10.12.12

Ο Πάπας και η νέα τάξη πραγμάτων.


Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος XVI, ζητάει την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, και μιας παγκόσμιας νέας τάξης.


Σε ομιλία του στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Ειρήνης του Βατικανού την 3η Δεκεμβρίου, ο Πάπας μίλησε για την ανάγκη «δόμησης μιας παγκόσμιας κοινότητας, με την ανάλογη εξουσία, που θα υπηρετεί το κοινό συμφέρον της οικογένειας του ανθρώπου».

Σύμφωνα με τον Πάπα, η κοινότητα αυτή θα υπερασπίζεται την ειρήνη και την δικαιοσύνη, και δεν θα πρόκειται για μια ακόμη υπερδύναμη, αλλά για μια κυβερνητική αρχή που θα προσφέρει στους υπεύθυνους και αρμόδιους πολιτικούς και αξιωματούχους, τα ορθά κριτήρια, και τις πρακτικές οδηγίες που χρειάζονται για να αποφασίζουν.
Όπως είπε ο Πάπας, αυτή η νέα παγκόσμια αρχή δεν θα πρέπει να είναι στα χέρια των λίγων, που θα εξουσιάζουν τους υπόλοιπους, αλλά θα πρέπει να είναι μια ηθική αρχή, και μια ηθική δύναμη, που θα έχει την δυνατότητα να επηρεάζει με βάση την λογική. Μια συμμετοχική δηλαδή αρχή, που θα υπάγεται σε περιορισμούς και ελέγχους από τον νόμο.
Αυτή η δήλωση του ποντίφικα δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αφού το 2010 η καθολική εκκλησία ζήτησε την δημιουργία μιας κεντρικής παγκόσμιας τράπεζας, η οποία και θα είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια οικονομία, καθώς και την παγκόσμια προσφορά χρήματος.
Το Βατικανό, θέλει με άλλα λόγια, μια «υπερεθνική οντότητα», με παγκόσμιο βεληνεκές, και παγκόσμια αρμοδιότητα, ώστε να κατευθύνει κα να ελέγχει τις παγκόσμιες οικονομικές πολιτικές και αποφάσεις.
Οι δηλώσεις αυτές του Πάπα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, την εμπλοκή του ΟΗΕ σε ζητήματα ελέγχου του διαδικτύου, κλπ κατατείνουν στο ότι κάποιοι προετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα παγκόσμια τάξη, από την οποία όμως δεν θα υπάρχει επιστροφή.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου