13.10.18

Μουσουλμάνοι μετανάστες και σεξουαλική βία: Η αλήθεια…


Η Σουηδία είναι μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε ποσοστά βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων.
Στο έδαφός της σημειώνονται 120.79 σεξουαλικές επιθέσεις και 56 βιασμοί ανά 100.000 κατοίκους, με αποτέλεσμα η σοσιαλιστική αυτή χώρα να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη βιασμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Γιατί όμως αυτή η χώρα να είναι τόσο επικίνδυνη για τις γυναίκες;






Ο «επιθετικός» φεμινισμός που την χαρακτηρίζει, είναι εδώ και χρόνια ενσωματωμένος στη σουηδική πολιτική κουλτούρα, αλλά και στο εκπαιδευτικό της σύστημα.
Η χώρα περηφανεύεται για την «φεμινιστική» εξωτερική πολιτική της, με το 61% των κατοίκων να δηλώνουν φεμινιστές, και να έχουν τις πιο προχωρημένες ιδέες αναφορικά με την ισότητα φύλων από κάθε άλλο Ευρωπαίο…



Οι Σουηδοί θεωρούν φυσιολογικό το να κλαίνε οι άνδρες, και μόλις 11% πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν το σπίτι, ενώ μόνο 10% είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο άνδρας θα πρέπει να δουλεύει για να στηρίζει την οικογένειά του.
Υπάρχει μάλιστα και ένα αριστερό κόμμα το οποίο απαιτεί από τους άνδρες να ουρούν καθιστοί!
Από την άλλη, στη Τσεχία, μόλις το 13% του πληθυσμού δηλώνουν φεμινιστές, το 77% θέλουν τη γυναίκα να φροντίζει το σπίτι και όχι να εργάζεται, και παρ’ όλα αυτά ο δείκτης βιασμών στην χώρα είναι μόνο 7.79 ανά 100.000 κατοίκους, ένα κλάσμα δηλαδή του αντίστοιχου δείκτη της φεμινιστικής Σουηδίας.
Τι συμβαίνει άραγε;
Ας δούμε τη γειτονική στη Σουηδία Φιλανδία. Αυτή η χώρα έχει το 1/3 των βιασμών που έχει η Σουηδία, και το ¼ των σεξουαλικών επιθέσεων. Οι δείκτες της είναι μεν υψηλότεροι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζουν εκείνους της Σουηδίας.
Προς τι αυτή η διαφορά; Πως ερμηνεύεται;
Και η Φιλανδία είναι φεμινιστική, όμως οι Μουσουλμάνοι της χώρας είναι μόλις το 1/3 των Μουσουλμάνων της Σουηδίας. Άρα η Φιλανδία έχει το 1/3 των Μουσουλμάνων της Σουηδίας, και το 1/3 των βιασμών της…
Η Σουηδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων πρώτης γενιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη, και  τον δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη σεξουαλικών επιθέσεων της ηπείρου.
Θα ήταν αφελές να θεωρήσουμε τα παραπάνω ως μια απλή σύμπτωση.
Ας δούμε την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.  Το δεύτερο ξεπερνά ακόμη και τη Σουηδία σε στατιστικά σεξουαλικής βίας.
Η χώρα υποφέρει από 130.96 σεξουαλικές επιθέσεις και 50.68 βιασμούς ανά 100.000 κατοίκους, και άρα το Η.Β. είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για τις γυναίκες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, μία στις πέντε γυναίκες στο Η.Β. θα δεχτούν σεξουαλική επίθεση μέσα στο χρόνο.
Γιατί όμως οι ανάλογοι δείκτες στη διπλανή Ιρλανδία έχουν τόση μεγάλη διαφορά;
Όπως στη Φιλανδία, έτσι και στην Ιρλανδία οι δείκτες είναι υψηλοί, αλλά σε καμιά περίπτωση τόσο υψηλοί όσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι βιασμοί του οποίου είναι περίπου τέσσερις φορές εκείνων της Ιρλανδίας! Και αν δούμε το ποσοστό Μουσουλμάνων στον πληθυσμό του Η.Β. που είναι 6.3% έναντι 1.4% στην Ιρλανδία, τότε μιλάμε πάλι για μια απόλυτη αναλογία, ή για μια ακόμη σύμπτωση;
Μέσα στο Η.Β. το πολυπολιτισμικό Λονδίνο έχει τους περισσότερους βιασμούς.
Η Φιλανδία ανήκε κάποτε στη Σουηδία. Η Ιρλανδία ανήκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε αντίθεση με τη σύγκριση μακρινών μεταξύ τους κρατών, όπου οι διαφορές μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, η Φιλανδία και η Ιρλανδία μπορούν να θεωρηθούν ως ακριβές control group, δια του οποίου μπορούμε να μετρήσουμε την επίπτωση της μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το Βέλγιο, που έχει την πρωτεύουσα της ΕΕ αλλά και της ισλαμικής τρομοκρατίας, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 65.92 σεξουαλικές επιθέσεις και 25.50 βιασμούς ανά 100.000 κατοίκους, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην είναι ασφαλείς στην «πρωτεύουσα» της Ευρώπης!
Εν τω μεταξύ στην Ουγγαρία, στη χώρα που μαλώνει με την ΕΕ σε σχέση με την μουσουλμανική μετανάστευση, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι βιασμοί είναι μόλις 2.45 και 3.82 ανά 100.000 κατοίκους!
Το Βέλγιο έχει τον τρίτο υψηλότερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη, και τον τρίτο μεγαλύτερο δείκτη σεξουαλικής βίας!
Οι Βρυξέλλες έχουν χιλιάδες προγράμματα και νόμους υπέρ του φεμινισμού. Η Ουγγαρία έχει απλά ένα τείχος. Το μάθημα από τη Σουηδία και τις Βρυξέλλες είναι πως αν θέλεις να σταματήσεις τους βιασμούς γυναικών, ο επαγγελματικός φεμινισμός δεν λειτουργεί… χρειάζονται τοίχοι.
Με 0.86, η Σερβία έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες βιασμών στην Ευρώπη. Με 8.8, η Γαλλία έχει έναν από τους υψηλότερους.
Τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης, που δεν φημίζονται για τον φεμινισμό τους, έχουν χαμηλούς δείκτες σεξουαλικής βίας, ενώ τα προοδευτικά κράτη της Δύσης πάσχουν από ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά βιασμών.
Η Ολλανδία είναι τέταρτη σε βιασμούς στην Ευρώπη, και παράλληλα έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων πρώτης γενιάς.
Η Γερμανία έχει τον έκτο μεγαλύτερο δείκτη, και τον έκτο μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων.
Τα νούμερα δεν ταιριάζουν απόλυτα, αλλά όπου ταιριάζουν είναι ανησυχητικά.
Υπάρχουν και χώρες με χαμηλά ποσοστά Μουσουλμάνων, αλλά υψηλά ποσοστά βιασμών, όπως π.χ. η Πορτογαλία, η Φιλανδία, και η Λετονία. Δεν υπάρχει όμως κανένα παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας με υψηλό ποσοστό μουσουλμανικού πληθυσμού και χαμηλούς δείκτες σεξουαλικής βίας… όσες χώρες έχουν πολλούς Μουσουλμάνους, οι αντίστοιχοι δείκτες είναι στα κόκκινα!
Μάλιστα, οι διαφορές μεταξύ κρατών είναι εντυπωσιακές όταν συγκρίνουμε πολιτισμικά ανόμοιες γειτονικές χώρες.
Η Γερμανία βρίσκεται δίπλα στην Πολωνία. Οι σεξουαλικές επιθέσεις εκεί είναι στο 33.55/100.000, ενώ στην Πολωνία είναι 1.40/100.000.
Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν το 6.1% του πληθυσμού της Γερμανίας, και το 0.1% αυτού της Πολωνίας…



Τα εν λόγω στατιστικά στοιχεία μας λένε ότι ένα υψηλό ποσοστό μουσουλμανικού πληθυσμού δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση των σεξουαλικών επιθέσεων, αλλά ένα υψηλό ποσοστό Μουσουλμάνων μεταναστών σημαίνει αυτό ακριβώς.
Η Βουλγαρία έχει πάρα πολλούς Μουσουλμάνους, που ζουν εκεί για πάρα πολύ καιρό. Οι δείκτες όμως της σεξουαλικής βίας είναι ιδιαίτερα χαμηλοί. Άρα, οι μουσουλμανικές πληθυσμιακές ομάδες που έρχονται σε μια ευρωπαϊκή χώρα ως μετανάστες, φέρνοντας μαζί τους διαφορετικά ήθη και έθιμα, είναι αυτό που οδηγεί σε πανδημίες σεξουαλικής βίας.
Τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν από παλιά μουσουλμανικές μειονότητες δεν φαίνεται να πάσχουν από υψηλούς δείκτες βιασμών, κλπ. Εκείνα όμως τα κράτη που υποδέχτηκαν Μουσουλμάνους τα τελευταία χρόνια υφίστανται πολλαπλάσια περιστατικά σεξουαλικής βίας.
Το ισλαμικό δόγμα και τα αραβικά πολιτισμικά ήθη, που επιτρέπουν ξεκάθαρα ή εμμέσως την σεξουαλική βία απέναντι σε μη Μουσουλμάνες, που δεν ντύνονται «κατάλληλα» ή που περπατούν ασυνόδευτες, οδηγούν στον όλεθρο. Και συνήθως, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αυστραλία, οι Μουσουλμάνοι βιαστές επικαλούνται τα θρησκευτικά πιστεύω και τις πολιτισμικές τους νόρμες ως υπερασπιστικά επιχειρήματα των αποτρόπαιων πράξεων τους.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η μαζική μετανάστευση δημιουργεί αναστάτωση, και διαρρηγνύει την εμπιστοσύνη και τις αξιακές αρχές σε σταθερές κατά τα άλλα κοινότητες.
Αυτή η χαμένη εμπιστοσύνη θα πρέπει να κτιστεί από την αρχή, με τα ΜΜΕ και την βιομηχανία θεάματος να στηρίζουν μια απλουστευτική προσέγγιση για το πώς θα πρέπει να εμπιστευόμαστε όσους είναι διαφορετικοί, και πως θα αφομοιωθούν, κάτι όμως που χρειάζεται να περάσουν αρκετές γενιές προκειμένου να γίνει και να αποκατασταθεί το χαμένο έδαφος.
Η Σουηδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων πρώτης γενιάς, και τον δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ευρώπη.
Το Βέλγιο έχει τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων πρώτης γενιάς, και τον τρίτο μεγαλύτερο δείκτη σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ευρώπη.
Η Ολλανδία έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό Μουσουλμάνων πρώτης γενιάς, και τον τέταρτο μεγαλύτερο δείκτη σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ευρώπη.
Η Γερμανία έχει τον έκτο μεγαλύτερο δείκτη σεξουαλικής βίας , και τον έκτο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη.
Είναι όλα αυτά μια τυχαία σύμπτωση;
Οι φεμινιστικές πολιτικές ενός κράτους δεν εμποδίζουν την σεξουαλική βία. Ειδικά όταν τα ίδια αυτά κράτη ανοίγουν διάπλατα τα σύνορά τους σε μαζική μετανάστευση από χώρες όπου οι γυναίκες δεν έχουν νομικά ή πολιτισμικά δικαιώματα.
Συμπέρασμα: Όσο πιο ανοιχτό σε Μουσουλμάνους μετανάστες είναι ένα κράτος, τόσο πιο επικίνδυνο καθίσταται για τις γυναίκες που ζουν σε αυτό.


Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου