25.5.18

Ποιος θα φρουρήσει τους φρουρούς;


Χασικλήδες και μεθύστακες υπάρχουν παντού. Σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες ανθρώπων και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά εμείς στην Ελλάδα, όχι μόνο τους έχουμε γύρω μας, αλλά τα τελευταία 3 χρόνια τους έχουμε και στη βουλή… και όχι μόνο.




Αλλά όταν ακούς πως κάνουν ναρκωτικά εκείνοι από τα χέρια των οποίων κρέμεται η ασφάλεια του πλανήτη… τότε αρχίζεις και φοβάσαι.
Ο ένας δήλωσε πως αισθάνονταν μια επικίνδυνη παράνοια να τον κυριεύει. Ο άλλος έβλεπε ψυχεδελικά χρώματα στο ταβάνι… κι ένας τρίτος άκουγε φωνές!





Δεν μιλάμε για τίποτα μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια, ούτε για κανέναν «σύμβουλο» στο Μαξίμου. Μιλάμε για την ελίτ των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, για στρατιωτικούς που επιλέγονται με βάση την αυξημένη τους συγκρότηση, ψυχραιμία, πειθαρχία, κατάρτιση,  και πάνω απ’ όλα νηφαλιότητα.
Κάτι που τελικά δεν υπήρξε στην αεροπορική βάση Warren του Γουαϊόμινγκ, και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα επιχειρησιακής ετοιμότητας των … πυρηνικών πυραύλων!
Πρόκειται για μια από τις πιο απόρρητες και ασφαλείς στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, όπου επί 24ωρου βάσης υπάρχουν κλιμάκια στρατιωτικών που είναι σε διαρκή εγρήγορση, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πατήσουν το κουμπί, αν διαταχθούν. Μια υπηρεσία που απαιτεί απόλυτη προσήλωση δηλαδή.
Και όμως… στη συγκεκριμένη βάση λειτουργούσε επί μήνες ολόκληρους ένα κύκλωμα ναρκωτικών, μέσω του οποίου οι «ακοίμητοι φρουροί του πλανήτη» έκαναν καθημερινά σχεδόν χρήση παραισθησιογόνων ναρκωτικών, και δη του πανίσχυρου  και άκρως επικίνδυνου LSD.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία και κατά λάθος χάρη στα … σόσιαλ μίντια. Το αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθούν σε στρατοδικείο 14 στελέχη της πολεμικής αεροπορίας, 6 εκ των οποίων καταδικάστηκαν τελεσίδικα για χρήση και διανομή ναρκωτικών. Για κανέναν όμως δεν αποδείχθηκε ότι έκανε χρήση εν ώρα υπηρεσίας. Κάτι είναι κι αυτό.
Όλα αυτά συνέβησαν το 2016, και δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις χθες.
Οι συλληφθέντες ανήκουν όλοι στην 90η πτέρυγα βαλλιστικών πυραύλων, η οποία είναι υπεύθυνη για το 1/3 των 400 συνολικά διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τύπου Minuteman 3 της Αμερικής, που εδρεύει σε υπόγειες εγκαταστάσεις της περιοχής Great Plains της πολιτείας Γουαϊόμινγκ.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Associated Press, οι εν λόγω «χασικλήδες» έκαναν σχεδόν καθημερινή χρήση, και μάλιστα ο αρχηγός του κυκλώματος σμηνίας Nickolos Harris τους είχε θέσει αυστηρούς κανόνες, προκειμένου να μη μαθευτεί προς τα έξω το τι συνέβαινε.
Βασικός κανόνας και Ν0 1-  Μακριά από τα σόσιαλ μίντια!
Και όμως… τον Μάρτιο του 2016 ένας εκ των χρηστών δεν άντεξε και δημοσίευσε στο ΦΒ ένα Snapchat video που τον έδειχνε να την καταβρίσκει καπνίζοντας μαριχουάνα. Μια απερίσκεπτη κίνηση που οδήγησε τις αρχές στις έρευνες και τελικά στην άκρη του νήματος.
Σύμφωνα με το ΑΡ, στην κατάθεσή του, ένας από τους καταδικασθέντες ανέφερε ότι αισθάνονταν κρίσεις πανικού και έντονη παράνοια για πολλές ώρες μετά τη χρήση LSD. Μάλιστα, την πρώτη φορά που το έκανε τον Μάρτιο του 2015 τρόμαξε. «Δεν ήξερα αν θα πέθαινα ή όχι», είπε. Μια άλλη φορά «αισθάνθηκε να παθαίνει κάτι σαν έμφραγμα»!
Από την πλευρά του, ένας άλλος που επίσης καταδικάστηκε και αποτάχθηκε, ο σμηνίτης Kyle S. Morrison, ανέφερε στη δίκη πως όταν ήταν υπό την επήρεια του LSD «σίγουρα δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε περίπτωση μιας πυρηνικής έκτακτης ανάγκης».
Και όμως… πρόκειται για στρατιωτικούς από τους οποίους εξαρτάται η ασφάλεια του πλανήτη. Σκεφτείτε το λίγο… αν δηλαδή ένας τους, ακούγοντας φωνές… άρχιζε να πατάει τα κουμπιά! Μπρρρρ…

Strange Attractor

ΥΓ- Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ειδικοί επιστήμονες ανέφεραν πως οι χρήστες παραισθησιογόνων ναρκωτικών μπορεί να ζήσουν έντονες παρενέργειες, ακόμη κι αν η ποσότητα του ναρκωτικού είναι μικρή. Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες είναι  αίσθηση παράνοιας, φόβος, πανικός, περίεργα και πρωτοφανή συναισθήματα, κενά μνήμης, έντονα flashbacks, και πνευματικές εξωσωματικές εμπειρίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου