22.8.18

Κερδάμε… κι αυτό βγαίνει προς τα έξω!


Έζησα να το δω κι αυτό… θερμή και ιδιαίτερα ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό της καρδιάς μας οι κάτοικοι της ομηρικής Ιθάκης.
Οι οποίοι κάποτε, τα παλιά τα χρόνια, μπορεί να είχαν ξεχάσει τον βασιλιά τους, εκτός βέβαια από τον Άργο τον μούργο,  αλλά όπως φάνηκε χθες δεν ξέχασαν τον σύγχρονο Οδυσσέα, τον βασιλιά των προσδοκιών μας, τον  «πολυμήχανο» Αλέξη.




Τον οποίο περίμεναν πως και πως, με αγωνία και με αγωνιστικό παλμό στην προκυμαία του νησιού, μόνο που αυτός τους αιφνιδίασε καταφτάνοντας με ελικόπτερο!
Μικρή η ζημιά διότι ούτως ή άλλως οι περισσότεροι από εκείνους που τον περίμεναν με λαχτάρα ήταν ήδη ειδοποιημένοι και είχαν πάρει από νωρίς τις θέσεις τους δίπλα στο ελικοδρόμιο. Με τάπερ, νερά, και πλαστικές καρέκλες…



Κάτι που ξάφνιασε τους ντόπιους σκεπτικιστές (υπάρχουν και τέτοιοι) οι οποίοι απόρησαν για το πώς και γιατί… πόθεν δηλαδή προέκυψε αυτή η ενημέρωση; Μέχρι που αντιλήφθηκαν ότι η αυθόρμητη συγκέντρωση υποδοχής των κατοίκων της Ιθάκης δεν ήταν τόσο αυθόρμητη, και ούτε οι κάτοικοι ήταν και τόσο κάτοικοι.
Μεταφερόμενοι κλακαδόροι ήταν, μέχρι κι από την ακριτική Φλώρινα, που ήρθαν για μονοήμερη εκδρομή στο νησί των μύθων, για να χειροκροτήσουν τον σωτήρα μας, να φάνε κανένα ψαράκι, και αν έχουν χρόνο να ρίξουν και καμιά βουτιά. Κάτι σαν τις εκδρομές των ΚΑΠΥ δηλαδή, αλλά με αριστερό πρόσημο και με επίκεντρο τον άνθρωπο…
Ανάμεσά τους λοιπόν, εκτός από πούρους και ανιδιοτελείς οπαδούς του Σύριζα, όπως φάνηκε από διάφορα ρεπορτάζ, ήταν και κάποιοι επαγγελματίες συριζαίοι, όπως π.χ. η διάσημη βολευτίνα κ. Θεοπεφτάτου, μαζί με άλλες παρόμοιου βεληνεκούς πολιτικές περσόνες, πολιτεύτριες, και γενικά αγωνίστριες του φωτός.
Υπήρχαν, μαθαίνω, και πολλοί συριζαίοι πρώην πασόκοι, από εκείνους δηλαδή που είναι οι πιο αγωνιστικοί, οι πιο εξοργισμένοι με το παλιό σαθρό πολιτικό σύστημα που μας έγδαρε τα όνειρα, και που σήμερα ζουν και αναπνέουν μόνο … Σύριζα. Ταλιμπάν της ελπίδας αυτοχαρακτηρίζονται!
Όλοι λοιπόν αυτοί, μαζί σαν μια γροθιά, επεφύλαξαν υποδοχή μυθικών ηρώων στον λατρεμένο πρωθυπουργό και στο sidekick του κ. Τζανακόπουλο. Θα πήγαινε κι ο Νίκος Παππάς, αλλά είχε λέει να λύσει καυτά ζητήματα του … διαστήματος.
Όπως θα πήγαινε μου λένε κάποιοι γνωρίζοντες και η αντ’ αυτού του Αλέξη στη Θεσσαλονίκη, η σεμνή και εργασιομανής κ. Νοτοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχει κι εκείνη στην θερμή υποδοχή με λουλούδια, κεράσματα, και μπόλικες αγκαλιές και φιλιά.
Μόνο που επικράτησαν πιο νηφάλιες απόψεις, κυρίως από πλευράς Περιστέρας (που ακούει πολ ντάνσινγκ και βγάζει φλύκταινες), οπότε ακυρώθηκε η Νοτοπούλου και επιστρατεύτηκε εκτάκτως η Θεοπεφτάτου που λέγαμε, παρέα  με τις υπόλοιπες θείτσες.
Όπως και να έχει, η δουλειά έγινε. Η φιέστα ολοκληρώθηκε, και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.
Άσχετα αν ο Αλέξης ευθύς εξ αρχής θα προτιμούσε το Καστελόριζο κι όχι την Ιθάκη. Έλα όμως που έβαλε βέτο ο Ερντογάν, ο οποίος, αν πιστέψω κάποιους κακοπροαίρετους, απείλησε να σπάσει τα πόδια του Αλέξη αν τολμήσει να εμφανιστεί στο εν λόγω ακριτικό νησί το οποίο διεκδικεί για τη χώρα του.
Μάλιστα ήταν τόσος ο φόβος των κυβερνητικών μας αξιωματούχων, μη τυχόν και κάνει καμιά μαγκιά ο Ταγκίπ, και μας χαλάσει την γιορτή, που ο Κοτζιάς εξαφανίσθηκε κλείνοντας το κινητό του, και στην Ιθάκη δεν τόλμησε να παρευρεθεί ούτε ο Μπάνος, ο επί της Εθνικής Αμύνης, μήπως και παρεξηγηθεί ο Σουλτάνος, στείλει κανένα drone, κι έχουμε άλλα.
Εξάλλου, όπως είδαμε και σε κάτι φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ο Μπάνος είχε σοβαρότερες ασχολίες, όπως το να κάνει βουτιές από κότερα φορώντας μαγιό τάνγκα. Σαν να ετοιμάζεται για το Μπάουερ Οφ Λαβ ένα πράγμα.
Πάντως προσωπική μου  άποψη, χωρίς να είμαι ειδικός, είναι ότι οι εν λόγω φωτογραφίες είναι πειραγμένες, και μάλλον προϊόν κακόγουστου φωτομοντάζ, αφού στην πραγματικότητα το μαγιό του υπουργού ήταν χρώματος σομόν προς το ροζ, και όχι μαύρο, όπως με πληροφορεί ο Μήτσος, γνωστός ψαράς της περιοχής..
Λεπτομέρειες θα μου πείτε… η ουσία είναι ότι επί Αλέξη,  όχι μόνο βγήκαμε από τα μισητά μνημόνια (στο τρίτο και σκληρότερο εκ των οποίων μας έβαλε ο ίδιος αλλά ποιος το θυμάται;), αλλά ο περήφανος λαός της Ιθάκης έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα, που όπως είπε κι ο πρωθυπουργός έγινε viral σε όλο τον πλανήτη, ότι μέχρι εδώ! Η Ελλάδα επιτέλους ελευθερώθηκε…
Και στη συνέχεια, λαός και Αλέξης αγκαλιά, έκαναν μια πρώτη μεταμνημονιακή… περίπατο, λίγο πριν ο σωτήρας μας επιβιβασθεί στο ελικόπτερο για να συνεχίσει τις διακοπές του στη γνωστή παραθαλάσσια βίλα.
Αφήνοντας πίσω του στην Ιθάκη τους εκστασιασμένους «ντόπιους», αλλά και την Θεοπεφτάτου (παρέα με τις υπόλοιπες θείτσες) να ψάχνει καράβι για να επιστρέψει στον αγώνα για την προκοπή του τόπου που λέγαμε.
ΚΕΡΔΑΜΕ (κι αυτό βγαίνει προς τα έξω)!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου