18.10.18

Ο Ντόναλντ δεν είναι Αλέξης…


Σε αντίθεση με τον δικό μας Αλέξη, που και να γεμίσει η Ελλάδα από «παράτυπους μετανάστες» και «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο) πέρα βρέχει, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πυρ και μανία με τους δικούς του λαθρομετανάστες.





Γι αυτό και σε μια σειρά από σημερινά φρέσκα τουίτς, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να στείλει ακόμη και στρατό στα σύνορα με το Μεξικό, προκειμένου να κρατήσει τα καραβάνια των μεταναστών εκτός ΗΠΑ…



Και όχι μόνο αυτό, αλλά απειλεί επίσης να διακόψει κάθε είδους οικονομική βοήθεια προς τα κράτη της Κεντρικής Αμερικής, εστιάζοντας ειδικά στο Μεξικό.
«Ζητάω με ιδιαίτερη έμφαση από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επέλαση», γράφει, «και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα στείλω στρατό και θα κλείσω τα νότια σύνορά μας»!
Παράλληλα συμπλήρωσε πως οι ορδές των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στη χώρα συμπεριλαμβάνουν στις τάξεις τους και πάρα πολλούς εγκληματίες, πράγμα που το θεωρεί απαράδεκτο.
Όπως διευκρίνισε, το ζήτημα της ασφάλειας των συνόρων και η αθρόα λαθρομετανάστευση είναι σαφώς τα πιο σημαντικά ζητήματα αυτή τη στιγμή για τις ΗΠΑ, πιο σημαντικά ακόμη και από την αναθεωρημένη συμφωνία NAFTA, που τώρα λέγεται USMCA, αλλά και από το καυτό ζήτημα των διεθνών εμπορικών σχέσεων της χώρας του, που τελευταία είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του.
Σύμφωνα με την Washington Post ο Τραμπ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι από τότε που η Αμερική σταμάτησε να χωρίζει οικογένειες μεταναστών το περασμένο καλοκαίρι, όλο και περισσότεροι μετανάστες καταφτάνουν συνοδεύοντας ανήλικα παιδιά.
Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, η συνοριοφυλακή των ΗΠΑ συνέλαβε σχεδόν 17.000 μέλη οικογενειών, μια αύξηση της τάξης του 80% από τον Ιούλιο, και αριθμό ρεκόρ, όλων των εποχών.
Ο Τραμπ πάντως απειλεί να στείλει στρατό στα σύνορα μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση του περίφημου τείχους, ενώ παράλληλα κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για το όλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί επιμένουν ότι θα παραμείνουν αντίθετοι στη λύση που θέλει ο Τραμπ, με την Nancy Pelosi να λέει πως το ζήτημα του τείχους είναι για τον Τραμπ «ένα ζήτημα ανδρισμού… κάτι που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου»…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου