29.7.18

Λήγεις Αλέξη... λήγεις!


Όπως βλέπεις Αλέξη τίποτα δεν σου βγαίνει. Αλλιώς τα προγραμμάτιζες και αλλιώς σου έρχονται. 
Είχες επενδύσει τα πάντα στην έξοδο του Αυγούστου, ετοίμαζες χορούς και πανηγύρια, μεγάλες φιέστες και τελικά βύθισες τη χώρα στο πένθος.
Το Εθνικό δράμα που ζούμε σήμερα Αλέξη, με την εκατόμβη των νεκρών, φέρει την υπογραφή σου με το διαλυμένο κράτος που έφτιαξες. 





Είναι απίστευτα αυτά που ζούμε. Δεν χωρούν στον ανθρώπινο νου. Το κόστος της απώλειας τόσων ψυχών είναι ασύλληπτο και ισοδυναμεί με έναν πόλεμο. Και δεν ξέρουμε ακόμα τις πραγματικές διαστάσεις του δράματος αφού δεν γνωστοποιείς τον αριθμό των αγνοουμένων. Γιατί άραγε;



Δυστυχώς αντί να σε κυριεύσει η ανθρωπιά από την μυρωδιά του θανάτου, όπως συμβαίνει σε κάθε φυσιολογικο άνθρωπο, εσύ λειτουργείς αντίστροφα, όπως ο αδίσταχτος και ψυχρός δολοφόνος εκτελεστής που δεν λυγίζει μπροστά στα θύματά του ακόμη και στα πτώματα μικρών παιδιών και δεν νιώθει την ανάγκη να ψελλίσει τη λέξη ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Γι αυτό όλες οι αδικοχαμένες ψυχές θα σε κυνηγούν και θα σου καταστρέφουν ό,τι δόλιο προσπαθείς να φτιάξεις προκειμένου να γλυτώσεις!
Επιμένεις στην επικοινωνιακή διαχείριση των εγκληματικών λαθών σου μπας και μπορέσεις να ξεγελάσεις την κοινωνία.
Λίγα όμως λεπτά είναι αρκετά μετά από κάθε στημένη συνέντευξη, διάγγελμα, ομιλία, φιέστα... να σου γυρίζουν ανάποδα.
Όλες σου οι κινήσεις από εδώ και πέρα θα χουν την ίδια κατάληξη. Την αποτυχία!
Επένδυσες τόσα στην καθαρή έξοδο του Αυγούστου κι αυτή κατάντησε ανέκδοτο. Γελούσε το πανελλήνιο στο άκουσμά της γιατί ακούγεται τόσο αστεία. Όπως γέλασαν με την καρδιά τους οι Έλληνες, λες και έβλεπαν παράσταση Καραγκιόζη, όταν σε είδαν με γραβάτα!
Η μια κατραπακιά διαδέχεται την άλλη.
Καμιά προσπάθεια δεν θα σου βγαίνει Αλέξη, γιατί δεν είσαι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους. Αυτούς που κουβαλούν μέσα τους την ανάγκη πίστης στον Θεό, την πατρίδα, την οικογένεια, με τις ηθικές αξίες και αρχές των Ελλήνων που περιορίζουν το μίσος και παράγουν αγάπη που βελτιώνουν τον Άνθρωπο.
Άγνωστα όλα αυτά σε σένα που έχει ριζώσει μέσα σου το μίσος, η διχόνοια, ο φθόνος, η χυδαιότητα, ο διχασμός και το αχαλίνωτο πάθος για εξουσία.
Δυστυχώς για σένα Αλέξη, το δόγμα σου «η δύναμη είναι στο παραμύθι» δούλεψε για λίγο.



Σύντομα, πολύ σύντομα, οι Έλληνες κατάλαβαν ποιος είσαι. Κατάλαβαν ότι δεν είσαι αυτό που έδειχνες και πίστεψαν για λίγο... Τώρα διακρίνουν εύκολα το υποκριτικό χαμόγελό σου και το ταλέντο σου να ξεγελάς εύκολα τον άλλον. Κατάλαβαν ότι το βουλιμικό σου πάθος για την εξουσία σε καθιστά τον πλέον επικίνδυνο αλλά και ολίγιστο για την πατρίδα πρωθυπουργό.
Δεν φτάνουν όλα αυτά, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές σου, έκανες και το λάθος της ζωής σου! Επιδίωξες να καταστρέψεις πολιτικά και κοινωνικά πολιτικούς σου αντιπάλους φορτώνοντάς τους ανύπαρκτα σκάνδαλα, βασισμένα σε μαφιόζικες μεθόδους. Χωρίς να υπολογίσεις τις δυνάμεις, τις αρχές και τις αξίες που τους διέπουν.
Είναι υψηλό το ρίσκο να στοχοποιείς έναν πρώην Πρωθυπουργό του ήθους και του επιπέδου Σαμαρά, του Αβραμόπουλου, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του Γεωργιάδη, του Πικραμμένου και των άλλων πολιτικών σου αντίπαλων. Έκανες το μεγάλο λάθος και θα πληρώσεις ακριβά γι αυτό.
Το πάθος σου για εξουσία είναι τόσο μεγάλο που συναντιέται με τη διάθεσή σου να εξοντώσεις αδίκως τον εχθρό που φτιάχνεις μέσα σου.
Κάποιος πρέπει να σου πει αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, ότι είσαι πολιτικός και αξιακός νάνος μπροστά στον Σαμαρά και τους άλλους. Γι αυτό ήθελες την εξόντωσή τους.
Όμως απέτυχες αφού η αλήθεια και το δίκιο στο τέλος κερδίζουν. Έτσι βρέθηκες στο κενό με τα ψεύτικα πυρά σου και τώρα πήρες το μήνυμά τους. «Θα σε πάω μέχρι τέλος» σου διαμηνύει ο Σαμαράς, αλλά και οι άλλοι. Το ίδιο και ο Μητσοτάκης που άνανδρα στοχοποίησες μέχρι και τη γυναίκα του.
Διάλεξες να λειτουργήσεις πολιτικά σαν τους επαγγελματίες δολοφόνους που εκτελούν συμβόλαια θανάτου. Οι στόχοι όμως αυτοί είναι υψηλού ρίσκου, άκρως επικίνδυνοι και έχουν τεράστιο κόστος όταν στραβώσει κάτι έστω και στο ελάχιστο. Και σε σένα Αλέξη στράβωσαν στο μέγιστο.



Έίναι λογικό όμως, όσο ασυνείδητος κι αν είσαι, οι αλλεπάλληλες αποτυχίες σου να σου προκαλούν φόβο για το μέλλον. Και είναι λογικό ο φόβος αυτός να οδηγεί στην απελπισία και η απελπισία στο μεγαλύτερο λάθος...
Περιέργως στα Εθνικά θέματα δείχνεις να μη φοβάσαι λες και πάσχεις από άγνοια κινδύνου. Άνοιξε η όρεξή σου και "παίζεις" με ευκολία σαν τα μικρά παιδιά που τα κλείνεις στο σπίτι με παιχνίδι τα σπίρτα στα χέρια τους..
Βυθισμένος στις εθνομηδενιστικές σου ιδεοληψίες ξεπουλάς τα πάντα, κόντρα στο Εθνικό συμφέρον, όπως με την Μακεδονία και ετοιμάζεσαι για Αλβανία...
Επειδή όμως νοιάζεσαι μόνο για το σαρκίο σου, ελπίζω οι παρακάτω διαρροές να μην έχουν βάση. Κάποιοι ανόητοι να απεργάζονται περίεργα και ηλίθια σενάρια προστασίας σου, του τύπου πώς θα γλυτώσεις από τις εκλογές για να μην χάσεις απ' τον Μητσοτάκη.
Μελετούν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας βασισμένη σε σοβαρό λόγο όπως λ.χ. ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ποντάροντας στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Μπορεί να σκέφτονται και τον Καραμανλή για πρωθυπουργό προκειμένου να συρθεί η ΝΔ.
Μόνο που αυτά Αλέξη είναι ανοησίες ατόμων που έκαψαν εγκεφάλους.
Βέβαια εσένα σε γοητεύουν τέτοιες ανόητες σκέψεις και συνωμοσιολογίες. Κουσούρι βλέπεις των ημιμαθών.
Κάπως έτσι σε γοήτευαν και τα όσα σου έλεγε ο Βαρουφάκης μέχρι που είδες τον γκρεμό... Ανοίγω παρένθεση, θα την βρεις μπροστά σου και τη ζημιά Βαρουφάκη, κλείνω παρένθεση.
Τα περί θερμού επεισοδίου τα βρίσκω ανάξια λόγου και γνωρίζεις πως ανοίγουν το δρόμο προς Γουδή! Πέραν του ότι ο Καραμανλής, που δεν είναι Παυλόπουλος, θα πλακώσει στις κλωτσιές τον όποιο διακομιστή πάει σ' αυτόν!
Καταλαβαίνεις Αλέξη, ότι είσαι χαμένος από χέρι; Το καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, παρά το γεγονός ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Ό,τι κι αν επιδιώξεις δεν σου βγαίνει αντιθέτως χειροτερεύει τη θέση σου.
Επιμένεις και θέλεις να φθάσεις ως τον Σεπτέμβριο του 2019 και να αρπάξεις ακόμη και τον Οκτώβριο, έναν πολύτιμο για το αφήγημά σου μήνα, για να ελαχιστοποιηθεί το διάστημα έως τις αρχές του 2020 που επιβάλλεται η εκλογή ΠτΔ.
Ποντάρεις στην αδυναμία της βουλής να εκλέξει Πρόεδρο αφού απαιτούνται 180 βουλευτές στην 3η ψηφοφορία. Άρα νέες εκλογές και νέα κοινοβουλευτική περίοδος.
Σχεδιάζεις έτσι να αποδυναμωθεί το εδεχόμενο δίωξης σου (νόμος περί ευθύνης υπουργών) αφού δεν θα προλάβει η βουλή να σε εγκαλέσει μέσα σε δύο μόλις μήνες.
Αυτό που τρέμεις όμως είναι ο αριθμός 180 μην τυχόν και γίνει πράξη. Και θα γίνει Αλέξη, αφού όσο στήνεις τα πόδια σου και δεν πας σε εκλογές η φθορά σου γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, ραγδαία θα έλεγα.
Άσε δε που κατάφερες να φτιάξεις εναντίον σου και μέτωπο κομμάτων. Άρα το 180 θεώρησέ το δεδομένο.
Το μόνο που σου απομένει λοιπόν είναι να ζητήσεις συγγνώμη έστω και κατ' ιδίαν από τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τις απρέπειες και ατιμίες σου και να προκηρύξεις εκλογές.
Ναι Αλέξη, εκλογές. Γιατί δεν αντέχεις με τίποτα.
Λήγεις Αλέξη, λήγεις! Και σε λίγο θα νιώσεις πως έληξες!
Είσαι το φαγώσιμο προϊόν στο ράφι που έχει ημερομηνία λήξης και αυτό σε λίγο λήγει. Βγάλτο στην προσφορά να φύγει. Κάνε δηλαδή εκλογές. Επιβάλλεται! Γιατί σε λίγο περνάς σε ελεύθερη πτώση, Αλέξη.
Πρόλαβε την υπάλληλο που μαζεύει τα ληγμένα. Πρόλαβέ την πριν το πάρει από το ράφι και το πετάξει στα ληγμένα γιατί από εκεί θα δοθεί στα αδέσποτα…

Κλεάνθης Λοΐζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου