13.10.12

Αυτές είναι ποινές!


Στην «πολιτισμένη» Ελλάδα, το κράτος δεν τιμωρεί αλλά «σωφρονίζει».
Για αυτό και οι ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια είναι συνήθως επιεικείς.
Κάποιος μπορεί να σφάξει, και να δολοφονήσει εν ψυχρώ έναν συνάνθρωπό του για να του πάρει μια … κάμερα, και αν τυχόν συλληφθεί, και δικαστεί, το πολύ πολύ να «φάει» ισόβια, δηλαδή είκοσι μόλις χρονάκια.
Στην άλλη πλευρά όμως του Ατλαντικού, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

 

 Οι Αμερικάνοι έχουν μεγάλη και οδυνηρή εμπειρία με την εγκληματικότητα, οπότε και το δικονομικό τους σύστημα δεν αστειεύεται καθόλου.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της τιμωρίας μιας μητέρας στο Ντάλας του Τέξας, που κακοποιούσε την δίχρονη κόρη της, και μάλιστα, επειδή το κοριτσάκι τα έκανε επάνω του, η εν λόγω μαμά κόλλησε τα χέρια του στον τοίχο με κόλλα!
Η γυναίκα αυτή λοιπόν συνελήφθη, δικάστηκε, βρέθηκε ένοχη, και καταδικάστηκε σε 99 χρόνια φυλάκισης!
Έτσι ακριβώς: 99 χρόνια.
Μάλιστα, αν συμπεριφερθεί καλά στη φυλακή, και να δεν προκαλεί προβλήματα, θα έχει το δικαίωμα πρόωρης απελευθέρωσης με αναστολή, σε τριάντα χρόνια από σήμερα.
Η συνήγορός της πάντως δήλωσε πως θα υποβάλλει έφεση, αφού η «τρυφερή μαμά» δηλώνει μετανιωμένη.
Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας (δημόσιος κατήγορος)  επιμένει πως σε όλη τη διάρκεια της δίκης η κατηγορούμενη έλεγε ψέματα, αρνούμενη να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της.
Σημειώνεται ότι η 23χρονη κατηγορούμενη είναι μητέρα πέντε παιδιών, μερικά από τα οποία κατέθεσαν στο δικαστήριο λέγοντας πως η μαμά τους κλωτσούσε την μικρή στο στομάχι, την χτυπούσε στο κεφάλι με μπουκάλια από γάλα, και συνήθιζε να κολλάει τα χέρια της στον τοίχο του διαμερίσματος, με κόλλα τύπου Super Glue.
Τώρα όμως, θα έχει άφθονο χρόνο να συνειδητοποιήσει την βαρβαρότητα των πράξεών της.

S.A. (Associated Press)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου