1.10.19

Η πικρή αλήθεια…


Παρακολουθώ το λαθρομεταναστευτικό από το 2011 όχι απλά ως κάτοικος μίας γειτονιάς που σε χρόνο dt μετατράπηκε από αστική σε τσαντίρι με το έτσι θέλω. Το παρακολουθώ ως ενεργό μέλος μίας ομάδας κατοίκων που προσπαθήσαμε πάρα πολύ, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι, να πατάξουμε με όποιο νόμιμο μέσο διαθέταμε την ανομία και την τσαντιρίλα της περιοχής.




Εχω μάθει απ΄εξω ό,τι νόμο υπάρχει, ό,τι κοινοτική οδηγία, έχω παρακολουθήσει διαχρονικά την εξέλιξη της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα αυτό, την οποία ακολουθούμε ως χώρα κατά γράμμα, έχω δει την δική μας νομοθεσία να αλλάζει από αυστηρή σε ιδιαίτερα ευνοϊκή και φιλόξενη προς τους λάθρο, έχω δει υγειονομικές εκθέσεις με τις ασθένειες που κουβαλούν, έχω δει επιστολές ΜΚΟ που παραπονιούνται ότι τα aircondition στην Αμυγδαλέζα δεν δουλεύουν και ότι δεν υπάρχουν χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, λες και τα κέντρα κράτησης ήταν holiday resort…


Έχω μιλήσει με αλληλέγγυους, με τραμπούκους (αν λες ομιλία τους ήχους που βγάζουν), με τον Καμίνη, με πολιτικούς - ξεχωρίζω τον Πλεύρη και τον Δένδια, που δούλεψαν πραγματικά και είχαν μπέσα.
Μιλήσαμε με τον Σαμαρά τον ίδιο, με τον Μητσοτάκη δεν είχα την τιμή, καθότι δεν είμαστε του γούστου του, εν πάση περιπτώση το θέμα το έχουμε δει από όλες τις πλευρές, τη νομική, την εκπαιδευτική, την πολιτική, την υγειονομική, την αστυνομική, ακόμη και την πυροσβεστική είχαμε στείλει στα παράνομα τζαμιά.
Δεν το λέω για να παραστήσω την έξυπνη. Αλλωστε ήταν μία συλλογική προσπάθεια πολλών αξιόλογων ανθρώπων, η οποία σταμάτησε επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ξαφνικά βρήκαμε μπροστά μας τοίχο και ζαβούς.
Το λέω για να καταλήξω ότι στα 8-9 αυτά χρόνια αυτό που πλέον παρατηρώ και το λέω με κάθε βεβαιότητα είναι ότι η πολιτική είναι να καταστήσουν νόμιμο ό,τι πριν ήταν παράνομο.
Για τον Μητσοτάκη δεν υπάρχει λαθρομετανάστευση, όπως δεν υπάρχει για την ΕΕ. Υπάρχει ένα τριτοκοσμικό πλήθος που έχει ουσιαστικά προσκληθεί να εγκατασταθεί στην Ευρώπη και η πολιτική είναι να νομιμοποιηθούν οι διαδρομές του και η εγκατάσταση του.
Δεν θα φύγει κανείς πλην ελαχίστων για τα μάτια του κόσμου.
Ολοι οι νόμοι θα έχουν ως τελικό στόχο την διευκόλυνση της εισόδου τους, της παραμονής τους και την μόνιμη εγκατάσταση τους.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Ελένη Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου