίσει τώρα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» θα ψάχνει να βρει την ψήφο του στη μισή Ελλάδα και θα καταστραφεί. Και για να είμαστε δίκαιοι, ο ίδιος ο Τσίπρας θα πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα του Ασύλου που πάει να παραβιάσει, γιατί μπορεί να του χρειαστεί προσωπικά του ιδίου αν κάνει παραχωρήσεις στα Σκόπια, που θα θίγουν τη μία και μοναδική και ελληνική Μακεδονία.
Ή μήπως ξεχνάνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τούς την ξανάκανε την ίδια δουλειά με το μνημόνιο, υφάρπαξε δηλαδή επί της αρχής τις εγκρίσεις τους και τώρα το υλοποιεί, όπως θέλει, με πρωταρχικά κριτήρια τα μικροκομματικά; Και όταν φωνάζουν για τη σκόπιμη και πονηρή υπερφορολόγηση, που την ένιωσε ο κόσμος άγρια στο πετσί του με την τεράστια επιχείρηση φοροεπιδρομής τις τελευταίες μέρες της χρονιάς, τους απαντούν θρασύτατα: «Μα κι εσείς ψηφίσατε πλεονάσματα»! Ναι, αλλά όχι κι έτσι.  Κανείς δεν ψήφισε να δίνει μποναμά-μέρισμα σε κάθε ξένο που τρυπώνει στη χώρα, από Αφρικανούς έως... Γερμανούς και να κομπάζει κιόλας τη νέα του μπούρδα, τύπου «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»!
Απολύτως άδικο είναι, αλλά και παράνομο αφού δεν μπορεί από τους φόρους των αληθινά εργαζομένων να παίρνουν λεφτά λαθραβιώνοντες Εσκιμώοι και δεν ξέρω γω τι άλλο χώνεται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα.
Σε κάθε χώρα της Ε.Ε. δεν παίρνεις άδεια ούτε για παραμονή, ούτε για ΑΦΜ, πόσο μάλλον για μέρισμα αν δεν έχεις αποδείξει εξαρχής ότι διαθέτεις τα κατάλληλα μέσα για να ζήσεις. Πώς γίνεται, λοιπόν, όλοι αυτοί να έχουν πάρει τα χαρτιά που χρειάζεται ούτως ώστε να δηλώνουν σήμερα οικονομική αδυναμία και να δικαιούνται το βοήθημα, το οποίο δεν λαμβάνουν τόσοι και τόσοι άλλοι, απολυμένοι, άνεργοι... με Ι.Χ. και χρεοκοπημένοι Ελληνες;
Ψευτοανθρωπιστές! Τους είδε ο κόσμος όλος και στη Μόρια. Καθόμαστε λοιπόν και συζητάμε σοβαρά όταν οι Σκοπιανοί ξεκινάν από το ότι θα μας κάνουν τη χάρη να... μη διεκδικούν τον Μεγαλέξανδρο; Μπας και χρειάζεται να ρωτήσουμε κιόλας τον τάχα μου διαλλακτικό πρωθυπουργό τους (πελατάκι των Αμερικανών κι αυτός, όπως και ο ημέτερος), που μάλλον ατυχώς τον κάλεσε ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, αν μας αναγνωρίζουν τουλάχιστον την Ακρόπολη; Ή δούλευαν εκεί μάστορες αρχαίοι Σκοπιανοί; ΑΛΛΟΥ αυτά λοιπόν. Ετσι απλά ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ, KOLOTUMBA!
Οι κατέχοντες το ζήτημα θεωρούν ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει αδίστακτα υλοποιώντας άνωθεν εντολές εξωτερικού - υπερατλαντικές και όχι μόνο. Ε, λοιπόν, καλό δρόμο για εθνική μειοδοσία. Ο,τι κάνει, ας το κάνει μόνος του! Αν μπορέσει να ψήσει τους ΑΝ.ΕΛ. (θα δείξει... τι παίζεται), ας πάνε μαζί και μετά ραντεβού... στα έδρανα. Οχι της Βουλής. Χαλασμός Κυρίου θα γίνει!  
Αν πάλι δεν βρίσκει «χρήσιμους ηλίθιους», τότε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα είναι καταλυτική αιτία για εκλογές, εκτός και αν σκαρώσουν κάνα δημοψήφισμα-απάτη όπως εκείνο του 2015. Για παράδειγμα, «θέλετε λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ ή πυρηνικό πόλεμο εδώ και τώρα;». Το Μαξίμου σε κάτι τέτοια είναι μανούλα. Γι’ αυτό λέμε ούτε κουβέντα. Συνεπώς, ούτε καν η πρόσκληση για ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ, για... να αλλάξουν την απόφαση του 1992 για καμιά λύση που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», δεν έχει νόημα.
Παρότι είναι βέβαιο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα θέλει με τίποτα να συνδέσει το όνομά του με συριζαϊκούς ακροβατισμούς γι’ αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα, επαναλαμβάνω ότι από θεσμικής πλευράς προέχει τα σοβαρά κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν μια και καλή ότι ΔΕΝ θα μπουν σε αυτού του είδους τη διαδικασία και δεν θα μετάσχουν σε καμία διακομματική σύσκεψη για λόγους αρχής. Το Σκοπιανό δεν λύνεται απ’ τους kolotumbes. Καθόλου και με τίποτα, όταν τελικός διαπραγματευτής θα είναι ο Τσίπρας. Να πουν απλά ότι δεν τον εμπιστεύονται.
Οσο για τα Σκόπια, ας κάνουν μόνα τους τον λογαριασμό. Ακόμη και διπλωματικά να το δει κανείς, είναι λάθος ότι από τώρα ανοίγει η Αθήνα εσωτερικά την κουβέντα. Τι μας νοιάζει εμάς άμα βιάζονται να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην πίσω αυλή της Ε.Ε.; Και γιατί χρωστάμε να τους διευκολύνουμε; Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμη και αν βρισκόταν ένα όνομα που θα το αποδεχόμασταν, προδήλως «ουδεμία σχέση με Μακεδονία». 
Είπαμε, την όλη διαδικασία δεν μπορεί να εξουσιοδοτηθεί να τη χειριστεί ο κ. Τσίπρας. Είναι σαν να βγαίνεις στις αγορές με Σώρρα! ΟΚ; Προσοχή, παγίδα! ΕΚΛΟΓΕΣ ή Πανεθνικός συναγερμός εδώ και τώρα και στην Ομογένεια. Για τα «πουλητάρια» που ξεκινούν τόσο στραβά τη χρονιά, στα βρώμικα τελειώματά τους.


Θέμος Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου