9.11.12

Πρέπει επιτέλους να σφίξουν τα λουριά.


Γνωρίζω πολύ καλά, πως η οικονομική κρίση είναι αυτό το διάστημα το Νο1 πρόβλημα της χώρας.
Δεν θα πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε και το άλλο, εξίσου σοβαρό, αυτό της εγκληματικότητας.
Έχω γράψει πάμπολλες φορές, πως η Ελλάδα κατάντησε εδώ και καιρό μια παιδική χαρά για κάθε είδους κακοποιούς, κυρίως εισαγόμενους.
Είμαστε η Ντίσνεϊλαντ του εγκλήματος.
Η ατιμωρησία που επικρατεί είναι άλλο πράγμα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ατιμωρησία εγκλημάτων που δεν έχουν διαλευκανθεί.
Αναφέρομαι και στην ατιμωρησία των εγκλημάτων, για τα οποία έχει υπάρξει σύλληψη, ακόμη και καταδίκη.
Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά νομίζω πως αυτό που ισχύει στην Ελλάδα δεν ισχύει σχεδόν πουθενά αλλού.
Και μιλάω για την άκρως ανθρωπιστική νομοθεσία μας, που όμως σχεδιάστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή άλλες εποχές, πολύ πιο διαφορετικές, και σαφώς πιο αθώες.
Το 2002, μια 20χρονη Αλβανίδα δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν παιδικό μου φίλο, επειδή … δεν την παντρεύονταν!
Συνελήφθη, και καταδικάστηκε κανονικά.
Σήμερα άκουσα πως όπου να’ναι βγαίνει, λόγω καλής διαγωγής, και επειδή εξέτισε μεγάλο μέρος της ποινής της, και άλλα τέτοια «σοσιαλιστικά».
Ναι, αλλά ο φίλος μου παραμένει στο χώμα. Και η δολοφόνος του, βγαίνει άσπιλη και αμόλυντη (και νεότατη) για να συνεχίσει την ζωή της.
Φαντάζομαι μάλιστα ότι αυτά τα δέκα χρόνια που κάθισε μέσα, θα συμπεριλάμβαναν και αρκετές εβδομαδιαίες άδειες.
Τόσο σκληρή ποινή δηλαδή για την εν ψυχρώ δολοφονία κάποιοι αθώου.
Σήμερα πάλι διάβασα μια άλλη είδηση, για ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών.
Όταν τραυματίστηκε και συνελήφθη ο ένας από τους πιστολέρο κακοποιούς (Ελληνοπόντιος!!!!! βλ. Τσετσένος), διαπιστώθηκε ότι ήταν σεσημασμένος και δραπέτης των φυλακών, αφού δεν είχε γυρίσει από εξαήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί, προφανώς  για να ζήσει κι αυτός το όνειρο!
Μα είναι δυνατόν αναρωτιέμαι;
Με τέτοιο σωφρονιστικό σύστημα, πως μπορεί να αποτραπεί η εγκληματικότητα τόσων και τόσων φύσει κακών ανθρώπων που έχει γεμίσει η χώρα;
Πώς να αποτρέψεις την εγκληματική συμπεριφορά ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει σε χώρες, με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την δική μας, και  όπου η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα;
Πως θα αποτρέψεις το έγκλημα;
Με ποινές ισοβίων, που στην Ελλάδα είναι μόλις 20 χρόνια, και που στη συνέχεια γίνονται δέκα;
Με άδειες κάθε τόσο και λιγάκι;
Αυτή είναι δηλαδή η ποινή;
Οι σκληροί κακοποιοί γελάνε μαζί μας, αφού ακόμη και αν συλληφθούν (πράγμα δύσκολο), θα εκτίσουν μερικά χαβαλέ χρονάκια, και μετά άντε πάλι από την αρχή.
Οι καιροί αλλάξανε, και δεν χωράει πια ο κακώς εννοούμενος ανθρωπισμός, που ίσχυε τα χρόνια της ευδαιμονίας.
Για αυτό, ακόμη κι αν ακουστώ σκληρός και ανάλγητος σε κάποιους bleeding hearts του Σύριζα και των παραφυάδων του, εγώ θα το πω.
Και επειδή γνωρίζω πως μας διαβάζει και ο πρωθυπουργός (Μέσα στο μυαλό του Σαμαρά  ) θα το πω πολύ απλά ελπίζοντας πως θα ευαισθητοποιηθεί και θα το ψάξει.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά πιστεύω πως έχω τον κοινό νου.
Και τι μου λέει ο κοινός νους;
Τα εξής πολύ απλά:

1-Ενίσχυση και επέκταση της ΔΙΑΣ, αφού η παρουσία της στους δρόμους μόνο καλό κάνει, και εν πάση περιπτώσει όπου έχει υπάρξει αυτόφωρη σύλληψη τα τελευταία χρόνια, αυτή οφείλεται στα παλικάρια της ΔΙΑΣ.
Και δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι, αλλά άκουσα πως μεταξύ 01:00-07:00, δεν υπάρχει ΔΙΑΣ! Αν είναι αλήθεια, είναι μεγάλο λάθος, για να μην πως μεγάλη ντροπή για τους ιθύνοντες.
2-Ριζική αναθεώρηση του σωφρονιστικού συστήματος, αυστηροποίηση των συνθηκών κράτησης, και άμεση κατάργηση των 5θήμερων αδειών κλπ.
3-Άμεση αναθεώρηση όσον αφορά στις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια. Τα ισόβια να ξαναγίνουν ισόβια, για να μην πω και για επαναφορά της θανατικής καταδίκης και πέσουν κάποιοι να με δείρουν. 
Αυτό που ισχύει σήμερα δεν τραβάει πλέον. Οι ποινές που επιβάλλονται στους σκληρούς κακοποιούς είναι απλώς χάδια στα μαγουλάκια τους.
Αυτά και ξεθύμανα…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου