4.2.19

Εκτσογλανισμός…


Τον Δεκέμβριο του 2013 σε ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το αίσθημα του εκτσογλανισμού της κοινωνίας.
Ως εκτσογλανισμός ορίζεται ο εθισμός ενός ολόκληρου λάου στην βία και την χυδαία ρητορική.
Πώς μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό εκείνο να καλλιεργεί τον εκτσογλανισμό;




Θυμάστε ποιά ήταν η τότε πολιτική του;
Θυμάστε τις κρεμάλες, τις αφίσες «ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ», το σύνθημα «να καεί, να καεί το….. η Βουλή», το βάρβαρο «Στερήσατε λεφτά! Στερήσατε παιδεία! Και εμείς θα σας στερήσουμε την ελευθερία!», το μεθυστικά χυδαίο και όπως βλέπουμε και σήμερα πολύ επικίνδυνο «Είσαστε προδότες, είσαστε κουφάλες, λίγες μέρες μείνανε, να στήσουμε κρεμάλες».  
Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσει κάνεις την άγρια πολιτική της περιόδου 2011-15;



Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι έγραφε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος κ. Καρτερός για τον εκτσογλανισμό:
«Χρειάζεται πολύς εκτσογλανισμός ακόμα και στην πολιτική και στην κοινωνία για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Διότι ο εκτσογλανισμός -η αντίσταση, ο αγώνας, τα κινήματα, η ανυπακοή- είναι η μόνη λύση. Εκτός πια κι αν θεωρεί κανείς λύση όσα λένε και κυρίως όσα πράττουν ο Βενιζέλος και η αντιτσογλανική -ας κατασκευάσουμε κι εμείς μια λέξη- συγκυβέρνηση....»
Ο εκτσογλανισμός η μόνη λύση! Με αυτά τα μυαλά είδαμε το φώς στην άκρη του τούνελ, και κάπως έτσι η Ελληνική κοινωνία εκμαυλίστηκε και εθίστηκε στην βία και την χυδαιότητα.
Για αυτό έγινε πρόθυμη να ακολουθήσει πιστά και τυφλά τους φορείς του  εκτσογλανισμού.
Κύριος φορέας του ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ όπου η ρητορική του μίσους κατά των αντιπάλων του είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της το 2015 με την τραγωδία του δημοψηφίσματος.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ του τότε να αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν αλλά το μίσος έμεινε και ρίζωσε στην κοινωνία, δεν πήγε χαμένο απλώς περίμενε άλλον εκφραστή…
Και ο άλλος εκφραστής  εμφανίστηκε, βρήκε το Μακεδονικό έτοιμο για να φανατίσει, βρήκε ετοιμοπαράδοτα τα παλιά συνθήματα για να συναρπάσει, βρήκε μεταχειρισμένες από την Συριζαϊκή καμπάνια των ετών 2011-15 τις κρεμάλες.
Γνώρισε από αυτήν την Αριστερά την καμπάνια της αφίσας με τους «καταζητούμενους».
Όλα τα προσεταιρίστηκε ο φασισμός και όλα τα εφάρμοσε πηγαίνοντας τα ένα βήμα παραπέρα. Έτσι είδαμε ναζί να στήνουν νέες νύχτες των κρυστάλλων  πετώντας μολότοφ σε σπίτια βουλευτών …!
Ποιός συναρπάζεται όμως με όλα αυτά; Τα κατώτερα στρώματα του Ελληνικού λάου θα έλεγε ο ένας. Οι υποστηρικτές των ναζί θα έλεγε ο άλλος.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, αυτό θα το κρίνει ο κοινωνιολόγος του μέλλοντος. Αυτό που μπορούμε να κρίνουμε είναι οι δημοσκοπήσεις.
Διαβάζουμε στην «Καθημερινή» (27/1/19) και σε ρεπορτάζ του κ. Κ.Παπαδίοχου:
«Παράλληλα, παρότι υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι η δυναμική είσοδος του ονοματολογικού στο προσκήνιο θα ενίσχυε τη Χρυσή Αυγή εις βάρος της Ν.Δ., από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει πως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 το 5% μετακινείται προς το συγκεκριμένο μόρφωμα, ενώ οι «διαρροές» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαφώς πιο περιορισμένες.»
Ακούτε! Ο περιούσιος όχλος, το κοινό της κρεμάλας και των «προδοτών» διάλεξε και προτίμησε τον συνεχιστή της πολιτικής βίας και του εκτσογλανισμού. 
Μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις…
Τώρα πλέον η Ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές, τις εξάντλησε όλες το 2015.
Γι’ αυτό αυτός ο νέος κύκλος πολιτικής και κοινωνικής βίας θα πέσει ως καυτή πίσσα πάνω στις σάρκες όλων μας.
Όταν συμβεί αυτό το Μακεδονικό με την συμφωνία των Πρεσπών θα είναι το τελευταίο θέμα που θα μας απασχολεί.   

Παύλος Αλεξιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου