29.7.18

Ξαναψηφίστε τους…


Προτού μοιραία ξεχαστούμε και αρχίσουμε τις selfies των ηλιοκαμένων duck faces και των μεζέδων με τα τσίπουρα στις παραλίες, ας ξαναρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα των ημερών.





Κοιτάξτε τον Ψινάκη που αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι καθόλου «θεά», όπως θάθελε, αλλά ένα κακομαθημένο, φυγόπονο και βουτηγμένο στα ψέματα πριγκιπόπουλο που τα θαλάσσωσε όταν η πραγματικότητα του χάλασε το πάρτυ των γενεθλίων και το ξεσάλωμα με τον Ρέμο, στο Nammos…




Κοιτάξτε τον Τσίπρα, το «καλό παιδί» με το αθώο χαμόγελο, τον νιο που θα θέλατε να βάλετε στο σπίτι σας, που αποδείχθηκε ένας κλαρινογαμπρός που για να μην τον αδικούμε, άργησε αλλά στο τέλος την πήρε την Ευθύνη, για να την κρατάει όμως κλεισμένη στο σπίτι, μην τολμώντας να την βγάλει μια βόλτα ούτε μέχρι το Μάτι να την δουν αυτοί που πρέπει.
Κοιτάξτε την Δούρου, την χρυσή εφεδρεία της Αγίας Αριστεράς, που μόλις συνήλθε από εκείνον τον ανείπωτο θυμό για την λασπούρα της Μάντρας που της χάλασε το λούστρο της γόβας και την έφτασε στα όρια της υστερίας, να κάνει μήνυση στον εαυτό της, πρέπει τώρα να ξεπεράσει το σοκ που την αποτελειώνει για την καψαλισμένη από τις φλόγες του Ματιού τήβεννο της διδάκτορος του Έσσεξ.
Κοιτάξτε τον Καμένο, αυτό το βδέλυγμα που κυοφόρησε η δική μου παράταξη –και δεν είναι το μοναδικό-, το καλοταϊσμένο ερπετό για το οποίο δεν βρίσκω λέξεις και δεν χρειάζεται να βρω, επειδή όλοι συμφωνούμε πλέον για ποιας υποστάθμης άνθρωπο μιλάμε.
Κοιτάξτε τους 153 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτούς που γιγαντώθηκαν παίζοντας τους εισαγγελείς στις πλατείες με τις κρεμάλες και θρηνώντας τους «νεκρούς της ΕΡΤ», που μπήκαν τόσο καλά στο πετσί του ρόλου τους ώστε την ώρα της εθνικής οδύνης κόλλησαν στα αυθαίρετα, τα σχέδια πόλεως και τα ρουσφέτια, δώσανε συγχωροχάρτι στον εαυτό τους, όσο κι αν ουκ ολίγοι από τους ίδιους με αυτά έζησαν και πρόκοψαν και τώρα σε σας, αλλά και τις ανθρώπινες στάχτες που ακόμα δεν θάψαμε, κουνάνε το δάκτυλο σαν τον τιμωρό θεό του Αμβρόσιου.
Κοιτάξτε ξανά, δεξιά και αριστερά. Θα βρείτε κι άλλους και όχι λίγους και μάλιστα, παλιούς και νέους.
Ψωνίστε και πάλι από αυτό το παζάρι. Διαλέξτε αυτούς και αυτές που σας γυαλίζουν οι πασμίνες τους και ζηλεύετε τα τατουάζ τους, που το χαμόγελό τους θυμίζει διαφήμιση της Kolynos και η baby face τους τον πιτσιρικά πρωταγωνιστή της Προφητείας, που τρέφουν τα πιο gossip εξώφυλλα στο Ciao και το Hello, που μοιράζουν τα πιο υγρά σταυρωτά φιλιά και τα πιο ζωηρά χτυπήματα στην πλάτη, που γονατίζουν πιο σκυφτά στον δεσπότη της πελατείας τους, που μοιάζουν πιο έτοιμοι από τους άλλους να δώσουν το αίμα τους για την Μακεδονία, που φοράνε φωτοστέφανο από ηθικό πλεονέκτημα, που έχουν πιο έτοιμες και πιο ψηλές τις κρεμάλες, που γυμνάζουν τα πιο χοντρά μπράτσα, που βάζουν τα πιο πολλά γκολ κι ας ξέρουν να γράφουν μόνο το όνομά τους κι εκείνο μισό, που τα σφάζουν και τα μαχαιρώνουν όλα.
Και ξαναψηφίστε για βουλευτές, για περιφερειάρχες, για δημάρχους αυτούς και τέτοιους όπως αυτοί και δώστε τους τα κλειδιά των ζωών μας. Και ετοιμαστείτε να ξαναπέσετε από τα σύννεφα και να κλαίμε όλοι μαζί στα αποκαΐδια της ωραιότερης πατρίδας με τους μοναδικότερους ανθρώπους του κόσμου.
Μέχρι να μας ξαναπεράσει…

Νικόλαος Ταχιάος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου