20.2.19

Αν έχεις βαθιά τσέπη…


Ζούμε στη χώρα όπου λόγω κυκλοφοριακού μπάχαλου, η διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο διαρκεί περισσότερο απ’ ότι το αεροπορικό ταξίδι.
Π.χ. στη Θεσσαλονίκη, που για να πας στο αεροδρόμιο έχεις μόνο δυο επιλογές: Πανάκριβο ταξί, ή λεωφορείο του ΟΑΣΘ…  το πρώτο κοστίζει ουκ ολίγα, και το δεύτερο (αν εμφανιστεί ποτέ) θυμίζει μεταφορά βοοειδών στο Σικάγο του μεσοπολέμου.





Αν μάλιστα μόλις έχεις φτάσει στη Θεσσαλονίκη, και δεν θέλεις να περιμένεις τρεις ώρες το λεωφορείο του μπαμπά Παππά, και πάρεις ταξί, τότε θα ακούσεις τα σχολιανά σου από τον «συμπαθή» οδηγό του, ο οποίος περίμενε 1-2 ώρες στην πιάτσα για να του τύχει αγώγι για καμιά Καβάλα, Δράμα, και πάντως όχι για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Μη σας τύχει…





Στην Αμερική όμως το έχουν λύσει και αυτό το πρόβλημα, αρκεί κάποιος να θέλει να πληρώσει το κάτι τις παραπάνω. Πόσο παραπάνω; Παραπάνω κι από το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου.
Η  American Airlines ανακοίνωσε την συνεργασία της με μια εταιρία ιδιωτικών ελικοπτέρων, την Blade, και η οποία θα επιτρέπει στους «μπρούκληδες» και γαλαντόμους επιβάτες της στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη να πηγαινοέρχονται στο αεροδρόμιο μέσα σε πέντε μόλις λεπτά.
Όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Blade, ο  Bob Wiesenthal, «αντί για 2-3 ώρες, οι επιβάτες θα φτάνουν στο ξενοδοχείο τους, και αντίστροφα, σε πέντε μόνο λεπτά».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας, οι επιβάτες της Νέας Υόρκης θα μπορούν να αναχωρούν ή να αφικνούνται στην πόλη σε τρεις σταθμούς (ελικοδρόμια) στο Μανχάταν.
Μόνη τροχοπέδη το κόστος, αφού η διαδρομή με ελικόπτερο ξεκινάει από τα $195 το άτομο, έως τα $700 για 6 άτομα (γκρουπ).
Υπάρχουν όμως και άλλες προσαυξήσεις, για όποιον αντέχει η τσέπη του, όπως επιπλέον $350 το άτομο για εξυπηρέτηση 5 αστέρων, που συμπεριλαμβάνει προτεραιότητα στο τσεκ ιν, προτεραιότητα στον έλεγχο ασφάλειας, και διαμονή στο Admirals Club, την VIP lounge της American Airlines, με άφθονα ντόνατς.
Αν μάλιστα κάποιος θέλει να ακουμπήσει επιπλέον $1.200 για δυο άτομα, τότε τον οδηγούν στην ειδική VIP lounge, που προορίζεται για τους σελέμπριτις και για τους ζάπλουτους, και την οποία δεν βλέπει ποτέ ένας κοινός θνητός.
Τα χρήματα δεν αγοράζουν την αγάπη, αλλά σίγουρα βοηθάνε στην καθημερινότητα…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου