19.11.12

Λάσπη ή χρυσάφι;


Στην Ελλάδα η λάσπη πάει σύννεφο!
Την εκτοξεύει ο ένας στον άλλον, και το όλο ζήτημα τείνει να εξελιχθεί σε εθνικό μας σπορ!
Κανένας  όμως δεν κερδίζει από αυτή τη «βρώμικη» δραστηριότητα. Αντιθέτως, όλοι ανεξαιρέτως χάνουμε.
Μερικές φορές, κάνουμε και λασπόλουτρα. Αλλά μέχρι εκεί.

 
Τα Αμερικανάκια όμως, ακόμη και από την λάσπη βγάζουν … χρυσάφι.
Έτσι, οι πάλαι ποτέ χρυσοθήρες επέστρεψαν στην Νεβάδα των ΗΠΑ, αλλά αυτή τη φορά ψάχνουν για κάτι λιγότερο πολύτιμο. Ψάχνουν για λάσπη.
Μάλιστα, η εφημερίδα Wall Street Journal, εξετάζει την περίπτωση μιας ξύπνιας Αμερικανίδας, που βγάζει πολλά κέρδη πουλώντας απλά λάσπη.
Στις απέραντες ερήμους της Νεβάδα, η λάσπη φουσκώνει υπογείως, και μεταμορφώνει το στεγνό επιφανειακό χώμα σε ένα είδος μίγματος που έχει την υφή του βουτύρου. Ότι πρέπει δηλαδή για πασάλειμμα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την δαιμόνια λασποθήρα Shelly Egbert, οι αναλύσεις έδειξαν πως η δική της λάσπη εμπεριέχει 50 διαφορετικές ουσίες, που βοηθούν την ανθρώπινη επιδερμίδα.
Για αυτό, μαζί με τα εφτά παιδιά της (ένα δίχρονο) μαζεύει καθημερινά λάσπη, την οποία μεταπουλά με τιμή $59 το κάθε βαζάκι. Το φθινόπωρο μάζεψε και πούλησε 5.000 τέτοια βαζάκια. Κάντε τους υπολογισμούς σας.
Όπως λέει, σε αντίθεση με την λάσπη που πουλάνε οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών, όπως είναι η L'Oreal, και την οποία προμηθεύονται από εξωτικές τοποθεσίες, η δική της λάσπη δεν μυρίζει.
Από την πλευρά τους, οι μεγάλες εταιρίες επιμένουν πως η δική τους λάσπη είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμη για το δέρμα, αφού απομακρύνει τις τοξίνες, και εν πάση περιπτώσει έχει διαφυλάξει θαμμένα πτώματα ανέπαφα επί χιλιάδες χρόνια… Συν το γεγονός ότι οι περισσότεροι καταναλωτές λάσπης θέλουν μια χωμάτινη μυρωδιά να συνοδεύει το προϊόν τους.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου