19.11.12

Τι ώρα θα πεθάνω;


Το ακούσαμε κι αυτό!
Οι επιστήμονες, λέει, ανακάλυψαν κάτι εξαιρετικό, και συγχρόνως τρομακτικό, αν όχι μακάβριο.
Ανακάλυψαν δηλαδή μια παραλλαγή γονιδίου, που μπορεί να προβλέψει τι ώρα θα πεθάνουμε!!!


Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες ύπνου αρκετών 65χρονων, και βρήκαν  πως αυτοί που έχουν στον οργανισμό τους την πιο κοινή εκδοχή ενός νουκλεοτιδίου κοντά στο γονίδιο Period 1, είχαν την  τάση να ξυπνάνε πολύ πιο νωρίς απ όσους δεν το διέθεταν.
Επίσης, αυτοί που ξυπνούσαν πιο νωρίς, είχαν επίσης την τάση να … πεθαίνουν πριν από τις 11 π.μ., ενώ οι υπόλοιποι μετά τις 6 η ώρα το απόγευμα!
Τα ευρήματα αυτά ήταν μια παράπλευρη τυχαία ανακάλυψη επί της έρευνας που διεξάγεται για τις ασθένειες Alzheimer και  Parkinson, και τώρα οι ερευνητές ελπίζουν πως αυτό θα βοηθήσει τους γιατρούς στο μέλλον να εντοπίζουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ο ασθενής χρειάζεται ιδιαίτερη παρακολούθηση, καθώς και φαρμακευτική αγωγή.
Όπως λέει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έκανε την ανακάλυψη αυτή, το βιολογικό μας ρολόι καθορίζει πολλά στοιχεία της ανθρώπινης βιολογίας και συμπεριφοράς. Παράλληλα επηρεάζει το τάιμινγκ οξέων ιατρικών περιστατικών, όπως είναι το εγκεφαλικό, και η καρδιακή προσβολή.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου