30.9.19

Το ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ πρόβλημα ενός κράτους, λίγο πριν… καταρρεύσει!


Φιλικά το λέμε…
Αυτά που αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ για το λαθρομεταναστευτικό είναι μικρά και άτολμα βήματα.
Προς τη «σωστή κατεύθυνση», βέβαια, αλλά εντελώς ανεπαρκή και αντιφατικά.
·       Πρώτον αναγνωρίζεται και ρητά πλέον, ότι στην πλειονότητά τους οι νεοεισερχόμενοι δεν είναι πρόσφυγες - είναι «μετανάστες».
Λάθος! «Μετανάστες» διεθνώς είναι οι νόμιμοι (όσοι έρχονται με άδεια, με τα χαρτιά τους, για συγκεκριμένο διάστημα, είναι γνωστοί στις αρχές που δουλεύουν και που μένουν, με υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο…).
Αυτοί που έρχονται παράνομα είναι λαθρο-μετανάστες!
Οι ίδιοι οι νόμιμοι μετανάστες, παντού στον κόσμο, απαιτούν να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός.






Γιατί όταν ΔΕΝ γίνεται, αυτό είναι πολύ άδικο για τους νόμιμους.
·       Δεύτερον, δεν είναι «στην πλειονότητά» τους (λαθρομετανάστες). Αυτό ήταν στην αρχή (το 2015). Τώρα είναι στο σύνολό τους!
«Πρόσφυγες» νομικά είναι αυτοί που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές ή failed states στην πρώτη γειτονική ασφαλή χώρα.
Στη Συρία ο Πόλεμος τελείωσε και ο Άσαντ έδωσε ήδη αμνηστία σε όλους, άρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους.
Αυτοί που δεν τολμούν να επιστρέψουν είναι οι φανατικοί τζιχαντιστές



Σε αυτούς συζητάμε, αν θα δώσουμε… «άσυλο»;
Από Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, δεν είναι «πρόσφυγες». Ποτέ δεν υπήρξαν. Δεν είχε Πόλεμο εκεί.
Ήταν όλοι παράνομοι μετανάστες! Που μέχρι σήμερα τους λέγαμε «πρόσφυγες» και το πρόβλημα της λαθρο-εισβολής το λέγαμε «προσφυγικό».
Και σε όσους λένε ότι: δεν υπάρχουν… «λαθραίες ψυχές», εννοώντας ότι πρέπει όλους να τους δεχόμαστε, παρακαλώ να το πείτε αυτό στη μητέρα του δεκαεξάχρονο κοριτσιού που κατακρεουργήθηκε στην Πάρο, ή στη μητέρα του παλληκαριού που δολοφόνησαν στου Φιλοπάππου.
Πάντα εκεί που υπάρχει – ή θα έπρεπε να υπάρχει - «νόμος» υπάρχουν και παράνομοι! Αν, εν ονόματι του «όλοι άνθρωποι είναι», ανεχόμασταν κάθε παρανομία, να βγείτε να το πείτε ανοιχτά.
Να βγείτε να πείτε: πως οι νόμοι υπάρχουν μόνο για εμάς τους… «ιθαγενείς»! Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας, δεν δεσμεύονται από κανένα νόμο ούτε έχουν επιπτώσεις, αν τον παραβιάζουν. Πείτε το αυτό, να σας δω…
Δεν τολμάτε να το πείτε ανοικτά, αλλά το υπονοείτε, υποστηρίζοντας πως τάχα «δεν υπάρχουν παράνομοι άνθρωποι».
Ασφαλώς και υπάρχουν!
Αυτοί που παραβιάζουν το νόμο. Και αυτοί που τους ανέχονται πλέον.
·       Τρίτον, οι ΜΚΟ να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Όσες παρανομούν να διωχθούν νομικά και να εκδιωχθούν από τη χώρα. Άμεσα.
Και οι υπόλοιπες να λειτουργούν κάτω από πολύ αυστηρούς κανόνες.
Αυτό από μόνο του θα σπάσει το χοντρό απόστημα στη διακίνηση. Και τότε να δείτε πόσο θα «καλμάρουν» οι ροές.
Υπάρχουν ήδη συντριπτικά στοιχεία για άμεση συνεργασία πολλών ΜΚΟ με κυκλώματα διακινητών που λειτουργούν στην Τουρκία. Να δοθούν τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα και να καταγγελθούν στα διεθνή «φόρα».
·       Τέταρτον, να καταγγελθεί επισήμως η ίδια η Τουρκία ότι συνεργάζεται με κυκλώματα διακινητών. Δεν μπορεί να έρχονται χωρίς βίζα και με ελάχιστο εισιτήριο αεροπορικώς, κατευθείαν από το Μαρόκο ή την Αλγερία στην Κωνσταντινούπολη, κι εκείθεν να μεταφέρονται στα παράλια υπό τον έλεγχο των τουρκικών αρχών, να επιβιβάζονται σε φουσκωτά, επίσης κάτω από τη μύτη των τουρκικών αρχών και να ανοίγονται στο πέλαγος προς τα ελληνικά νησιά, πάντα ανενόχλητοι από τις τουρκικές αρχές. Αυτό συνιστά «συνδρομή» στη λαθρο-διακίνηση.
Πολύ περισσότερο όταν αποκαλυφθούν οι συνδιαλέξεις (από τα κινητά) ανάμεσα στους διακινητές της Τουρκίας, που μας τους στέλνουν - και στις ΜΚΟ στα νησιά μας, που περιμένουν να τους παραλάβουν. Ως… «πρόσφυγες»!
·       Πέμπτον, να σταματήσει το αίσχος των ανεξέλεγκτων από τις ελληνικές αρχές hot spots πάνω στο ελληνικό έδαφος.
Αυτό που είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας: ότι δεν μπορεί να μπει σε hot spot στη Λέσβο, γιατί του το… απαγορεύουν οι ΜΚΟ που το διαχειρίζονται, τι είναι πάλι; Μήπως είναι ομολογία «απώλειας εδάφους»;
Τι θα πει «δεν τον αφήνουν»; Τσιφλίκι τους είναι;
Ποιος τους το εκχώρησε; Πότε; Με ποια «νομική κάλυψη»;
Ποιος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει εκεί μέσα;



Να μπουν αμέσως οι ελληνικές αρχές και να εκδιώξουν τους καταπατητές ελληνικής κυριαρχίας.
Θα είναι το πρώτο βήμα για να φανεί ότι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όσο ανεχόμαστε «απώλεια κυριαρχίας», όλα τα άλλα που συζητάμε είναι άνευ ουσίας.
(Και να ελεγχθούν τα πεπραγμένα των ΜΚΟ, όσο έλεγχαν εκείνες τα hot spots! Έχουν γίνει βαριά κακουργήματα εκεί μέσα – πέρα από τις «αρπαχτές» σε «ανθρωπιστικά κονδύλια». Κάποιοι υπαίτιοι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί…)
·       Έκτον, ασφαλώς όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να μπουν σε κλειστά και ελεγχόμενα-φρουρούμενα κέντρα. Μέχρι να αποφασίσουν να φύγουν. Οι περισσότεροι έχουν παραβιάσει πολλαπλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Όχι απλώς γιατί μπήκαν παράνομα. Αλλά γιατί μετέφεραν «ουσίες» μαζί τους, γιατί είπαν ψέματα, γιατί ήλθαν «δασκαλεμένοι», γιατί επιδόθηκαν σε βιαιοπραγίες (ξυλοδαρμούς και βιασμούς) γυναικοπαίδων μέσα στα hot spots, ενίοτε και σε βάρος πολύ μικρών παιδιών! Βγάλτε 10 καραμπινάτες υποθέσεις υπό την ανοχή των ΜΚΟ, να δείτε για πότε παίρνουν όλο το «μήνυμα».
Εννοείται ότι στα κλειστά κέντρα θα τους απαγορευτεί αυστηρά και το κάπνισμα! Στα πλαίσια της «αντικαπνιστικής εκστρατείας». Να δείτε για πότε φεύγουν άρον-άρον για τις πατρίδες τους.
·       Έβδομον, ασφαλώς η διαδικασία απονομής ασύλου πρέπει να επισπευστεί και να γίνει πιο αυστηρή. Ιδιαίτερα απέναντι σε όσους παρανομούν εδώ.
Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πια αληθινοί πρόσφυγες να δικαιούνται άσυλο, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Απλά επιτρέπει να σταματήσει η προσχηματική συσσώρευση παρανόμων στην Ελλάδα.
Και λύνονται τα χέρια των αρχών για νόμιμες απελάσεις όσων ήδη βρίσκονται εδώ.
·       Όγδοον, από τη στιγμή που μεταφέρονται από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίο στην ενδοχώρα (προσωρινά, σε κλειστά κέντρα μέχρι να φύγουν), η συμφωνία με την Τουρκία έχει ήδη πρακτικά ακυρωθεί. Η απέλασή τους δεν θα γίνεται πια μέσω Τουρκίας. Αλλά απευθείας στις πατρίδες τους. «Οικειοθελώς». Όπως την περίοδο 2012-15 από την Αμυγδαλέζα. Αυτό δούλεψε τότε.
Μόνον αυτό δούλεψε. Και μόνον αυτό μπορεί να δουλέψει.
Κλείστε τους μέσα, αντιμετωπίστε τους ως παρανόμους (κόψτε τους και το κάπνισμα) σταματήστε με το μαχαίρι τα εγκλήματα που κάνουν στους δικούς τους πρώτα-πρώτα, να δείτε για πότε φεύγουν άρον-άρον.
Επαναλαμβάνω: δούλεψε λίγο παλαιότερα, μπορεί να δουλέψει ξανά.
·       Ένατο, κάθε φορά που «βγάζει γλώσσα» ο ΣΥΡΙΖΑ φέρτε στη Δικαιοσύνη κάποιες σκαστές υποθέσεις δικών του που αναμείχθηκαν με την διαχείριση του «προσφυγικού», που ήταν στην πραγματικότητα λαθρομεταναστευτικό και κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε… «εισβολικό»!
·       Δέκατο, εξηγείστε στους εταίρους, ότι από τη στιγμή που η Τουρκία συνεργάζεται με διακινητές - και μας απειλεί από πάνω, ότι «θα ανοίξει την κάνουλα» - πρώτον δεν δικαιούται να παίρνει κονδύλια εκείνη, δεύτερον υποχρεούται η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως «εθνική απειλή» πια και τρίτον, θα υποχρεωθούν και οι εταίροι μας να δείξουν άλλου τύπου «αλληλεγγύη» σε κράτος μέλος τους που ευθέως απειλείται από τρίτη χώρα.
Πρέπει να ειπωθεί πολύ καθαρά: δεν μπορεί η ΕΕ να «τιμωρεί» την Ελλάδα που τους αφήνει να εισέρχονται, αλλά, ταυτόχρονα να την εμποδίζουν να τους απωθεί!
Ή για να το πω διαφορετικά: Δεν μπορεί να μας υποχρεώνουν εμάς να τους δεχόμαστε αγόγγυστα, αλλά να μη δέχονται εκείνοι να πάρουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί.
Ό,τι κάνει η Βουλγαρία που είναι επίσης κράτος-μέλος της ΕΕ - που επίσης έχει χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αλλά ΔΕΝ περνάει κουνούπι από κει- μπορεί να το κάνει και η Ελλάδα!
Στείλτε αυτά τα μηνύματα, να δείτε για πότε κόβονται οι ροές.
Έγινε στο παρελθόν. Μπορεί να γίνει ακόμα.
Σε λίγο ΔΕΝ θα μπορεί, ούτε αυτό πια.
Ο κίνδυνος είναι διπλός:
·       Κινδυνεύουμε να χάσουμε κυριαρχία, δηλαδή τον κυριαρχικό έλεγχο σε μέρος του εθνικού μας χώρου.
·       Και κινδυνεύουμε να γίνουμε συνολικά, χώρα «μειωμένης κυριαρχίας».
Όλα αυτά δεν είναι κάποιοι ασαφείς μελλοντικοί κίνδυνοι. Σχεδόν έχουν επισυμβεί. Έστω και οριακά.
Κινδυνεύουν να μονιμοποιηθούν, να γενικευτούν και να επισημοποιηθούν.
Μπορούν, όμως ακόμα να αντιστραφούν!

Θανάσης Κ.



ΥΓ.1 Ναι, ο Τσίπρας το ξεκίνησε αυτό! Ασφαλώς.
Ο Τσίπρας που δεν θέλετε να λογοδοτήσει για όσα έκανε, τώρα σας ζητάει και τα ρέστα.
Πάντως, το γεγονός ότι ο Τσίπρας δημιούργησε το πρόβλημα, δεν είναι λόγος για να το αντιμετωπίζουμε τώρα με ημίμετρα...

ΥΓ.2 Όλο το βράδυ χθες οργίαζε η προπαγάνδα για το «νεκρό βρέφος» που περιέφεραν οι λαθρο μέσα στην αναθυμιάσεις στη Μόρια. Τελικά δεν ήταν νεκρό. Νοσηλεύεται ήδη εκτός κινδύνου. Αυτοί παρά λίγο να το στείλουν τον άλλο Κόσμο, περιφέροντας το μέσα τους καπνούς, στη βιασύνη τους να «θρηνήσουν θύμα». Θα γίνει κάποια έρευνα ή κάποια δίωξη γι’ αυτό;
Για τα πυροσβεστικά οχήματα ενάντια στα οποία επιτέθηκαν, για τις ζημιές που τους προκάλεσαν και τις απειλές κατά των πυροσβεστών, θα γίνει κάποια έρευνα; Κάποια δίωξη;
Για τα συνθήματα «Κill Police» που φώναζαν κατά των αστυνομικών;
Σκέφτεστε αν είχε συμβεί αυτό στο Παρίσι; Ή στο Βερολίνο;Ή στη Βιέννη;
Ξέρετε πως θα είχαν αντιδράσει εκεί οι αρχές;
Τελικά το ερώτημα δεν είναι «τακτικό», ούτε «επιχειρησιακό», ούτε «πολιτικό»…
Είναι υπαρξιακό! Για μας:
Είμαστε κράτος ή δεν είμαστε;
Διότι αν ΔΕΝ είμαστε κράτος, τότε ΔΕΝ έχουμε ούτε δημοκρατία!
Πολίτευμα έχουν τα κράτη.
Και νόμους που τους εφαρμόζουν - και αστυνομία να τους περιφρουρεί…
Τα… μπουρδέλα δεν έχουν πολίτευμα!
Μόνο πουτάνες. Και νταβατζήδες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου