2.12.20

Η νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται…

 Μέσα στη μαύρη μαυρίλα που ζουν οι Έλληνες κλεισμένοι στα σπίτια τους, με τους πιο μελανιασμένους να παρακολουθούν καθημερινά τον Χαρδαλιά και τα δελτία ειδήσεων μπας και δουν φως στον ορίζοντα, και τους υπόλοιπους να στήνονται για να δουν το  «Μάι Σταιλ Σακς» και το «Στην Υγειά μας βρε Παιδιά», ακόμη και σε επαναλήψεις που γράφουν στο βίντεο… αρχίζει να διαφαίνεται μια νέα κανονικότητα.

Μια κανονικότητα που μάλλον θα χαρακτηρίζει τη χώρα και τη κοινωνία ακόμη και μετά την «εξαφάνιση» του κορονοϊού, τότε που θα είμαστε όλοι εμβολιασμένοι αν θέλουμε να ταξιδεύουμε, ή να πάμε στο σούπερμαρκετ..

Μια κανονικότητα βούτυρο στο ψωμί των κυβερνώντων, αλλά και της αντιπολίτευσης.

Με κύριο στοιχείο της τον θεσμοθετημένο πλέον κοινωνικό αυτοματισμό, που τον βλέπουμε να εκπορεύεται ακόμη και από χείλη υπουργών στο βήμα της βουλής (π.χ. ο υπουργός Μεταφορών).




Με την κυβέρνηση να τον καλλιεργεί προκειμένου να περάσει «μεταρρυθμίσεις» για χάρη κολλητών επιχειρηματιών, και την αντιπολίτευση να τον εκμεταλλεύεται «πολεμώντας» τον με σκοπό να μαζέψει ψηφαλάκια.

Ένα άλλο στοιχείο της νέας κανονικότητας είναι και η θεσμοθέτηση της ρουφιανιάς.

Και δεν μιλάω για την σύλληψη του Νότη του μπατριώτη, την οποία πολλοί αποδίδουν σε κάρφωμα λαθρολάγνων, ακόμη και σε σκευωρία της …. ΚΥΠ(!!!!), προκειμένου να φιμώσουν τον εθνικοπατριωτικό του λόγο που ξεσηκώνει τους απανταχού Αιλυναράδες (με κεφαλαίο τοΑ).

Μιλάω για άλλου είδους ρουφιανιά...



Με γείτονες να καλούν την αστυνομία ο ένας για τον άλλον, την μια γιατί κάποιος πέταξε τα σκουπίδια χωρίς μάσκα, την άλλη επειδή άλλος έπαιζε δυνατά μουσική, και άρα μάλλον είναι αντικαθεστωτικός και κάνει πάρτι αντίστασης…

Χώρια οι ένθεν κακείθεν αψιμαχίες, μπορεί και κανονικές μάχες, μεταξύ των νέων νομοταγών (κυρίως πιστών μητσοτακικών) και των νέων «πσαικαζμένων», δηλαδή των αντιεμβολιαστών, όπως τους χαρακτήρισε κοτζάμ πρωθυπουργός.

Ο ίδιος που τρελαίνεται για τα περίφημα τσουρέκια Τερκενλή, ως κανονικός άνθρωπος που είναι, ένας από εμάς δηλαδή, αλλά και για ποδηλασία στην Πάρνηθα, την ώρα βέβαια που οι περισσότεροι πολίτες όχι μόνο δεν μπορούν να βγουν 50 μέτρα από το σπίτι τους, ή να κάνουν ποδήλατο στο βουνό, αλλά η ίδια η ζωή τους έχει γίνει ποδήλατο.

Βέβαια, εκτός από τον πρωθυπουργό με τα κολάν (χωρίς μάσκα παρακαλώ), στην εξόρμηση στα βουνά συμμετείχε, λένε, και η σύζυγός του η οποία εκτός από κλασάτη και κομψή απεδείχθη και  «εντουράτη», μαρσάροντας και κάνοντας σούζες σε μια περιοχή που βάσει κανονισμών απαγορεύεται η χρήση μηχανών και αυτοκινήτων.

Λεπτομέρειες θα μου πείτε…  εδώ κάποτε είχαμε  πρώην υπουργό Μεταφορών, που κυκλοφορούσε το πολυτελές αμάξι του χωρίς πινακίδες… τι να λέμε;

Άμα είσαι γόνος ή σύζυγος γόνου, οι νόμοι και οι κανονισμοί δεν σε αγγίζουν.

Ότι και να κάνεις θα ψηφίζεσαι εσαεί ως «εθνοπατέρας».

Με το κυρίαρχο αφήγημα στα σόσιαλ μύδια και στα αντικειμενικά ΜΜΕ, μετά την δημοσιοποίηση των φωτό και του βίντεο της χαρούμενης  παρέας, να είναι πως όλα αυτά είναι παλιά ξινά σταφύλια, παλιά πλάνα δηλαδή, και κάποιοι κακοπροαίρετοι (προφανώς συριζαίοι) τα διακινούν  για να πλήξουν την εικόνα του ηγέτη μας.

Ένα αφήγημα που όμως καταρρίφθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος «παραδέχθηκε» την πρωθυπουργική ποδηλασία, με τα «παπαγαλάκια»  να αλλάζουν αμέσως ρότα και να μιλούν για το δικαίωμα στην άθληση, τον κωδικό 6, κλπ κλπ. 

Ήδη μάλιστα, με εντολή Κυριάκου, η ατομική βόλτα-άσκηση  επεκτάθηκε στα 50 χιλιόμετρα, ώστε οι κάτοικοι της Γλυφάδας να μπορούν να ασκούνται στο Αιγάλεω, και να μην υπάρχει ταξικό πρόσημο στην σωματική άσκηση και στις άσκοπες μετακινήσεις..

Πάλι καλά που δεν επεκτάθηκε στα 5.000 χιλιόμετρα, ώστε να καλυφθεί και ο μπον βιβέρ αντιδήμαρχος, που τόσο νοσταλγεί τις βόλτες στου  στον Μέλανα Δρυμό μέσα στην συλλεκτική του Άστον Μάρτιν, κοντά στην έπαυλή του στο Μπάντεν Μπάντεν.

Εκεί, που τις παλιές νορμάλ εποχές χαλάρωνε δίπλα στο τζάκι απολαμβάνοντας κονιάκ εκατονταετίας, ακούγοντας Γαργανουράκη και Λάκη Χαλκιά να τραγουδάνε για τις φάμπρικες και το Λεβερκούζεν.

Απλά πράγματα, ανθρώπινα δηλαδή, που από τότε που αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα και να αφοσιωθεί στην προκοπή του τόπου, του λείπουν…

Πάντως όλα αυτά εκπορεύονται, θα έλεγα, από ζηλόφθονους πολιτικάντηδες που μισούν και που υπονομεύουν τον Κυριάκο.

Ευτυχώς που τον στηρίζει η Ντόρα, η οποία όμως στις εσωκομματικές εκλογές δεν τον είχε ψηφίσει για αρχηγό  λένε οι κακόβουλοι, και έτσι η όποια ζημιά στην εικόνα του είναι μικρή και ασήμαντη.

Και αν μας πάει σε εκλογές, όπως ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία, τότε θα δουν όλοι το πόσο ο απλός λαός τον στηρίζει και θα τον ξαναψηφίσει με δυο χέρια.

Διότι, αν καταλαβαίνω καλά, ο Κυριάκος ήθελε να μας πάει σε εκλογές από το περασμένο καλοκαίρι, τότε που η ελπίδα έκλεισε έναν χρόνο στο Μαξίμου, και τα ΜΜΕ μαζί με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, οι φωνές του λαού δηλαδή, έβλεπαν πως οι εκταμιεύσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα άρχιζαν πριν από το 2022, οπότε επέμεναν σε εκλογές, προκειμένου να σιγουρέψουν τα «πακέτα», πριν γίνει κανένα κακό.

Εξ ου και βγήκε σε χρόνο ντε τε κυβερνητική απόφαση (και εγκρίθηκαν και 3 εκατομμύρια ευρώ παρακαλώ) που αφορά στο «Πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών» για:

α) τον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας και

β) τις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020.

Το πήρε χαμπάρι κανείς; Μπα….

Βέβαια, τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό δεν ευοδώθηκαν διότι από την μια οι Τούρκοι που ξεσαλώνουν στο Αιγαίο, από την άλλη το δεύτερο κύμα κρουσμάτων… με ένα νέο λοκντάουν, που δείχνει να αποτυγχάνει τον σκοπό του, καταστρέφοντας την οικονομία και βουλιάζοντας τους Έλληνες στη κατάθλιψη, και όλα πήγαν στις καλένδες.

Με τους «φίλους» της κυβέρνησης να πανηγυρίζουν κα πάλι, αφού εν μέσω μαντρώματος και με μέσο τις τηλεδιασκέψεις, τα νομοθετήματα που τους ευνοούν συνεχίζουν απτόητα στη βουλή, με τα ΜΜΕ να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τον αριθμό των διασωληνώσεων, και τους ελέγχους της αστυνομίας για το αν οι εποχούμενοι έχουν στείλει sms, και αν φοράνε μάσκα.

Όλα τα άλλα έχουν ξεχαστεί.

Παράλληλα, δικαιολογώντας τα χρήματά που έχουν πάρει, επιδίδονται σε μπαράζ «ενημέρωσης» για την αναγκαιότητα του εμβολίου, οψέποτε έρθει, χωρίς το οποίο η χώρα, λένε,  θα σβήσει από τον χάρτη.

Και όποιος δεν εμβολιαστεί, τονίζουν, ούτε στο Μπαλί δεν θα μπορεί να ταξιδέψει, ούτε στο Μπάντεν Μπάντεν, ούτε καν… στη Κοζάνη. Τουλάχιστον με αεροπλάνο…

Το είπε εξάλλου και ο πρωθυπουργός, ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν θα δέχονται ανεμβολίαστους επιβάτες (πολύ νταλκά έχει με τις αεροπορικές εταιρίες ο Κυριάκος, κι απορώ γιατί), διότι όπως υπογράμμισε «έτσι είναι η ζωή, κι έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά»!

Τώρα τι σόι ελεύθερη αγορά είναι αυτή που μια εταιρία λαμβάνει 120 εκατομμύρια ευρώ (από εμβολιασμένους και μη φορολογούμενους) ενώ άλλες αφήνονται στη τύχη τους να χρεοκοπήσουν, ας μας το πει το οικονομικό επιτελείο των Αρίστων. Εγώ δεν καταλαβαίνω από υψηλή οικονομική θεωρία…

Με αυτά και με αυτά η χώρα συνεχίζει να τρεκλίζει, με τους μετακλητούς να έχουν σπάσει νέο ρεκόρ, καταρρίπτοντας ακόμη κι εκείνο του Σύριζα που διόριζε ως σύμβουλο υπουργού όποιον ανέπνεε, με την εγκληματικότητα να συνεχίζει να θεριεύει, με την καταγραφή των ΜΚΟ από τον κ. Κουμουτσάκο να πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, και με κυβερνητικές θριαμβολογικές εξαγγελίες για πάνω από 3.000 νέες προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία σε όλους τους δήμους, αφού η παρουσία της είναι, μας λένε,  άκρως απαραίτητη!!!!

Και τι πάω και θυμάμαι εγώ ο ποταπός;

Ότι κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που είχε καταργήσει την δημοτική αστυνομία, πριν από μερικά χρόνια, ως… περιττή και κοστοβόρα.

Τι έγινε ρε παιδιά;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου