19.3.22

Παραπληροφόρηση μήτηρ πάντων…

Προχθές έκατσα και παρακολούθησα στο διαδίκτυο κάποια αποσπάσματα του διαγγέλματος Πούτιν, που μεταδόθηκε τη Τετάρτη από τη ρωσική τηλεόραση.

Και τον άκουσα να μιλάει για την ανάγκη του να «εξαγνίσει» τη Ρωσία, ή κάπως έτσι.

Τι μου θύμισε; Κάποιον παρόμοιο «εξαγνιστή» πριν από 70-80 χρόνια…

Μάλιστα μίλησε και για μια 5η φάλαγγα της Δύσης που έχει σκοπό την εξόντωση της χώρας του, εξ’ ου και η άμεση ανάγκη για την εξάγνιση που λέγαμε.

Την ίδια ώρα που ο στρατός του στοχοποιεί και σκοτώνει αμάχους, βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές στις πόλεις της Ουκρανίας που προσπαθεί να καταλάβει.

Τρέλα; Σχιζοφρένεια;

Τον πνίγει μήπως το δίκιο;

Ποιος ξέρει;



Πάντως ο Πούτιν, ως γνήσιος πολιτικάντης, κι ας μην είναι γόνος, σίγουρα είναι ένας ανερυθρίαστος ψεύτης, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις και την εν γένει στάση του πριν την εισβολή, όταν «ορκίζονταν» πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί...

Η εισβολή όμως έγινε, άσχετα αν οι περισσότεροι Ρώσοι άλλα κατάλαβαν.

Αναφέρομαι σε ένα ρεπορτάζ που είδα από ολλανδικό κανάλι σε δρόμους της Μόσχας, όπου κάποιοι πολίτες αγνοούσαν(!) τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, και άλλοι πίστευαν ότι οι Ουκρανοί τους επιτέθηκαν πρώτοι…

Βέβαια αυτά συμβαίνουν παντού, και πάντα.  Ακόμη και σε νορμάλ εποχές.

Θυμάμαι συγκεκριμένο ρεπορτάζ σε δρόμο της Νέας Υόρκης, όπου ο μαρκουτσοφόρος ρεπόρτερ ρωτούσε τυχαίους Αμερικανούς αν συμφωνούν με την απόφαση του προέδρου να βομβαρδίσουν τη… Σουηδία, που απειλεί τις ΗΠΑ.

Πολλοί συμφωνούσαν, με κάποιους πιο πατριώτες να ζητούν πιο δραστικές λύσεις. «Nuke the damn Swede communists»  έλεγαν…

Τέλος πάντων, άσχετα με τη ρωσική εσωτερική κυρίως προπαγάνδα, και άσχετα με το κατά πόσο η Ρωσία είχε βάσιμους λόγους να εισβάλλει στη γειτονική της χώρα, ο Πούτιν σίγουρα είναι ένας ακόμη εγκληματίας πολέμου, και ο Μπάιντεν δεν υπερβάλλει, όταν το επαναλαμβάνει δημοσίως.

Γιατί; Διότι σύμφωνα με τον ορισμό των εγκλημάτων πολέμου στο διεθνές δίκαιο, η προσβολή μη στρατιωτικών στόχων και ο βομβαρδισμός αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Κάτι που επιβεβαίωσε στο CNN και ο «εισαγγελέας» του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, λέγοντας πως υπάρχουν στοιχεία ώστε να κατηγορηθεί ο Ρώσος πρόεδρος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αφού οι δυνάμεις του βομβάρδισαν αμάχους που  περίμεναν σε ουρά για να αγοράσουν ψωμί, σκοτώνοντας δέκα από αυτούς, ενώ παράλληλα βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο παίδων, ένα σχολείο, καθώς και πολυκατοικίες στο Κίεβο.

Σύμφωνα λοιπόν με το διεθνές δίκαιο, αυτές οι επιθέσεις στοιχειοθετούν εγκλήματα πολέμου.

Άσχετα με τα επίσημα ρωσικά φληναφήματα ότι σε αυτά τα κτίρια κρύβονταν «εθνικιστές», «ναζιστές», «παραστρατιωτικοί», κλπ. και άρα αποτελούσαν «νόμιμους» στόχους.


Αυτά όμως, όπως και πολλά άλλα εγκλήματα, π.χ. βιασμοί, είθισται να συμβαίνουν σε κάθε πόλεμο.

Όπως σε κάθε πόλεμο ισχύει εκείνο το κλισέ για την πρώτη απώλεια, που είναι πάντα η αλήθεια.

Και όπως επίσης ισχύει πως εγκλήματα πολέμου κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, μόνο που στο τέλος διώκονται και τιμωρούνται μόνο οι… ηττημένοι.

Το περίεργο όμως εδώ είναι, αν ισχύουν όσα διαβάζω στα διεθνή ΜΜΕ, ότι παρ’ όλο που ζούμε στην εποχή της ελεύθερης ενημέρωσης, του διαδικτύου, κλπ. ο μέσος Ρώσος συνεχίζει να αγνοεί το τι ακριβώς συνέβη και συμβαίνει, πιστεύοντας πως η αρχή έγινε όταν στα πλαίσια μιας επιχείρησης false flag, ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στους Ουκρανούς πολίτες, έτσι ώστε να κατηγορηθεί η Ρωσία!

Και όλα αυτά επειδή η ουκρανική κυβέρνηση αποτελείται από «φασίστες», «νεοναζί», ακόμη κι από «τοξικομανείς»!

Αυτό είναι το κυρίαρχο αφήγημα στη Ρωσία, όπως το σφυρηλάτησε η κρατική χειραγώγηση του ελεγχόμενου τύπου, μέσα από την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.

Με αποτέλεσμα ο μέσος Ρώσος να στενοχωριέται περισσότερο για την φυγή των McDonalds και το κλείσιμο του Instagram, παρά για την εισβολή και τις σκληρές συγκρούσεις στην Ουκρανία, τις οποίες δικαιολογεί ως απαραίτητες και εθνικά δίκαιες…

Ακόμη και εικόνες από πρόσφυγες, κατεστραμμένα κτίρια κλπ, που φτάνουν εμμέσως στη Ρωσία, απορρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη ως προϊόντα μοντάζ, ή φέικ νιουζ από πλευράς της «κακιάς Δύσης» που θέλει να εξαφανίσει τη Ρωσία.

Μάλιστα, ως κερασάκι στη τούρτα, τελευταία άρχισε να ισχύει ένας νόμος στη Ρωσία βάσει του οποίου αν κάποιος δημοσιογράφος αναφέρει οποιαδήποτε στρατιωτική ή πολεμική πληροφορία που το επίσημο κράτος θεωρεί ψέμα, τότε κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη!

Γι’ αυτό έκλεισαν ήδη κάποια «ανεξάρτητα» ΜΜΕ της Ρωσίας, που δεν ελέγχονται από το κράτος, π.χ. η εφημερίδα Novaya Gazeta και το τηλεοπτικό κανάλι Dozhd, ενώ έφυγαν από τη χώρα το CNN, το BBC, και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Τι απέμεινε; Η επίσημη γραμμή που λέγαμε.

Θα μου πείτε τα ίδια συμβαίνουν και στην Δύση, των δήθεν «ανεξάρτητων» ΜΜΕ, μόνο που εκεί εκτός από τα διάτρητα συστημικά ΜΜΕ υπάρχουν και χιλιάδες άλλα, που θέλουν ψάξιμο μεν, υπάρχουν όμως και μεταδίδουν εναλλακτικές ειδήσεις και απόψεις δε.

Χωρίς να κινδυνεύουν οι δημοσιογράφοι τους με φυλάκιση.

Κάτι που σε μικρογραφία βλέπουμε και εδώ στη μπανανία μας, όπου εκτός από τα «πετσωμένα» και μπουκωμένα με κρατικό χρήμα συμβατικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά, που όμως δεν ομνύουν στον Μωυσή και στους «αρίστους» του, άσχετα αν δεν τα παρακολουθεί ο Μήτσος και η κυρά Σούλα, που στάζουν μέλι όταν μιλάνε για τον ανέμελο κι αξύριστο πρωθυπουργό μας, ο οποίος «βάζει τάξη» στα δημοσιονομικά, και που θεωρούν «φακ νιουζ» (sic) τα όσα λέγονται για σκάνδαλα, για μίζες, για ρεκόρ μετακλητών, για χιλιάδες προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, για «δώρα» και αστρονομικούς μισθούς σε διορισμένους χειροκροτητές, και άλλα τέτοια πολλά…

Που να είχαμε και πόλεμο δηλαδή… το τι θα ακούγαμε από την Σία και τους λοιπούς «αδέκαστους» δεν λέγεται…

Strange Attractor

 ΥΓ- Πέφτει ένας κεραυνός στη μέση του Αμαζονίου, αλλά δεν υπάρχει κανείς να τον δει.

Έπεσε ή όχι;

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Γίνεται κάτι, αλλά δεν το αναφέρουν. Έγινε ή όχι;

Τροφή για σκέψη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου