15.10.18

Αερομαχίες στο … έδαφος!


Σκληρές και ελαφρώς κωμικοτραγικές εικόνες αεροπορικού πολέμου εκτυλίχτηκαν προχθές στην αεροπορική βάση της Florennes στο Βέλγιο, με πυραύλους, κανόνια, φωτιές, τραυματισμούς, και ολική καταστροφή πανάκριβων πολεμικών αεροσκαφών.





Και όλα αυτά στο … έδαφος! Και μάλιστα από φίλια πυρά!
Τι συνέβη; Διαβάστε και φρίξετε…



Την ώρα που ένας μηχανικός εδάφους της βελγικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκονταν στο κόκπιτ ενός F-16, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης, πάτησε (κατά λάθος;) το κουμπί εκτόξευσης ενός οπλισμένου πυραύλου, ή του πυροβόλου Vulcan, όλα είναι ακόμη υπό διερεύνηση, με αποτέλεσμα να πετύχει στο δόξα πατρί ένα άλλο F-16 που ήταν σταθμευμένο λίγο πιο πέρα.
Το δεύτερο αεροσκάφος, που ήταν γεμάτο με καύσιμο, αμέσως πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Παράλληλα καταστράφηκαν εν μέρει από την ισχυρή φωτιά που ξέσπασε και δυο ακόμη πολεμικά αεροσκάφη, που ήταν παρκαρισμένα δίπλα στο πρώτο.
Ανθρώπινες απώλειες δεν υπήρξαν, πλην της κώφωσης που υπέστησαν δυο άλλοι μηχανικοί που εκείνη την ώρα εργάζονταν στην πίστα του αεροδρομίου.
Η φωτιά τελικά περιορίστηκε από την αστραπιαία επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του αεροδρομίου, με τον υπεύθυνο πτέραρχο να δοξάζει τον Θεό, αφού όπως λέει «τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ πιο τραγικά».
Πόσο πιο τραγικά άραγε, όταν μέσα σε ένα πρωινό, σε μια ειρηνική περιοχή του Βελγίου, εκτοξεύτηκαν πύραυλοι, εκπυρσοκρότησαν κανόνια, καταστράφηκαν τρία πανάκριβα πολεμικά αεροσκάφη, και έχασαν την ακοή τους δυο άτομα…
Πάλι καλά που το αεροσκάφος δεν διέθετε και κανένα πυρηνικό όπλο!
Σύμφωνα με το Business Insider, στη συγκεκριμένη βάση επιχειρούν αεροσκάφη της βελγικής πολεμικής αεροπορίας τα οποία χρησιμοποιούνται για περιπολίες των συνόρων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου