25.5.20

Ντόναλντ Τραμπ εναντίον όλων…


Η αμερικανική οικονομία πάει κατά διαόλου, με 38 εκατομμύρια ανέργους και μια ύφεση που είναι πρωτόγνωρου μεγέθους.
Αυτό όμως δεν ανησυχεί τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος λέει στους «μελανιασμένους» Αμερικανούς: «Εμπιστευτείτε με»!
Τους υπόσχεται μια σίγουρη ανάκαμψη, αλλά όχι πριν από τις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. 



«Πρόκειται για μια μετάβαση προς το μεγαλείο» λέει για την παρούσα δύσκολη φάση, προβλέποντας πράγματα και θαύματα για την αμερικανική οικονομία.
«Θα δείτε ωραία νούμερα σε λίγο, και θα τα πάτε φανταστικά τον επόμενο χρόνο» γράφει, με τον Νο1 οικονομικό του σύμβουλο Larry Kudlow να συμπληρώνει πως η Αμερική θα ζήσει ένα big bang το 2021….



Ο κορονοϊός χτύπησε άσχημα την Αμερική, αλλά χτύπησε και τον Τραμπ, ο οποίος έλπιζε στην οικονομική επιτυχία, το μεγάλο του ατού όπως ισχυρίζεται,  προκειμένου να επανεκλεγεί.
Μάλιστα, έχει υποσχεθεί να ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο για το σύστημα υγείας μετά τις εκλογές, αν και πέρασε τρία χρόνια στον Λευκό Οίκο χωρίς να κάνει κάτι επ’ αυτού.
Παράλληλα υπόσχεται μετεκλογικές μειώσεις φόρων, και μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Κίνα, η οποία όμως τον κατηγορεί πως ούτε λίγο ούτε πολύ την απειλεί με πόλεμο.
Τώρα, νιώθοντας την δημοσκοπική ανάσα του Joe Biden στο σβέρκο του, το προεκλογικό αφήγημά του Τραμπ είναι πως αφού διόρθωσε την οικονομία μία φορά όταν εξελέγη πρόεδρος, μπορεί να το ξανακάνει.
Σύμφωνα όμως με πολλούς οικονομολόγους, καθώς και με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη προκειμένου να ορθοποδήσει η αμερικανική οικονομία από την πρωτοφανή κρίση που περνάει λόγω του κορονοϊού.
Εν τω μεταξύ ο Τραμπ φαίνεται πως σταμάτησε να λαμβάνει δόσεις hydroxychloroquine.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Full Measure, λέγοντας πως ολοκλήρωσε τη θεραπεία του, αισθάνεται μια χαρά,  και παρά τις συκοφαντίες που δέχθηκε, «είμαι ακόμη ζωντανός»!
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διαφημίσει το εν λόγω φάρμακο, το οποίο προορίζεται για ασθενείς με ελονοσία και αυτοάνοσα νοσήματα, λέγοντας πως είναι θαυματουργό κατά του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι οι απανταχού ειδικοί προειδοποιούσαν ότι μπορεί να προκαλέσει καρδιακές επιπλοκές όταν χορηγείται σε μη ιατρικά και νοσοκομειακά ελεγχόμενες συνθήκες.
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο πανεπιστήμιο  Columbia, χαρακτηρίζοντάς το ως «αισχρό και φιλελεύθερο», επειδή δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν να σωθούν ως και 55.000 ζωές Αμερικανών, αν τα μέτρα καραντίνας είχαν εφαρμοστεί δυο εβδομάδες πιο νωρίς.
«Πρόκειται για μια εργασία που αποτελεί ντροπή για την επιστημονική κοινότητα», λέει ο (πανεπιστήμων) πρόεδρος!
Όσον αφορά στον αντίπαλό του για την προεδρία Joe Biden, «δεν έχει καθόλου εμπειρία», λέει, αφού «ξεχνά ακόμη και το τι έκανε χθες… εξάλλου δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του».
Τι λέει επ’ αυτού ο Biden; Κατηγορεί τον Τραμπ ότι αντί να λύνει θέματα απλά παίζει γκολφ, και ανεβάζει σαχλαμάρες στο Τουίτερ.
Όπως λέει «η προεδρία είναι κάτι παραπάνω από το να παίζεις γκολφ και να τουϊτάρεις επί παντός του επιστητού. Χρειάζεται να αναλαμβάνεις ευθύνες και να παίρνεις τις πιο σημαντικές αποφάσεις για ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τραμπ δεν ήταν προετοιμασμένος για  κάτι τέτοιο. Σας υπόσχομαι πως εγώ θα είμαι προετοιμασμένος».
Πάντως, τα λεγόμενα του Biden έχουν μια βάση, αφού ο Τραμπ όλο το σαββατοκύριακο ήταν στο Τουίτερ γράφοντας για τα πάντα όλα, από θεωρίες συνωμοσίας, ως προσωπικές επιθέσεις εναντίον των ΜΜΕ, της Χίλαρι Κλίντον, της Νάνσι Πελόζι, και άλλων.
Στην επίθεση του Biden εναντίον του, με την ανάρτησή του στο Τουίτερ πως «οι νεκροί αυξάνονται και ο πρόεδρος παίζει γκολφ», το εκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανταπαντά πως «ο Joe Biden, σίγουρα δεν το έγραψε αυτό, αφού δεν μπορεί καν να χειριστεί το ίντερνετ από το σπίτι του, πόσο δε μάλλον να διαχειριστεί μια εθνική κρίση… ο αμερικανικός λαός βλέπει πως ο Τραμπ έχει ηγηθεί με αποφασιστικότητα στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, και τώρα θα επανεκκινήσει με την ίδια στιβαρή ηγεσία του την αμερικανική οικονομία…»
Όσον αφορά στη κατηγορία ότι έπαιζε γκολφ, η ανακοίνωση του επιτελείου του Τραμπ καταλήγει: «ο ίδιος ο Dr. Fauci δήλωσε ξεκάθαρα πως οι πολίτες πρέπει να ξαναβγούν έξω, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα το γκολφ ως μια υγιή αθλητική δραστηριότητα.  Καλά θα κάνει ο  Biden να δεχτεί αυτή τη συμβουλή, και να βγει λίγο από το υπόγειό του».
Μια ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο ίδιος ο Τραμπ (που αλλού; Στο Τουίτερ), λέγοντας πως «οι εκπρόσωποι του κοιμισμένου Τζο με κατηγορούν ότι ασκήθηκα, παίζοντας γκολφ. Θεωρούν πως θα πρέπει να μένω μόνιμα μέσα στον Λευκό Οίκο. Αυτό που δεν λένε όμως είναι πως για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 3 μήνες έπαιξα λίγο γκολφ, ενώ ο δικός τους έκανε συνεχώς διακοπές, χαλαρώνοντας, και κλείνοντας πονηρές συμφωνίες με ξένα κράτη. Το ίδιο και ο Μπαράκ Ομπάμα, που πάντα έπαιζε γκολφ, ενώ ταξίδευε ακόμη και με 747 ως τη Χαβάη για να παίξει. Μάλιστα, μια φορά έσπευσε να παίξει αμέσως μόλις ανακοίνωσε περίλυπος τον θάνατο ενός νέου από τον ISIS!».
Αυτά από την Αμερική, και όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, τόσο πιο πολύ θα απασφαλίζει ο Ντόναλντ… που αλλού; Στο Τουίτερ…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου