21.6.19

Υπάρχει πείνα στον παράδεισο;


Μπορεί ο Αλέξης με την κυρά Τασία να γέμισαν τη χώρα μας με «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο το ρεκόρ προσφύγων το έχει η Βενεζουέλα.




Όχι… δεν σπεύδουν σε αυτόν τον σοσιαλιστικό παράδεισο οι πεινασμένοι του κόσμου, αλλά φεύγουν όπως όπως οι δικοί της πολίτες, οι οποίοι έχουν υποφέρει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια που τους κυβερνάει ο Μαδούρο… το ίνδαλμα του Αλέξη, της Δούρου, και του Κουράκη…



Έτσι, σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση του ΟΗΕ, οι Βενεζολάνοι αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα προσφύγων που αναζητούν άσυλο σε άλλες χώρες.
Πιο συγκεκριμένα, ο ένας στους πέντε πρόσφυγες που αναζήτησαν άσυλο το 2018 προέρχεται από τον σοσιαλιστικό παράδεισο που λέγαμε.
Πιο πολλοί δηλαδή κι από εκείνους που φύγανε από το Αφγανιστάν και τη Συρία.
Μόνο που η Βενεζουέλα δεν έχει πόλεμο, οπότε πολλές κυβερνήσεις (σε αντίθεση με τη δική μας) αρνούνται να αναγνωρίσουν τους Βενεζολάνους ως πρόσφυγες.
Προς το παρόν, μόλις 21.000 εξ αυτών έχουν καταφέρει να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες.
Να σημειωθεί πως ο παγκόσμια αποδεκτός ορισμός ενός πρόσφυγα είναι κάποιος ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα του εξαιτίας διώξεων, πολέμου, ή βίας.
Υπάρχει όμως ένας ακόμη ορισμός, που υιοθετήθηκε το 1984 (Cartagena Declaration) και που συμπεριλαμβάνει στους πρόσφυγες άτομα που φεύγουν από τις χώρες τους λόγω φτώχειας ή πείνας, καταστάσεις οι οποίες οφείλονται στην κατάρρευση της τάξης ή στην ανομία… κάτι που όντως ισχύει στην Βενεζουέλα του Μαδούρο.
Όπως αναφέρει ο ΟΗΕ, υπάρχουν ήδη 4 εκατομμύρια Βενεζολάνων στο εξωτερικό, με το ¼ αυτών να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους τελευταίους 5 μήνες! Από αυτούς, περισσότεροι από 460.000 έχουν ζητήσει άσυλο.
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών υπολογίζει πως ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 7.5 εκατομμύρια ως το τέλος της επόμενης χρονιάς.
Πάντως, όπως μου λένε φίλοι συριζαίοι, αν η Βενεζουέλα ήταν πιο κοντά, ο Αλέξης θα έστελνε πλοία ή (καΐκια με τον Κουράκη) για να τους φέρει εδώ, να βοηθήσουν στο χτίσιμο του ντόπιου σοσιαλισμού, να ενισχύσουν τα έσοδα των ΜΚΟ,  και να αφομοιωθούν με τους υπόλοιπους ταλαίπωρους «πρόσφυγες πολέμου» από το Πακιστάν, την Αλγερία, και το Μπαγκλαντές, χώρες που μάλλον έχουν πόλεμο αλλά μας το κρύβει ο ΟΗΕ.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου