28.12.12

Μερικά συμπεράσματα από την φρίκη της Ξάνθης.


Αυτή η τραγική ιστορία με τον βιασμό, και τον φρικιαστικό θάνατο της κοπέλας στην Ξάνθη, αποτελεί το επιστέγασμα πολλών πραγμάτων, για τα οποία προσωπικά φωνάζω εδώ και καιρό.


Τρία όμως είναι τα κυριότερα:

Πρώτον, αναδεικνύει την έξαρση της εγκληματικότητας στην χώρα μας, που σε αντίθεση με πολλούς πονόψυχους κοινωνιολόγους, εγκληματολόγους, και λοιπούς ειδικούς, δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση και εξαθλίωση, αλλά με την ανθρώπινη φύση και μόνο.
Δεν πεινούσε ο συγκεκριμένος βλαμμένος που σκότωσε την κοπέλα, ούτε το έκανε διότι … έμεινε άνεργος.
Έκανε αυτό που έκανε διότι πρώτον είναι φύσει διεστραμμένος, και δεύτερον, βρήκε και κάνει….
Και έτσι έρχομαι στο δεύτερο κυρίαρχο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου εγκλήματος, που έχει να κάνει με το ότι η Ελλάδα είναι εδώ και καιρό μια Ντίσνεϊλαντ της ανομίας, της ατιμωρησίας, και της χαλαρότητας.
Και σε αυτό ακριβώς το λούνα παρκ της παραβατικότητας, βρήκαν και παίζουν όλοι οι διεστραμμένοι, κακοποιοί, ξένοι και μη, αφού κανείς μα κανείς δεν τους ελέγχει.
Αλλιώς πως εξηγείται το γεγονός ότι ο  συγκεκριμένος «δράκος», που  ήταν σεσημασμένος βιαστής, και είχε ήδη συλληφθεί για παρόμοιο έγκλημα, ζούσε ελεύθερος και ωραίος, χωρίς καμιά αστυνομική  ή έστω ψυχιατρική επιτήρηση;
Είχε βιάσει, αλλά το φιλάνθρωπο σωφρονιστικό και δικαστικό μας σύστημα τον είχε απελευθερώσει, και αποδώσει ως λευκή περιστερά στην κοινωνία, προφανώς για να μην του δημιουργήσει ψυχολογικά τραύματα….
Και σίγουρα, όσο καιρό ήταν μέσα (μόλις 6 μήνες διάβασα), θα απολάμβανε τις άδειές του, τις συζυγικές συνευρέσεις, και όλα τα υπόλοιπα που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές δημοκρατικές φυλακές.
Και μετά κοροϊδεύουμε τα αμερικανάκια… που κάτι τέτοιους μέχρι και λαστιχένια μάσκα τους φοράνε, πέραν των αλυσίδων all over.
Πάρτε λοιπόν να έχετε πονόψυχοι συνέλληνες.
Ποιος ξέρει πόσοι άλλοι εξίσου σαλεμένοι και επικίνδυνοι κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, έτοιμοι να μας σφάξουν και μετά να μας κάψουν ζωντανούς, για ψύλλου πήδημα;
Ένα τρίτο χαρακτηριστικό, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει «πολιτικές» συζητήσεις και αψιμαχίες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο δράστης ήταν Έλληνας!
Από την μια πανηγυρίζουν οι λαθρολάγνοι συριζαίοι, και από την άλλη έβαλαν πλερέζες οι ρατσιστές της Χρυσής Αυγής.
Λες και υπάρχουν καλοί και κακοί εγκληματίες, όπως στο παρελθόν (επί ψυχρού πολέμου) υπήρχαν καλοί και κακοί πυρηνικοί πύραυλοι!
Προσωπικά, όπως διαφωνώ με τον Σύριζα που αγκαλιάζει τον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη, μαχαιροβγάλτη ή μη, έτσι διαφωνώ και με την Χρυσή Αυγή που τα βάζει με κάθε ξένο, ανεξαιρέτως αν αυτός είναι εργαζόμενος οικογενειάρχης, ή τρελαμένος δολοφόνος.
Παρεμπιπτόντως να επαναλάβω μια απορία μου: Γιατί όταν ακούω για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον ξένων, πάντα πρόκειται για φιλήσυχους έμπορους, μαγαζάτορες, κλπ; Χάθηκαν οι Αφγανοί με τα γιαταγάνια, ή οι Τστσένοι με τα καλάσνικοφ; Τι παίζει άραγε;
Η ουσία είναι να κυνηγάμε και να στηλιτεύουμε τον εγκληματία, ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας.
Προσωπικά, έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, έχω γνωρίσει ανθρώπους με κεφαλαίο το Α από κάθε φυλή, όπως έχω γνωρίσει και πάμπολλους Έλληνες κοπρόσκυλους.
Άλλο η καταγωγή και η φυλή, και άλλο ο χαρακτήρας, και η προσωπικότητα. Έτσι απλά.
Κι αυτό καλά θα κάνουν να το καταλάβουν και οι μεν και οι δε (Σύριζα και Χρυσή Αυγή) πριν αρχίσουν να σφάζονται μεταξύ τους στους δρόμους, για το δίκιο κάποιων που δεν το … δικαιούνται.
Τέλος, ένα πολύτιμο στοιχείο που βγαίνει από την όλη υπόθεση είναι η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, που έδρασε ακαριαία συλλαμβάνοντας το τέρας.
Αυτό αποδεικνύει την χρησιμότητα της, αλλά και την αναγκαιότητα μιας αστυνομίας που ασχολείται αποκλειστικά με τον ρόλο της, αυτόν δηλαδή της καταπολέμησης του εγκλήματος, και τίποτα άλλο.
Βέβαια και σε αυτό θα διαφωνούν οι φιλάνθρωποι δημοκράτες του Σύριζα, αλλά τι να κάνουμε;
Αυτοί, όταν ορμήσουν να τους βιάσουν Πακιστανοί ή βέροι Ξανθιώτες (δεν έχει σημασία) ας καλέσουν τον Πάντζα να τους σώσει…  αλλά εδώ που τα λέμε, ποιος να θέλει να βιάσει την  Ζωή, την επονομαζόμενη και Κλάρα Μπελ;

Strange Attractor

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ελκυστή.
    Ξέφυγες κάπως.Οι παραλληλισμοί που κάνεις έχουν πολλά στοιχεία από την ελλληνική πραγματικότητα,αλλά η σύνδεσή τους με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα είναι τουλάχιστον ατυχής
    για να μην πω τραγική.
    Θα μπορούσες κάλιστα να εκφράσεις την αγανάκτησή σου καιτην αγωνία σου βρίσκοντας κάποια άλλη αφορμή.
    Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκτές οι ενστάσεις. Αλίμονο αν βλέπαμε eye to eye σε όλα.

      Διαγραφή