29.3.24

Τα πράγματα είναι απλά… Αθώοι όλοι!

Τα πράγματα στη χώρα μας είναι απλά. Μη το κουράζουμε.

Σε πολιτικό επίπεδο έχουμε καθεστώς κληρονομικής τηλεοπτικής δημοκρατίας, όπου οι γόνοι και τα τζάκια πολιτεύονται ως μεσάζοντες συγκεκριμένων επιχειρηματιών, και κυβερνούν, και τα ΜΜΕ τους στηρίζουν και τους γλείφουν…

 

Σε οικονομικό επίπεδο έχουμε κρατικοδίαιτο παρασιτικό καπιταλισμό, όπου οι (δήθεν) επιχειρηματίες, που λέγαμε,  πλουτίζουν από έργα και συμβάσεις αποκλειστικά με το δημόσιο, ενώ οι περισσότεροι εξ’ αυτών ελέγχουν και τα αδέκαστα ΜΜΕ (παγκόσμια πρωτοτυπία).

Η διαπλοκή της διαπλοκής, και πάει λέγοντας…

 

Ενίοτε όμως τα επιχειρηματικά αυτά συμφέροντα δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στο μοίρασμα της πίτας, οπότε ασκούν πιέσεις στους εντολοδόχους τους, τους πολιτικούς δηλαδή, και έτσι δημιουργούνται κυβερνητικοί κραδασμοί, μίνι κρίσεις, τριβές, κλπ.

Το έργο αυτό το βλέπουμε διαχρονικά, όπως το είδαμε κι αυτές τις μέρες με τον Κυριάκο να μιλάει για «επιχειρηματικά συμφέροντα» και «φουσκωμένα πορτοφόλια»  που τον πολεμάνε (το απόλυτο ανέκδοτο), θυμίζοντας τον μπαμπά του το 1993, λίγο πριν πέσει, που και εκείνος τα έχωνε στα «διαπλεκόμενα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα»,  που δεν τον άφηναν να μας σώσει.

Τα παραπάνω φληναφήματά μου είναι και μια απάντηση στην ιστορική ερώτηση του Εθνάρχη κάποτε, για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Δεν θέλει πολλή σκέψη…

Από κει και πέρα ο πρωθυπουργός προχώρησε χθες και σε μια ανοικτή πρόκληση προς τα «συμφέροντα».

Αν θέλουν, είπε, ας κατέβουν στις εκλογές να εκλεγούν… οι ίδιοι όμως, και όχι μέσω πληρεξουσίων!

Μάλιστα… Βρε τι σου κάνει το 41%!!!!!!

Και αναρωτιέμαι, μόνο εγώ θυμάμαι τον ΓΑΠ που πήρε 44% και ένα χρόνο μετά ήταν χωμένος βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Βέβαια, τσιμουδιά από τον, κατά τα άλλα λαλίστατο, Κυριάκο για την αιφνιδιαστική «παραίτηση» δυο ιδιαίτερα στενών συνεργατών του υπουργών, που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. 

Όπου γίδα η «κοινωνική» συνάντηση με εκπρόσωπο των «άνομων» συμφερόντων, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν (λέμε τώρα) σε μετωπική μάχη μαζί του.

Κοινωνική συνάντηση δυο αστών τζέντλεμαν της πολιτικής, ή μια ακόμη μυστική ειδική αποστολή που όμως απέτυχε; Ποιος ξέρει;

Γνώμη μου όμως, ως ποταπός που είμαι, είναι πως τα δυο αυτά δυναμικά στελέχη καρατομήθηκαν όχι επειδή πιάστηκαν στα πράσα, αλλά μάλλον επειδή δεν κατάφεραν να τα βρουν με τον «επιχειρηματία» εκ μέρους του μέντορά τους.

Και έτσι πήραν και αυτοί τον δρόμο της λήθης, όπως άλλοτε ο ξάδερφος του ΠΘ, επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο έτερος κλακαδόρος εκείνος Γεν. Γραμματέας που μοίραζε τηλέφωνα και διευθύνσεις, και άλλοι λιγότερο προβεβλημένοι βαστάζοι του ανέμελου, που την πάτησαν αφού μάλλον αγνοούσαν πως για να πετύχει κάποιος στη πολιτική δεν διστάζει να φάει ακόμη και τα παιδιά του, προκειμένου να διατηρήσει την κουτάλα.

Αν δεν ήταν έτσι, όλοι θα ήμασταν πολιτικάντηδες, και όχι μόνο οι ανερυθρίαστοι επιτήδειοι, αλλά έλα που υπάρχει και το φιλότιμο, και η αξιοπρέπεια…

Σε άλλες πολιτικές ειδήσεις, άστραψε και βρόντηξε η κυβέρνηση (και τα παπαγαλάκια της) επειδή το ίδιο βράδυ του δημοσιεύματος του Βήματος για μονταζιέρες στα Τέμπη, το Πασόκ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας.

Πήραν εντολή από τον συγκεκριμένο εκδότη, λέγανε σε όλους τους τόνους οι βαστάζοι του καθεστώτος, εξ’ ου και η χρονική «σύμπτωση».

Έλα όμως που βγήκε μετά ο Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για προσυνεννόηση των 2 κομμάτων της αντιπολίτευσης πολύ πριν το δημοσίευμα για την πρόταση δυσπιστίας, οπότε αμέσως άλλαξε και το κυβερνητικό αφήγημα.

Ορίστε… υπάρχει συνωμοσία και πρότερος σχεδιασμός για να μας ρίξουν!

Ποιο από τα δύο ισχύει τελικά;

Ούτε ο Πορτοσάλτε δεν μπορεί να μας το πει, αφού μάλλον έχουν μπλέξει τα μπούτια τους εκεί στα υπόγεια της Πειραιώς, με την μπάλα να έχει χαθεί, και με μόνη σταθερή αξία τον Άδωνι και τις τσιρίδες του στη Βουλή, που με έκανε να βλέπω μέχρι και την ζουρλ… Ζωζώκα με συμπάθεια… φανταστείτε.

Και τι λέει για όλα αυτά ο σοφός λαός;

Τα ίδια που έλεγε και επί «βρώμικου» Πασόκ. «Δεν πα να κλέβουν; Τουλάχιστον δίνουν και σε εμάς».

Έτσι και τώρα, μιά τα πας, μιά τα μασάζ περί αυξήσεων, μιά το ένα μιά το άλλο… «Δεν πα να κλέβουν; Δεν πα να παίρνουν μίζες δεξιά κι αριστερά; Τουλάχιστον έχουμε σταθερότητα».

Εν τω μεταξύ χθες τα κουνουπίδια πήγαν 6 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ, επειδή έπεσε η γέφυρα στη Βαλτιμόρη… το είπε και η Σία.

Αυτά και σε άλλα με υγεία… 

Strange Attractor

ΥΓ- Από τα χαράματα στήθηκε σήμερα στο πλυντήρ… στούντιο του ΣΚΑΙ ο νέος Εθνάρχης (που ένα χρόνο ήταν εξαφανισμένος) για να μας πει «συντετριμμένος» πως όλα είναι μια παρεξήγηση. Είναι αθώος!

Δεν κουνούσε το δάκτυλο κάποτε για θέματα ασφάλειας στον ΟΣΕ, αλλά για το … τρενάκι του Πηλίου.

Δεν τον είχαν προειδοποιήσει οι συνδικαλιστές για ενδεχόμενο δυστύχημα, εξάλλου δεν ήταν αυτός αρμόδιος, αλλά η Ρυθμιστή Αρχή Σιδηροδρόμων… και άλλα πολλά, όπως π.χ. το ότι προσέλαβε 400 άτομα στον ΟΣΕ για να αυξηθεί η λειτουργικότητά του (δεν μας είπε την καταγωγή τους όμως).

Συμπέρασμα; Αθώος (και με την σφραγίδα του πρωθυπουργού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου