26.10.12

Δάσκαλε που δίδασκες....


Στην Ελλάδα έχουμε  πλούσιους "σοσιαλιστές", αλλά στη Κίνα έχουν τους ζάπλουτους κομμουνιστές.
Και μιλάμε για πολιτικούς, όχι για επιχειρηματίες…. για ιδεολόγους δηλαδή!


Στην περίπτωση μάλιστα του πρωθυπουργού της «κομμουνιστικής» αυτής αχανούς χώρας, ισχύει απόλυτα το «δάσκαλε που δίδασκες».

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα, που δημοσιεύει σε άρθρο της η εφημερίδα  New York Times, η οικογένεια του Κινέζου ηγέτη Wen Jiabao, έχει συγκεντρώσει περιουσία αξίας $2.7 δισεκατομμυρίων!
Όλα αυτά τα χρήματα κερδήθηκαν μετά την άνοδο του Jiabao στον πρωθυπουργικό θώκο, και οφείλονται σε πολλές πετυχημένες επενδύσεις, και σύνθετες οικονομικές συμφωνίες και ντιλς, που οφείλονται κυρίως στις διασυνδέσεις του, εξαιτίας της θέσης που κατέχει.
Για παράδειγμα,  η εφημερίδα αναφέρει την περίπτωση της 90χρονης μητέρας του Κινέζου πολιτικού, η οποία αν και συνταξιούχος δασκάλα (σε κομμουνιστικό καθεστώς παρακαλώ), κατάφερε να έχει σήμερα στον λογαριασμό της $129 εκατομμύρια, χάρη σε μια και μόνο επένδυση που έκανε σε μια χρηματοπιστωτική εταιρία.
Τα περισσότερα πάντως χρήματα της περιουσίας αυτής, δεν είναι στα χέρια της άμεσης οικογένειας του Jiabao, ούτε του ιδίου, αλλά είναι διασκορπισμένα σε λογαριασμούς αδελφών, εξαδέλφων και συμπεθέρων, προφανώς με σκοπό την παράκαμψη του αυστηρού κινεζικού «πόθεν έσχες».
Και για να μη ξεχνιόμαστε, η εφημερίδα θυμίζει τα λόγια του Jiabao, που είχε εκφέρει το 2007 σε ομιλία του στο κομμουνιστικό κόμμα, όταν έλεγε πως «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, σε όλα τα πολιτικά επίπεδα διακυβέρνησης, θα πρέπει να ηγηθούν και στον αγώνα εναντίον της μίζας και της διαφθοράς. Και επίσης, θα πρέπει να είναι αυστηροί, και να διασφαλίζουν το ότι κανένα μέλος της οικογένειάς τους, κανένας φίλος τους, και κανένας υφιστάμενός τους, δεν χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος την κυβερνητική του επιρροή…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου