3.2.19

Που είναι ο Αυτιάς να καθαρίσει;


Θυμόσαστε πριν από λίγο καιρό, που πάνω από 35 πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο (γερμανικό πλέον) αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λόγω χαμηλής νέφωσης και ορατότητας, με αποτέλεσμα άλλες να πάνε Αθήνα, άλλες Καβάλα, και μία εξ αυτών (Ryanair) στην … Τιμισοάρα;




Για τις 35 αυτές πτήσεις δεν ίδρωσε κανενός το αυτί… ούτε καν εγέρθηκαν ερωτήματα από τα πάντα σοβαρά μας ΜΜΕ για το τι απέγινε εκείνο το μηχάνημα που «φυσάει αέρα και διώχνει την ομίχλη»… ούτε κανείς τα έβαλε με τους «φραπορτιανούς» που δεν βάζουν σε λειτουργία …το ειδικό εκείνο ραντάρ(!) που υπάρχει στις αποθήκες,  όπως παλιά τα έβαζαν απαξάπαντες με το κακό κράτος που λειτουργούσε το αεροδρόμιο δημόσια και δωρεάν…



Ο μόνος που πήρε ανάποδες ήταν ο Αυτιάς, ο επονομαζόμενος από μερικούς κακεντρεχείς και «γλίτσας», που αυτές τις μέρες φήμες τον θέλουν να κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Κάποια θείτσα λοιπόν, που ήταν στην πτήση, και που είχε το κινητό του, τον πήρε τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί γι αυτή την εκτροπή, και ποιος είδε τον … Αυτιά και δεν φοβήθηκε.
Αμέσως τηλεφώνησε (live και on air) στον αρμόδιο υπουργό, και του έδωσε αυστηρή εντολή να τσακιστεί να φέρει πίσω πάση θυσία τους δυστυχείς Έλληνες επιβάτες, που ερχόμενοι από τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν να στοιβαχτούν σαν παστωμένες σαρδέλες στην business lounge του ρουμάνικου αεροδρομίου.
Θα μου πείτε πως με 30 ευρώ αλερετούρ εισιτήριο τι περίμεναν; Και όμως…
Ήταν να μην το πάρει χαμπάρι ο Αυτιάς.
Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Ο υπουργός, άλλο που δεν ήθελε για να φανεί φιλολαϊκός, και αμέσως  «διέταξε» την Aegean να πάει να τους φέρει πίσω, και αυτή το έκανε σε χρόνο ντε τε.
Μόνο που η Aegean δεν είναι όπως η παλιά καλή δημόσια Ολυμπιακή, την οποία φέσωνε ο κάθε κρατικός παραγοντίσκος, και άρα την εν λόγω ανθρωπιστική κίνηση του υπουργού την πλήρωσαν χρυσάφι τα συνήθη κορόιδα, δηλαδή οι φορολογούμενοι, δηλαδή όλοι εμείς…   

Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό όλα καλά, με τους επιβάτες της «καταραμένης» πτήσης να λένε «Ζήτω ο Αυτιάς», και όλοι πλέον να ελπίζουμε να τον δούμε και στις Βρυξέλλες να νομοθετεί, μπας και αυξηθούν οι συντάξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Μια ανάλογη καταραμένη πτήση έγινε αυτές τις μέρες και στην Αμερική, μόνο που εκεί δεν υπάρχει Αυτιάς για να καθαρίσει. Να πάρει δηλαδή τηλέφωνο τον Ντόναλντ και να του δώσει διαταγές…
Τι έγινε; Διαβάστε παρακάτω…
Η πτήση 33 της Hawaian Airlines ήταν να απογειωθεί από το Λος Άντζελες με προορισμό την Χονολουλού, γεμάτη από χαρούμενους επιβάτες που πήγαιναν διακοπές στον παράδεισο.
Μόνο που δεν τα κατάφερε ποτέ.
Κάθε φορά που απογειώνονταν, αναγκάζονταν να επιστρέψει πίσω, λόγω κάποιας καινούργιας μηχανικής βλάβης.
Σύνολο αποτυχημένων απογειώσεων… τρεις φορές.
Φανταστείτε την απογοήτευση όλων εκείνων των γεμάτων προσμονή επιβατών, κάθε φορά που ο πιλότος τους ενημέρωνε πως πρέπει να επιστρέψουν και πάλι στο Λος Άντζελες… χώρια ο τρόμος τους μη τυχόν και καρφωθούν πουθενά.
Αλόχα both ways δηλαδή… μιας και το αλόχα σημαίνει στα χαβανέζικα και αντίο και γεια σου…
Τέταρτη προσπάθεια δεν υπήρξε, αφού το αεροσκάφος καθηλώθηκε, η πτήση ακυρώθηκε, και οι επιβάτες έψαχναν αγωνιωδώς να βρουν άλλο αεροπλάνο, για να μη χάσουν τις διακοπές τους (με βραχιολάκι).
Πάντως η εταιρία τους έδωσε από ένα βάουτσερ για φαγητό, και από ένα καινούργιο εισιτήριο για άλλη πτήση… να τα λέμε αυτά.
Και όπως εξήγησε ο υπεύθυνος της Hawaiian Airlines, επειδή το εν λόγω ταξίδι είναι πάνω από ωκεανό, extended-range operation (ETOPS) για τους γνώστες,  υπάρχουν πολύ πιο αυστηροί όροι πτητικής ασφάλειας, και γι αυτό με κάθε ένδειξη μηχανικής βλάβης ο πιλότος αποφάσιζε να γυρίσει πίσω το αεροσκάφος.
Ίσως αν δεν το γύριζε και το πήγαινε σε καμιά Τιμισοάρα, και ίσως αν υπήρχε και κανένας Έλληνας ανάμεσα στους 217 συνολικά επιβάτες, με το κινητό του Αυτιά… ίσως να τον βλέπαμε τον «γλίτσα» και στα διεθνή ΜΜΕ να ωρύεται και να διατάζει τον Αμερικανό υπουργό Μεταφορών να φέρει πίσω τα παιδιά… ίσως.

Strange Attractor

ΥΓ- Ο Αυτιάς δεν είναι που πριν από  μερικά χρόνια έπαιρνε «ζωντανή» συνέντευξη από τον βιντεοσκοπημένο Ψωμιάδη; Άκου να δεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου